نتایج مطالعات اخیر در مناطق حفاظت شده استان یزد که با استفاده از دوربین های تله ای صورت گرفت، نشان از جابجایی های گسترده یوزها میان مناطق مختلف دارد. شگفت انگیزترین مورد مربوط به یک ماده یوز بالغ می باشد که بین دو منطقه با فاصله هوایی بیش از ۱۳۰ کیلومتر در تردد است.
به گزارش انجمن یوزپلنگ ایرانی این ماده یوز که در سال ۱۳۸۸ در پارک ملی سیاهکوه سه توله به دنیا آورده بود، در تابستان ۱۳۹۰ همراه با دو توله جوان خود که هر دو نر هستند، به دره انجیر آمده و پس از جدایی از آنها، دوباره به پارک ملی سیاهکوه بازگشته است. آخرین تصاویر در زمستان ۱۳۹۰ که با استفاده از دوربین های تله ای گرفته شد نشان از آن دارد که این یوز ماده در سیاهکوه بوده و اطراف کوه اصلی این منطقه به تنهایی در تردد است.
این یوز ماده در مسیر خود از یک خط آهن و دو جاده اصلی عبور نموده و توانسته هر بار خود را به مقصد برساند. یوزها جانورانی هستند که در آفریقا در بسیاری از مناطق مهارجت می کنند که این الگو عموتا از الگوی مهاجرت طعمه ها پیروی می نماید. این پدیده درمورد یوزهای ایران کمتر شناخته شده بوده و نشان از پیوستگی مناطق در مرکز ایران دارد. با این حال دلیل اصلی این رفتار ماده یوز همچنان ناشناخته بوده و نیازمند بررسی های بیشتر می باشد. درحال حاضر، دوربین های متعددی در پارک ملی سیاهکوه و پناهگاه حیات وحش عباس آباد کارگذاشته شده است تا درصورت زادآوری این ماده یوز و همراهی توله ها، بتوان حضور آنها را ثبت و پایش نمود.
پایش جمعیت یوزپلنگ در ایران کمتر به صورت سیستماتیک صورت گرفته و طی سالهای گذشته تلاش شده که این روند به صورت جدی تر مدنظر قرار گیرد. از زمستان ۱۳۹۰، پایش جمعیت یوزپلنگ در مرکز ایران توسط اداره کل حفاظت محیط زیست یزد و انجمن یوزپلنگ ایرانی با همکاری پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و مؤسسه پانترا درحال انجام می باشد. در فاز دوم نیز این روند اخیرا با پیوستن اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان در منطقه عباس آباد نایین نیز آغاز شده است. کسب چنین اطلاعاتی درباره جابجایی و تراکم جمعیتهای یوز ابزار بسیار کارامدی برای مدیریت و حفاظت آنها دراختیار کارشناسان و مدیران قرار خواهد داد.
شناسنامه تصویری یوز مادر طی سه سال گذشته در مناطق سیاهکوه و دره انجیر