تا قبل از دیدن این مطلب مطمئن بودم زمان گلادیاتورها به سر آمده و انسانهای منمدن دیگه به جنگ دو موجود ، به خون و مرگ نمیخندن اما هنور در گوشه ای از دنیا بعضی ها هنوز با دیدن خون ریخته شده و جنگ و درد و فلاکت هیجان زده میشن و هورا میکشن .



عباس فخاری دکترای خود را در رشته ی حیات وحش از دانشگاه پانجاب پاکستان گرفت . او دز زینه ی دفاع از خرسها از سال ۱۹۹۴ فعالیت داشته است.او کتابی با عنوان حیوانات در اسلام نوشته که منتشر شده است و تحقیقات زیادی در رابطه با حیات وحش انجام داده است.

در این پست مصاحبه ای که توسط خبرنگار wspca با او انجام شده را میخوانید


-لطفا در باره ی اینکه اصولا BEAR BAITING چیست برای ما توضیح دهید.

حرکتی است بسیار توام با وحشی گری و خشونت که توسط مالکان ثروتمند و شیطان صفت انجام میشود و خرس بی دفاع مجبور به مقابله با سگهای تعلیم دیده و بسیار وحشی میشود.در هر فاصله ی زمانی 3-4 دقیقه خرس با یک جفت سگ آموزش دیده برای اینکار مقابله میکند.دندانهای خرس کشیده میشود و ناخنها نیز در اورده میشود بنابراین خرس هیچ وسیله ی دفاعی ندارد و در طول مسابقه صدمات بسیار شدیدی میبیند.




Bear baiting- که در سال 1980 برای جلوگیری از خشونت علیه حیوانات غیر قانونی اعلام شده چطور در پاکستان هنوز انجام میشود؟

هنگامیکه در سال 1994 ما فعالیت خود را شروع کردیم تعداد این مسابقات بسیار بالا بود اما تا کنون توانسته ایم جلو بسیاری از آنها را بگیریم تا جایی که از 100% میزان این مسابقات به 10-20 % رسیده است.و در حال حاضر این عمل بطور مخفیانه انجام میشود.

WSPCA- . از رییس جمهور و دولت پاکستان خواسته است این عمل وحشیانه را خاتمه دهد شما به نتایج خوبی در کار خود رسیده اید میتونید در موردش صحبت کنید؟

رییس جمهور مشرف اولین شخصی بود که نگرانی WSPCA را در رابطه با این حرکت خشونت آمیز درک کرد و به ستاد مربوطه دستور قانونی کردن جلوگیری از bear baiting در تمام کشور داد و تمام خرسهایی که به این منظور استفاده میشدند را توقیف کرد.از آن زمان تعداد این مسابقات بسیار کم شد اما متاسفانه هنوز وجود دارد و طرفداران زیادی در این کشور از آن حمایت میکنند.

- تا کنون چند خرس نجات پیدا کردند و wspca چگونه آنها را به حالت طبیعی بر میگرداند؟

Wspca به همراه مقامات حیات وحش تا کنون 10 عدد خرس را طی حمله های بسیار مخاطره آمیز به صاحبان آنها نجات داده و در مکانهایی به نام پناه گاه خرسها نگهداری میکند و سعی بر این است که تا جای ممکن محل زندگی آنها شبیه با زیستگاه طبیعی آنها باشد تا بتوانند بعد از احیا شدن به محیط زیست اصلی خود بازگردند.که البته این امر فقط برای بچه خرسها میسر است و خرسهای بالغ به دلیل نداشتن دندان و پنجه نخواهند توانست زندگی طبیعی خود را در طبیعت داشته باشند.

- چه اتفاقی برای سگها میافتد ؟ آیا تا کنون سگی نجات پیدا کرده است؟

سگها متعلق به صاحبان بسیار با نفوذ و قدرتمند پاکستان هستند ما هنوز مصادره ی سگها را آغاز نکرده ایم به این دلیل که تا کنون بیشتر روی نجات خرسها متمرکز بوده ایم.سگها هم مانند خرسها آسیب میبینند ولی به این دلیل که روی آنها شرط بندی میشوند برای صاحبانشان بسیار با ارزش هستند بنابراین مایحتاج آنها تامین میشود.همه ی دندانهای خرسها به جز چند دندان آسیا کشیده میشود دندانهای آسیا نیز با چکش فشرده میشوند که بسیار دردناک است و ناخنهایشان نیز کشیده میشود . حال تصور کنید این خرسهای بیچاره چطور باید از خودشان دفاع کنند؟







-کی و چگونه سگها تعلیم میبینند؟



سگها در مکانهای قدیمی و توسط تعلیم دهندگان بسیار حرفه ای تعلیم میبینند. هر مربی از یک جفت سگ به صورت 24 ساعته مراقبت میکند.صاحبان این سگها معمولا سگهای زیادی دارند که به مقاصد مختلف تعلیم داده میشوند.

-آیا این مسابقه منجر به مرگ حیوانات میشود؟



نه دقیقا ولی جراحاتی که در طول مسابقه خرس متحمل میشود ممکن است منجر به مرگ آن شود مخصوصا اینکه کولی های پاکستان اعتقاد به درمان و دارو ندارند . با روشهای درد آور فقط باعث درد کشیدن بیشتر حیوان میشوند.شواهدی نشان میدهد که در بسیاری موارد بیماری هاری از طریق سگ به خرس منتقل و باعث مرگ آن میشود.



چه کسانی برای تماشای مسابقه میروند؟



مردمی که در روستاها زندگی میکنند و آگاهی های لازم را ندارند یا دسترسی به تفریحات مناسب ندارند.

-چند حیوان درگیر میشوند؟



حدود 600 خرس در پاکستان برای مقاصد مختلف نگهداری میشوند که حدود 100 خرس برای این مقصود استفاده میشوند.

- آیا کسی در این رابطه تا کنون مورد پیگرد قانونی قرار گرفته است؟

چند مورد بوده است که هنوز دادگاه تصمیمی در موردشان نگرفته است و از آنجا که دادگاه پاکستان بسیار کند عمل میکند چند سال طول میکشد تا نظر قطعی دهد.برای مثال 3 خرس ضبط شدند که پرونده شان 4 سال است که در دادگاه است و خرسها متاسفانه در قفسهای بسیار تنگ منتظر سرنوشتی هستند که در انتظارشان است.



- معمولا خرسها در طول مسابقه چه جراحاتی را متحمل میشوند؟

از آنجا که خرسها پوست کلفتی دارند جراحات جدی بعد ار مسابقه به راحتی قابل دیده شدن نیست.معمولا در هر یک از دوره های مسابقه { هر مسابقه سه دوره دارد}خرس بین 6-10 اینچ زخم عمیق را متحمل میشود که همیشه به دلیل عدم مداوای انها عفونت میکند .



- چقدر پول از این مسابقه عاید برگزارکنندگان میشود؟

تا قبل از اینکه برای جلوگیری از این مسابقه اقدام شود پول بسیار زیادی از طریق فروش بلیط عاید برگزارکنندگان میشد اما پس از غیرقانونی اعلام کردن این کار این مسابقه فقط برای مهمانان خاص و دعوت شده انجام میشود و حق فروش بلیط برای برگزارکنندگان وجود ندارد .

- چه حرکات فرهنگی برای مقابله با این کار تا کنون انجام شد ه است؟

ما به مدارسی که در مناطقی هستند که هنوز این مسابقه برگزار میشود رفته و به کودکان آموزشهای لازم را میدهیم.همچنین ما از اشخاص روحانی خواسته این تا از تعالیم اسلام برای برحذر کردن مردم از رفتن به این مسابقات استفاده کنند.



این هم انسان . انسانی که به اعتقاد خیلیها باید ازش دفاع کرد.

برگرفته از وبلاگ آنچه نمیدانیم نیز با ارزش است