تيترآنلاين:یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با توجه به نگرانی که مردم درباره افزایش تورم دارند و با توجه به افزایش بدهی های حاکمیتی گروهی از کشورهای توسعه یافته جهان و درهمین راستا ، تشدید اوضاع سیاسی در خاورمیانه ، پیش بینی می شود که قیمت طلا و نفت به روند فزاینده خود ادامه دهد. نیکولا درومل کارشناس مسائل اقتصادی و مالی از مدرسه اقتصادی پاریس درباره دلایل افزایش قیمت طلا و نقره در بازار جهانی گفت :نخستین دلیل این امر به پیش بینی افزایش تورم در جهان بر می گردد و چون مردم نگران این حالت هستند سعی می کنند با خرید طلای جلوی کاهش ارزش پول خود را بگیرند. وی افزود وقتی مردم افزایش قیمت انرژی ، مواد غذایی و مواد اولیه را با چشم خود می بینند پیش بینی می کنند که تورم نیز در کشور محل زندگی شان افزایش یابد. به اعتقاد این کارشناس،دومین دلیل افزایش قیمت طلا به سیاست وخط مشی پولی و اقتصادی کشورهای توسعه یافته جهان بر می گردد .
اینکه آیا این کشور درزمانی که با بحران مالی مواجه بوده اند سیاست پولی مناسبی را به اجرا گذاشته اند یا خیر؟ وی افزود به عنوان مثال،وقتی نرخ بهره در بیشتر کشور ها به شدت درحال کاهش است،طبیعی است که از آن طرف، نرخ تورم بالاتر برود و همچنین طبیعی است که مردم به جای آنکه پول خود را در بانکها بگذارند که در ازای آن بهره اندکی بگیرند ترجیح دهند طلا بخرند که افزایش قیمت آن در یک دوره زمانی کوتاه ، قابل توجه است. این کارشناس مسائل اقتصادی و مالی از مدرسه اقتصادی پاریس در بخش دیگر از سخنان خود به مشکل بدهی های حاکمیتی شماری از کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پرداخت و از آن به عنوان سومین دلیل افزایش قیمت طلا در بازار فلزات گرانبها نام برد .
وی در همین باره گفت: بدهی های حاکمیتی برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به حدی زیاد است که برخی از آژانس های رتبه بندی اعتبار مالی معروف جهان پیش بینی می کنند که این کشورها نتواند به موقع اوارق قرضه منتشر شده خود را بازخرید کنند و این گونه پولی که از سرمایه داران در ازای پرداخت سود بالا دریافت کرده اند پس دهند. به همین علت سرمایه گذاران نیز می ترسند اوراق قرضه این گونه کشورها را بخرند و در نتیجه ترجیح می دهند طلا بخرند که سرمایه گذاری مطمئنی به حساب می آید.
نیکولا درومل در همین باره افزود وقتی آژانس های رتبه بندی اعتبار مالی معروف جهان، رتبه اعتبار مالی آمریکا که بزرگترین اقتصاد جهان است را کاهش می دهند، طبیعی است که سرمایه گذاران در خرید اوراق از کشوری مانند امریکا نیز نگران باشند و به جای آن ترجیح بدهند طلا و نقره بخرند.
این کارشناس افزود از وقتی درجه اعتبار مالی آمریکا کاهش یافته ، ارزش دلار در مقابل دیگر ارزهای معتبر جهان نیز کاهش یافته است و همین امر نیز در تشویق سرمایه گذاران به خرید طلا نقش داشته است. زیرا مردم دوست ندارد در پولی (دلار) سرمایه گذاری کنند که هیچ اطمینانی درباره ارزش آن وجود ندارد.
نیکولا درومل در ادامه سخنان خود به بی ثباتی های سیاسی و اقتصادی که در جهان و به ویژه در جهان عرب حاکم شده است هم اشاره کرد و گفت : با این روند که در برخی کشورهای عربی شاهد آن هستیم، سرمایه گذاران امیدی به سرمایه گذاری در این کشورها ندارد و دراینجا ترجیح می دهند که طلا خریداری کنند.
بر اساس این گزارش ، قیمت هر اونس نقره در بازار فلزات گرانبها هم اکنون به چهل و هفت دلار و بیست و پنج سنت رسیده است. قیمت هر اونس طلا هم اکنون به هزار و پانصد و یازده دلار و چهل سنت رسیده است. حال آنکه قیمت این فلز گرانبها، در هر اونس آن به هزار و پانصد و هجده دلار و ده سنت نیز رسیده بود.
نیکولا درومل ،کارشناس مسائل اقتصادی و مالی از مدرسه اقتصادی پاریس، در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا افزایش قیمت طلا و نقره حالت حباب احتکاری پیدا کرده است یا خیر، یعنی اینکه سوداگران و واسطه گران با خرید انبوه طلا ، قیمت آن را به طور مصنوعی بالا برده اند گفت : موقعی که ما می توانیم از حباب احتکاری در قیمت کالا یا محصولی سخن بگویم که قیمت مبنا و پایه آن کالا و محصول مشخص باشد . یعنی قیمت آن کالا و محصول به طور غیر منطقی ازقیمت مبنایش فاصله بگیرد.
حالا سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است قیمت مبنا و پایه طلا و نقره چه ارقامی است ؟ حداقل چیزی که در اینجا می توان گفت این است که برای طلا قیمت پایه و مبنایی وجود ندارد. زیرا قیمت این فلز بر حسب وضع خوب یا بد اقتصادی جهان کاهش و یا افزایش می یابد.
وی تصریح کرد که قیمت طلا حالت حباب ندارد. زیرا همانطور که گفتیم دلایل مختلف و مستندی بر افزایش قیمت آن وجود دارد که مهمترین آنها اوضاع بد اقتصادی جهان و نگرانی از افزایش تورم است و از همین رو ،طلا در جهان امروز ارزش سرمایه مطمئن پیدا کرده است. کارشناس مسائل اقتصادی و مالی از مدرسه اقتصادی پاریس در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا قیمت طلا و نقره به روند فزاینده خود ادامه خواهد داد یا خیر هم گفت: این امر به عوامل و اگرهای مختلفی بستگی خواهد داشت.
اگر ارزش دلار در مقابل دیگر ارزهای معتبر جهان افزایش یابد. اگر با مسئله بدهی های حاکمیتی در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به طور درستی برخورد شود.اگر اوضاع سیاسی در کشورهای خاورمیانه سریع تر سر و سازمان گیرد و به خلاصه آنکه اگر اوضاع اقتصادی جهان رو به سامان گذارد آنگاه می توان انتظار داشت که قیمت طلا نیز رو به کاهش گذارد. اما اگر اوضاع برعکس رقم بخورد ، طبیعی است که قیمت طلا ونفت هم روند فزاینده خود را همچنان طی خواهند کرد. وی افزود البته تصمیمات که درباره سیاست پولی آمریکا گرفته می شود در افزایش و کاهش قیمت طلا نیز تاثیر گذار است.
به عنوان مثال، روز چهارشنبه این هفته بانک مرکزی آمریکا قرار است نشستی برگزار کند و در کنفرانسی خبری نتایج این نشست اعلام شود. اگر بن برنانکه رئیس بانک مرکزی آمریکا در این کنفرانس خبری از سخت تر شدن سیاست پولی کشورش سخن بگوید، بدون شک قیمت طلا هم کمی کاهش خواهد یافت . زیرا وقتی سیاست پولی در کشور سفت و سخت تر می شود ازآن طرف هم از افزایش تورم جلوگیری می شود و هنگامی که چشم انداز تورم درکشوری در جهت کاهش باشد ،مردم هم نگرانی ندارند که بروند طلا به عنوان سرمایه مطمئن بخرند.