رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری حاد ویروسی است که از دام به انسان منتقل می شود، گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گوشت و فرآورده های دامی مورد تایید دامپزشکی انتقال نمی یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد مهدی گویا اظهار داشت: تماس مستقیم با دام و ترشحات دامی آلوده، گزش کنه هیالوما، تماس با خون و ترشحات انسان بیمار و مصرف گوشت دام آلوده که خارج از سیستمهای مجاز ذبح می شوند از جمله راههای انتقال این بیماری به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به طور مستقیم با دام در ارتباط هستند و یا کادر درمانی که با بیمار آلوده در تماسند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، خاطر نشان کرد: بروز علائم شبیه سرماخوردگی و استخوان درد در مراحل اولیه و تب همراه با خونریزی در مراحل بعدی از نشانه های این بیماری است و کادر درمانی و افرادی که با این دسته از بیماران مواجه می شوند باید سریعا مراتب را به مراکز بهداشتی درمانی اطلاع دهند.
گویا با اشاره به اینکه فصل بهار زمان انتقال این بیماری و زاد و ولد کنه هیالوما است و در این فصل باید اقدامات پیشگیرانه و ایمنی به ویژه در افراد مرتبط با دام صورت گیرد، خاطر نشان کرد: پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از دام به انسان فعالیتی فرابخشی است و این امر با تلاش سازمانهای دامپزشکی و دیگر ارگانهای ذیربط با اجرای برنامه هایی همچون واکسیناسیون، سم پاشی و آموزش افراد مرتبط صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: در این میان نقش وزارت بهداشت در پیشگیری از بیماریها ی قابل انتقال از دام به انسان را منکر نمی شویم و دانشگاههای علوم پزشکی کشور و به ویژه معاونتهای بهداشتی با اطلاع رسانی عمومی و آگاهی بخشی می توانند نقش موثری در پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان و دیگر بیماریها داشته باشند.
بنا بر اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماریها در سال جاری تاکنون ۱۳ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو گزارش شده است. قبلا ۷ مورد ابتلا در سیستان و بلوچستان گزارش شده بود که همگی موارد بهبود یافته اند و اخیرا ۶ مورد ابتلا در استان خراسان رضوی گزارش شده که متاسفانه ۲ نفر از مبتلایان به دلیل شدت بیماری جان خود را از دست دادند.