گروهی از متخصصان اسپانیایی در یك آزمایش جدید دریافتهاند مواد موجود در انواع مختلف انگور میتوانند آسیبهای سلولی پوستی ناشی از تماس با تشعشعات فرابنفش خورشیدی را تا حد قابل توجهی كاهش دهند.
دكتر مارتا كاسكانته متخصص بیوشیمی در دانشگاه بارسلونا و دستیاران وی در شورای مطالعات ملی اسپانیا در این باره میگوید: تشعشعات فرابنفش با فعال كردن انواع اكسیژن واكنشی روی پوست تاثیر میگذارند و این تركیبات نیز به نوبه خود ماكرومولكولهایی چون لیپیدها و مولكولهای DNA را اكسیده میكنند. حاصل این فرآیندها تحریك واكنشها و آنزیمهای خاص مثل JNK و P38MAPK است كه موجب مرگ سلولی میشوند.
نتایج این آزمایش جدید نشان داد برخی از مواد پلی فنولی و فلاوونوئیدهای موجود در انگور میتوانند میزان تشكیل انواع اكسیژنهای واكنشی را كاهش دهند و در نتیجه از سلولهای اپیدرمی پوست انسان در برابر تشعشعات طولانی مدت UVA و UVB ملایم محافظت كنند.
شرح این آزمایش در مجله شیمی غذا و كشاورزی منتشر شده است.