پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • چراغ شب مرغ ◄ چراغ شب مرغ
      نور شب معمولی تبدیل شده به یک مرغ شایان ستایش با شخصیتی فراموش نشدنی که باعث می شود بچه ها قبل از خواب لبخند بزنند . Chicken Night Light که توسط Zanwen Li طراحی شده است، زمان خواب را به درخششی گرم و ملایم از آرامش تبدیل می کند. این چراغ شب که به شکل یک جوجه چاق و شایان ستایش است، به لبخند زدن در شب و افزایش روشنایی در صبح کمک می کند. لامپ مرغ نوری آرام بخش می تابید که اتاق را آرام می کند و به بچه های کوچک کمک می کند تا با آرامش از آنجا دور شوند و با مثبت اندیشی از خواب بیدار شوند.
  • مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت ◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
      مبلمان گوتیک که روی پاهای عنکبوتی متعادل شده اند، عناصر طراحی ترسناک و غیرمنتظره با موضوع هالووین را با مواد لوکس با کیفیت بالا ترکیب می کنند . Arachnid طراحی شده توسط Haunt مجموعه جدیدی از مبلمان لوکس گوتیک است که فانتزی جاودانه را وارد عصر مدرن می کند. صندلی تخت، میز کناری ، و تخت با پاهای عنکبوتی با ابهت که از زیر هر قطعه می خزند، بالا می روند. هر اثر عنکبوتی ترکیبی از ظرافت و هنر تاریک است که همه از چوب ماهون جامد توسط صنعتگران چیره دست تراشیده شده است.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      غذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین‌های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می‌کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29369    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

بحراني كه آينده را تهديد مي‌كند

 
همشهری - آب- احمد آل‌ياسين :

در فرايند تلاش‌هاي جهاني براي تخفيف بحران آب، بسياري از كشورها و نهادهاي مالي جهاني، فناوري‌هاي پيشرفته مانند سدسازي، انحراف آب و سامانه‌هاي آب‌شيرين‌كن را مورد حمايت و تشويق قرار مي‌دهند.
در حالي كه تصور و تجسم جهاني عاري از اينگونه سامانه‌ها بسيار مشكل است، اما در دراز مدت همه آنها خود بخشي از مشكلات بوده و پاسخي به نيازهاي جوامع نخواهند بود بلكه برعكس اين فناوري‌هاي گرانقيمت جملگي داراي ظرفيت‌هاي زيان‌آور براي تخريب محيط‌زيست پيرامون خود هستند تا در نهايت بحران جهاني آب را تشديد كنند.
در سراسر جهان افزون بر 45هزار سد بزرگ (بلند‌تر از 15متر) با هزينه‌اي بيش از 2هزار تريليون تومان ساخته شده است. توليد برق، كنترل سيلاب، آبياري و بعضا تسهيل كشتيراني از مزاياي سدهاي بزرگ است در حالي كه شواهد موجود حاكي از آن است كه سدهاي كوچك‌تر هم اين قابليت‌ها را دارند. سدهاي بزرگ تله مواد آلي و محل پوسيدن نباتات اراضي غرقاب شده‌اند كه در نهايت به توليد گاز متان منجر مي‌شود كه از مهم‌ترين گازهاي گلخانه‌اي است. افزون براين، به سبب تبخير زياد، جابه‌جايي و آوارگي مردم از خانه و كاشانه‌شان را در پي دارند.



تا‌كنون بيش از 80ميليون نفر در اثر احداث سدها مجبور به ترك سرزمين خود شده‌اند. 60درصد رودخانه‌هاي بزرگ جهان در اثر احداث سدهاي مخزني و سازه‌هاي انحراف آب چندپاره‌شده و بيش از يك‌ميليون كيلومترمربع از اراضي جهان به تصرف سدها و درياچه‌هاي آنها درآمده است.سدهاي بزرگ سبب اختلال در جريان رودخانه و محيط‌زيست آبزيان و كاهش گونه‌هاي متنوع زيستي شده‌اند. بنا به گزارش شبكه جهاني رودخانه‌ها (International Rivers Network / IRN)، سدهاي بزرگ عامل از بين رفتن يا تهديد زيست يك سوم گونه‌هاي ماهي آب شيرين جهان شناخته شده‌اند. سدهاي بزرگ سبب عمده نرسيدن بسياري از رودخانه‌هاي بزرگ به درياها و دليل اصلي تخريب محيط‌زيست گونه‌هاي جانوري مصب رودخانه‌ها يا محل تلاقي آب شيرين و آب شورهستند. براساس گزارش صندوق حيات‌وحش جهان (World Wild life Fund) از 177 فقره طولاني‌ترين رودخانه‌هاي جهان، فقط 21 مورد آزادانه به دريا مي‌رسند.
از همه مهم‌تر، نقش سدهاي بزرگ در انتشار گازهاي گلخانه‌اي، گرم‌تر شدن اقليم جهان و تهديد منابع آب‌هاي شيرين است. طبق برآوردهاي فيليپ فرنسايد، كارشناس برزيلي تغيير اقليم، سدهاي برقابي بيشتر از نيروگاه‌هاي حرارتي با ظرفيت‌هاي برابر، در گرمايش اقليم سهيم‌اند.


از دهه 1980 به بعد از سوي برخي كارشناسان اجتماعي و زيست‌محيطي مخالفت با سد و سد‌سازي‌ آغاز شد، به‌ويژه كه تا آن زمان در مجموعه مطالعات مهندسي سدها، مطالعات اجتماعي و زيست‌محيطي جايگاهي نداشت. در آوريل1997 از طرف بانك جهاني، نمايندگان ذي‌نفعان و صاحب‌نظران آب و مسائل اجتماعي به سوئيس دعوت شدند تا درباره سدها گفت‌وگو كنند. در نتيجه اين گردهمايي كميته جهاني سدها تشكيل و دستور كاري با سرخط‌هاي زير صادر شد:


* مروري بر اثرات سدهاي بزرگ
* تدوين خط‌مشي‌ها، استانداردها و ضوابط جهاني براي طراحي، ارزيابي، اجرا، بهره‌برداري و سرانجام از كار انداختن سدها

گزارش نهايي در نوامبر 2000 منتشر شد. مهم‌ترين آثار منفي سدها در گزارش مذكور به‌علاوه آنچه پيش‌تر اشاره شده عبارتنداز:
* چند پاره شدن رودخانه‌ها‌يي كه چندين سد در مسير دارند.
* دگرگوني زيست‌محيطي پيكره رودخانه.
* اشباع اراضي پايين دست سدها.
* تبخير بيشتر از سطح درياچه سدها.
* در مواردي آثار منفي بر آبخوان‌ها.
* آوارگي و جابه‌جايي ميليون‌ها نفر.
* ممانعت از مهاجرت ماهيان و ساير آبزيان.
* ايجاد تغيير در جريان طبيعي رودخانه.
* تجمع رسوبات و مواد غذايي در مخازن سدها، سبب محروميت اراضي پايين دست سد از دسترسي به آنها مي‌شود.
* انتشار گازهاي گلخانه‌اي.
* در اثر انتشار گازهاي گلخانه‌اي اقليم گرم‌تر مي‌شود.
* سدها سبب نرسيدن رودخانه‌ها به دريا‌ها، خشك شدن مصب رودخانه‌ها و تخريب محيط‌زيست جانوري مي‌شوند.
* احداث سدها در مناطق جنگلي سبب جنگل تراشي و تغيير چرخه هيدرولوژيك مي‌شود.
اگرچه سدهاي بزرگ در كشورهاي پيشرفته شمال ديگر جايگاهي ندارند، ولي بانك جهاني و ساير بانك‌هاي توسعه منطقه‌اي در پي طراحي و اجراي سدهاي بسياري در كشورهاي هند، چين، برزيل، تركيه، ايران، لائوس، ويتنام، مكزيك و اتيوپي هستند؛ مناطقي كه جملگي با كمبود جدي آب و آلودگي آب‌ها روبه‌رو هستند.



انحراف آب رودخانه‌ها


پاسخ ديگر فناوري پيشرفته به بحران دامنگير آب، برداشت آب از منابع آب موجود و انتقال آن به نقاط دورتر براي مصارف شهري و صنعتي است. هنگامي كه آب يك حوضه آبريز كه هستي و حيات منطقه است براي انتقال به راه دور برداشت مي‌شود، در كوتاه مدت سبب كاهش سطح توان برداشت آب منطقه و در دراز‌مدت موجب تهي شدن منابع آب مي‌شود. تحليل اين وضعيت نشان‌دهنده سطح نياز كشاورزي منطقه و مردم بومي در برابر نياز مراكز بزرگ شهري است. همچنين است بروز تنش و اختلاف بين كشورهاي همسايه در عرصه برداشت آب‌هاي زيرزميني آبخوان‌هاي مشترك. يكي از عوامل قديمي بيابان‌زايي، فروش آب كشاورزان به مناطق شهري و صنعتي دور و نزديك است كه نوعي سلب مالكيت از كشاورزان و روستائيان تلقي مي‌شود.
بخش اعظم ليبي را صحرا فراگرفته و رشد سريع بخش ساحلي آن به‌حدي رسيده است كه منابع محدود آب كشور تكافوي نيازهاي روزافزون اين كشور را نمي‌دهد. از سال1980 سرهنگ معمر قذافي اجراي بزرگ‌ترين رودخانه ساخت انسان براي انتقال آب‌هاي معادن باستاني اعماق صحرا را آغاز كرد. او خط لوله زير زميني بسيار عظيمي به طول حدود 5هزار كيلومتر و با صرف 35ميليارد دلار هزينه احداث كرد تا بخش ساحلي ليبي گلستان شود.



بيش از 1300حلقه چاه عميق كه ژرفاي بعضي بيش از 500 متر بود، حفر شد. در حال حاضر(2007 ميلادي) روزي بيش از 6/5 ميليون مترمكعب آب از معادن ژرف صحرا مكيده مي‌شود. اين هشتمين شگفتي جهان با دو مشكل اساسي روبه‌رواست، اول اينكه آبخوان‌ها واقع در ژرفاي صحرا در محدوده چند كشور از جمله چاد، مصر و سودان واقع شده و آنها مدعي حقوق طبيعي خود هستند، دوم اينكه آبخوان‌هاي مذكور فاقد منابع تغذيه هستند و در زمره آب‌هاي تجديد‌شونده محسوب نمي‌شوند در نتيجه و پس از تخليه آب‌ها، ليبي با بي‌آبي شگفت‌آوري روبه‌رو خواهد شد.


هندوستان نيز در پي احداث يك خط لوله بزرگ از سد تهري (اين سد كه بعد از اتمام پنجمين سد بزرگ جهان خواهد بود، 42هزار هكتار اراضي حاصلخيز را مدفون مي‌كند) در ارتفاعات هيماليا است تا منابع محدود آب رودخانه مهم گنگ را براي مصارف كلانشهر دهلي انتقال دهد. اين طرح در راستاي پيشنهاد اتصال رودخانه‌هاي هندوستان از طريق احداث سدهاي به‌اصطلاح سوپر سد و اجراي طرح‌هاي بزرگ انتقال آب به‌وسيله كانال‌ها و خطوط لوله در نظر گرفته شده است. هزينه اجراي اين طرح عظيم خارج از تصور، 200برابر هزينه آموزشي كشور و 3برابر درآمدهاي مالياتي كشور است.


چين در حال تجديد نظر براي بازنگري آينده آب كشور است تا از طريق اجراي شاهكارهاي مهندسي، آب را با سامانه‌هاي شيب‌دار از ارتفاعات تبت به رودخانه خشك زرد در غرب كشور منتقل كند. در مسيرتبت غربي، پروژه انتقال آب شمال – جنوب علامت‌گذاري شده تا كارهاي ساختماني آن در سال2010 آغاز شود. اين پروژه به مسيرهاي مركزي و شرقي در دست ساخت كه آب رودخانه يانگ‌تسه را به كلانشهر پكن از طريق 3مسير 1100كيلومتري كانال و لوله با هزينه 300ميليارد دلار منتقل مي‌كند متصل مي‌شود. نخستين مرحله طرح، شامل انتقال 4ميليارد مترمكعب آب در سال برابر ظرفيت انتقال كانال اصلي كاليفرنيا خواهد بود. ظرفيت اين طرح به 46 ميليارد مكعب آب در سال افزايش پيدا خواهد كرد.


مقام‌هاي روسي در برابر طرح چيني‌ها براي ساخت كانال آبياري 300 كيلومتري و سامانه‌هاي شترگلو (سيفون) به‌منظور برداشت 450 ميليون مترمكعب آب از رودخانه ايرتيش دشت سيبري (مشترك بين دوكشور) آمادگي تسليحاتي پيدا كرده‌اند. درصورت عدم‌توقف اين طرح، بيش از 2ميليون روسي با بي‌آبي روبه‌رو خواهند شد. شايعاتي نيز مبني بر طراحي خط لوله‌اي براي برداشت آب از درياچه مشهور بايكال روسيه براي انتقال به چين و احتمالا به خاورميانه و در نهايت به آمريكا وجود دارد. درياچه بايكال، بزرگ‌ترين درياچه آب شيرين جهان است كه حتي از مجموع درياچه‌هاي پنجگانه آمريكا نيز بزرگ‌تر است. در سال 2005 براي نخستين بار دانشمندان روسي و چيني به مطالعات زيست‌محيطي مشترك در اطراف درياچه و اندازه‌گيري كيفيت آب آن پرداختند.


احداث تعدادي خط لوله نيز در كشورهاي در حال توسعه پيشنهاد شده است. كميته اروپايي از برقراري شبكه اروپايي آب كه آب ارتفاعات آلپ اتريش را به نواحي تشنه و كم آب جنوب اروپا برساند حمايت مي‌كند.
طرحي براي احداث يك خط لوله به طول 650 كيلومتر جهت انتقال آب از رودخانه ميسوري به نواحي پرجمعيت جنوب داكوتا، جنوب غربي مينه‌سوتا و شمال غربي آيوا در دست اقدام است. سازمان آب نواداي جنوبي مشغول مطالعه طرحي براي انتقال آب از جنوب نوادا به لاس وگاس به طول 500كيلومتر است. ايالت يوتا نيزپيشنهاد كرده تا خط لوله‌اي به طول 200كيلومتر و با هزينه 500ميليون دلار احداث شود تا آب درياچه پاول به سنت جورج و كانتي‌واشنگتن انتقال يابد.



طرح‌هاي متعددي براي انتقال آب از كانادا به ايالت‌هاي غرب ميانه آمريكا پيشنهاد شده كه به‌دليل مخالفت‌هاي زياد به تعويق افتاده است. هر چه آب قيمتي‌تر و كمياب‌تر مي‌شود، توجه بيشتري به آن معطوف مي‌شود. مالكولم ترنبال، وزير سابق محيط‌زيست استراليا هوادار احداث خط لوله‌اي است كه آب را از رودخانه‌هاي نيو‌ساوث ولز به نواحي تشنه و بي‌آب كوينزلندبرساند. در گزارش آوريل 2007، ترنبال مدعي شد كه به‌رغم هزينه سنگين اجراي خط لوله، آب بيشتري با قيمتي كمتر از سيستم آب‌شيرين‌كن به‌دست خواهد آمد.
حدود 60 سال پيش مقدار زيادي آب درياچه آرال از طريق يك كانال لايروبي شده براي توليد پنبه صادراتي به دشت‌هاي مجاور فرستاده مي‌شد. در آن زمان درياچه آرال، چهارمين درياچه بزرگ جهان بود كه حوضه آبريز آن در كشورهاي افغانستان، ايران و 5جمهوري شوروي سابق قرار داشت. درياچه آرال تراژدي غم‌انگيز زيست‌محيطي مدرنيته امروز است كه بيش از 80درصد حجم خود را از دست داده و آنچه به‌جا مانده، شورابه تلخي است.كانال انحرافي آب براي آبياري، يكي از علل تخريب درياچه چاد است كه زماني ششمين درياچه بزرگ جهان و سومين درياچه بزرگ آفريقا بوده، كه امروز ديگر وجود ندارد.


كارخانه‌هاي آب‌شيرين‌كن


سومين فناوري مشتري جلب‌كن از طرف صاحبان مشتاق صنايع يا با ميلي از طرف دولت‌هاي تحت فشار تنش‌هاي آبي، شيرين كردن آب‌هاي شور درياهاست. نمك‌زدايي، فرايندي است كه طي آن املاح نمكي آب دريا يا ساير آب‌هاي تلخ و شور به‌وسيله صافي‌هاي ساخته شده از الياف‌هاي بسيار نازك يا به‌وسيله تبخيرجدا و آب شيرين آشاميدني حاصل مي‌شود. براساس گزارش انجمن بين‌المللي نمك‌زدايي تا سال2007 در 155 كشور جهان حدود 12هزار و 300 كارخانه كوچك و بزرگ آب‌شيرين‌كن با ظرفيت توليد 47هزار مترمكعب در روز آب شيرين در دست بهره‌برداري قرار داشته‌اند.


در واقع آمار آنگونه كه به‌نظر مي‌رسد، نبوده و بيشتر كارخانه‌ها كوچكي هستند كه براي مصارف ويژه محلي و صنايع حساس بهره‌برداري مي‌شوند. تنها در موارد محدودي مثل خاورميانه و جزاير قناري، كارخانه‌هاي نمك‌زدايي بخشي از سيستم آبرساني كشور هستند. تنها در عربستان سعودي، 2هزار كارخانه نمك‌زدايي نصب شده كه توليد آنها يك‌چهارم توليد جهاني است. طرح‌هاي نمك‌زدايي بسيار گران هستند و تنها كشورهاي معدودي كه داراي درآمدهاي نفتي هستند از عهده هزينه آنها بر مي‌آيند. طبق برآورد انستيتوي پاسيفيك، توليد كارخانه‌هاي موجود معادل 3هزارم مصرف آب شيرين جهان است.
با آشكار شدن بيشتر اثرات تشديد بحران جهاني آب، بسياري از سياستمداران و مديران براي رهايي از تنگنا در پي استفاده از اين فناوري برآمده‌اند. تعدادي از كارخانه‌هاي بزرگ در اسرائيل، سنگاپور و استراليا در دست ساخت و 30كارخانه خيلي بزرگ نمك‌زدايي براي استقرار در اقيانوس كبير در سواحل كاليفرنيا در دست طراحي هستند(سال 2007). طبق گزارش انجمن بين‌المللي نمك‌زدايي، رشد تقاضاي جهاني براي آب شيرين‌كن‌ها سالي 25درصد است. براي جامعه جهاني خيلي مهم است كه معلوم شود آيا آب‌شيرين‌كن راه‌حل است يا خير، زيرا عده‌اي با آن موافق نيستند. بررسي موشكافانه روي اين فناوري وجود پاره‌اي خطرات براي سلامتي انسان و محيط‌زيست را آشكار مي‌سازد:


1 - كارخانه‌هاي آب‌شيرين‌كن به‌شدت مصرف‌كننده انرژي بوده و بار سنگيني بر شبكه انرژي كشورها وارد مي‌كنند. جان آرچر، نويسنده زيست‌محيطي استراليا در كتاب سوزناك خود به نام «قرن بيستم تشنه» كه درباره بحران آب استراليا نگاشته، يك كارخانه آب‌شيرين‌كن در شهر سيدني را مثال زده است. ظرفيت اوليه توليد اين كارخانه آب‌شيرين‌كن 100ميليون ليتر يا 100هزار متر مكعب آب معادل يك ساعت‌و‌نيم مصرف فعلي (2007) شهر است، اما انرژي مصرفي آن 232هزار تن در سال گازهاي گلخانه‌اي منتشر مي‌كند. به همين ترتيب كارخانه‌هاي عظيم آب‌شيرين‌كن در مقياس جهاني، به قدري گازهاي گلخانه‌اي انتشار خواهند داد كه ساخت آب شيرين‌كن‌ها به خاطر تخفيف بحران كم آبي، انتشار گازها را تشديد خواهد كرد.


2 - تمامي آب‌شيرين‌كن‌ها توليد‌كننده فراورده فرعي كشنده‌اي هستند، تركيبي از سموم، آب شور غليظ‌شده با ساير مواد شيميايي و فلزات سنگيني كه در فرايند توليد آب شيرين براي جلوگيري از فرسايش نمكي، تعمير، نگهداري و پاكسازي الياف‌هاي تراوندگي معكوس به‌كار مي‌روند. براي هر يك ليتر آب شيرين به‌دست‌آمده، يك ليتر از اين سم به دريا تخليه مي‌شود.
آرچر مي‌گويد: آب‌شيرين‌كن سيدني سالانه 36 ميليون مترمكعب سموم به دريا تخليه مي‌كند، همچنين عكس‌هاي هوايي آب‌شيرين‌كن عربستان، پهنه وسيعي از لايه سياه رنگي كه در دريا پيشرفته و سطح دريا را مانند مركب بنفشي كه از حلزون‌هاي عظيم‌الجثه دريايي تراوش كرده، نشان مي‌دهد. آب‌شيرين‌كن‌هاي موجود جهان(2007) روزانه 20ميليون مترمكعب ضايعات وارد درياها مي‌كنند. مواد تخليه‌شده به درياها شامل بقاياي تجزيه شده آبزيان از قبيل ماهي‌ها، لاروها و جلبك‌هاي دريايي است كه در فرايند مكش به داخل كارخانه آب‌شيرين‌كن از بين رفته‌اند. بقاياي آبزيان ياد شده سبب كاهش اكسيژن در اطراف لوله‌هاي مكش و تهديد محيط‌زيست بقيه آبزيان مي‌شوند.


3 - آب شور وارده به آب‌شيرين‌كن ممكن است داراي آلودگي‌هاي خطرناكي باشد كه توسط صافي‌هاي كارخانه تصفيه نشود. اين مواد شامل انواع ويروس‌ها، باكتري‌ها، آلودگي‌هاي شيميايي مانند پسماندها و ضايعات دارويي و پانسمان‌هاي بيماران يا جلبك‌هاي مسموم و... است. البته اينگونه مواد سمي و آلوده در هر محيطي يافت مي‌شوند.
دشواري عمده ديگر، ساخت آب‌شيرين‌كن در كشورهايي است كه آب برگشتي يا فاضلاب آن، مستقيما به دريا تخليه مي‌شود، كه در اين صورت بخش اعظم آب ورودي به آب شيرين كن، در همان مرحله اول آلوده مي‌شود.


پيتر گليك از انيستيتوي پاسيفيك،در اصل با فناوري آب‌شيرين‌كن‌ها مخالفتي ندارد، اما در گزارش تحليلي مندرج در نشريه آب جهان شماره 7و-و2006، نتيجه‌گيري كرده كه بين نگراني‌هاي زيست‌محيطي و هزينه‌هاي نجومي، اين فناوري يك رؤياي گمراه‌كننده است و در مقايسه با حركت ضعيف حفاظت منابع، بهسازي آب‌هاي آلوده، بهره‌وري انرژي، كشاورزي پايدار و سرمايه‌گذاري زيربنايي راه‌حل ضعيف‌تري است. جان آرچر به صراحت تأكيد مي‌كند شيرين كردن آب شور درياها پاسخ مسائل آب امروز جهان نيست، اين فناوري بقا، وسيله كمكي زنده‌ماندن و نوعي پذيرش كوتاهي انسان در مديريت زيست است.



مديريت نوين آب‌ها


براي تخفيف اثرات منفي فناوري‌هاي پيشرفته روي منابع محدود آب‌هاي شيرين جهان، تغيير اساسي نظام مديريت آب‌ها به سوي مديريت به هم پيوسته در چارچوب توسعه پايدار همراه با كاهش نرخ رشد جمعيت و تثبيت آن ضروري است. جهان امروز و به‌خصوص كشورهاي خشك، نيمه‌خشك و كم آب نيازمند مديريت عالمانه، كارشناسي شده و فارغ از دخالت‌هاي سياسي و اعمال نفوذ ارباب قدرت هستند.در راستاي اعمال مديريت نوين سيستم‌هاي آب، پيتر گليك براي مديريت آب دو مسير هموار و ناهموار معرفي كرده است:


* مسير ناهموار يا شيوه متداول در قرن بيستم شامل سامانه‌هاي زير‌بنايي متمركز، طرح‌هاي بزرگ ساختماني و استفاده ضعيف از گروه كوچكي از كارشناسان مي‌شود.
بديهي است كه مسير ناهموار منافع گسترده و بسيار متنوعي براي مناطق زيادي از سياره زمين به همراه داشته است اما به‌نظر مي‌رسد كه تنها تكيه بر سامانه‌هاي عظيم زيربنايي رهيافت نادرستي است، زيرا جهان نيازمند نگرش تازه‌اي است، مانند ترويج سيستم‌هاي غيرمتمركز به جاي سيستم‌هاي متمركز همراه تصميم‌گيري‌هاي شفاف‌تر با مشاركت نهادهاي مردمي و همه ذي‌نفعان آب.



* مسير هموار، عبارت است از حركت به سوي مديريت پايدار منابع آب از راه بازيابي آب‌ها، كاربري صحيح آب و سازگاري كيفيت آب با مصارف به‌گونه‌اي كه ديگر آب آشاميدني از طريق سيفون توالت‌ها، شست‌وشوي خودروها، خيابان‌ها و محوطه منازل، آبياري باغچه، فضاي سبز و نظاير آنها هدر نرود. شيوه جاري اتصال انشعاب آب شهري به منازل، ادارات و صنايع براي همه مصارف بايد تغيير كند و قوانين كاربري آب‌ها تدوين و به موازات تأمين اعتبارات زيربنايي براي اجراي آنها، فرهنگ آموزش همگاني براي شناخت محدوديت‌ها، صرفه جويي و مصرف كمينه نيز ترويج شود.


متأسفانه در حال حاضر، مديريت آب بسياري كشورها، مديريت دولتي بدون دخالت و مشاركت نهادهاي مردمي و ذي‌نفعان آب است. مديريت كنوني بيشتر مديريت سياسي براي تحقق آرمان‌هاي كوتاه‌مدت سياستگذاران است تا رعايت مصلحت جامعه و حقوق نسل‌هاي آينده.
__________________
محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ چراغ شب مرغ
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle