گونه افزایش یافت.
میثم قاسمی، کارشناس اداره کل محیط زیست استان هرمزگان در گفتگو با سبزپرس با اعلام این مطلب گفت: هفته گذشته به همراه خانم فهيمه گودرزي و آقای باقر نظامي در قالب تيم کارشناسي اداره کل حفاظت محيط زيست هرمزگان و به منظور بررسی زادآوري پرستوهاي دريايي عازم جزیره شیدور شدیم تا اینکه روز 17 خرداد ماه يک گونه جديد از پرستوهاي دريايي را در این منطقه رکورد کردیم.
وی افزود: Brown Noddy با نام علمي Anous stolidus که پرستوي دريايي قهوهاي نامگذاري شده است از تيره پرستوهاي دريايي Sternidae است و تاكنون حضور 14 گونه متعلق به اين تيره در ايران به ثبت رسيده بود. اما اين مورد اولين مشاهده گونه مذکور در ايران است که با تهيه عكس از پرنده ، مستند و ثبت گرديد و به تاييد كارشناسان بين المللي نيز رسانده شد.
این کارشناس خاطر نشان کرد: مشاهدات تاييد نشده اي نيز در سال 85 از این پرنده داشتیم ولی پس از پنج سال با ثبت تصاوير زيبایی از این گونه، اکنون ركورد مستندي بر جاي مانده است.
میثم قاسمی در ادامه افزود: اين پرنده دريا زي از گونه هاي مناطق حاره اي است که پراکنش آن در اقيانوس آرام، اطلس، هند و درياي سرخ گزارش شده است. گزارش هايي از رويت اين پرنده نيز بصورت اتفاقي و سرگردان در کشورهاي يمن و امارات متحده عربي وجود دارد.
جزيره شيدور در فاصله 1500 متري شرق جزيره لاوان و در استان هرمزگان واقع شده است.
اين جزيره 98 هکتاري به عنوان يکي از مناطق مهم پرنده نگري درایران محسوب می شود که در فهرست تالاب هاي بين المللي نيز به ثبت رسيده و با عنوان پناهگاه حيات وحش تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست قرار دارد. سالانه بيش از 50 هزار جفت پرستوي دريايي در این منطقه جوجه آوري دارند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.