افرادی که بستگان درجه یک آنها
سرطان سینه دارند، بیشتر در معرض خطرند.
به گفته یک متخصص زنان و زایمان، زنانی که در بستگان درجه یک آنها سرطان پستان وجود دارد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
دکتر انیس نانکلی در گفت و گو با (ایسنا) ، با بیان اینکه افرادی که در بستگان درجه یک آنها سابقه ابتلا به سرطان پستان وجود دارد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند، اظهار داشت: وجود موارد سرطان پستان در بستگان درجه یک مانند خاله، مادر و مادربزرگ شانس ابتلا به سرطان را در افراد بالا میبرد.
وی افزود: وجود سرطان در سایر نقاط بدن نیز از جمله سرطانهایی مثل سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان آندومتر و یا سرطان دستگاه گوارش شانس ابتلا به
سرطان سینه را افزایش میدهد.
به گفته نانکلی، افرادی که در غربالگری از آنها آنتی ژنهای BRCA1 و BRCA2 در آنها مثبت است تا 75 درصد شانس ابتلا به سرطان پستان در آنها افزایش می یابد.
این متخصص زنان و زایمان، معاینه سینه توسط خود فرد را بصورت ماهی یکبار از جمله راه های تشخیصی این سرطان عنوان کرد و اظهار داشت: از سن 20 سالگی باید معاینه سینه توسط خود فرد بصورت ماهیانه انجام گیرد، بصورتی که در روزهای پنجم و ششم قاعدگی که تراکم بافت سینه کمتر میشود با لمس سینه اگر هرگونه توده و یا فرورفتگی در بافت سینه احساس کردند به پزشک مراجعه کنند.
به گفته نانکلی، همه زنان باید سالی یکبار برای معاینه جهت تشخیص این نوع سرطان به پزشک مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه انجام ماموگرافی 70 درصد مرگ و میرهای ناشی از سرطان پستان را کاهش داده است، توصیه کرد: جهت تشخیص به موقع این سرطان بهتر است همه زنان از سن 40 سالگی هر دو سال یکبار و از سن 50 سالگی بصورت سالیانه ماموگرافی را بصورت مرتب انجام دهند.
به گفته این متخصص زنان و زایمان، ارزش ماموگرافی در این است که توده سرطانی در سینه قبل از اینکه توسط پزشک و فرد بیمار قابل لمس باشد تشخیص داده می شود.
نانکلی تصریح کرد: بهتر است در زنانی که فاکتورهای خطر ابتلا به این بیماری در آنها وجود دارد از سن 35 سالگی ماموگرافی را بصورت دو سال یکبار آغاز کنند.
وی معتقد است: تشخیص زودهنگام سرطان پستان در درمان این بیماری موثر است به طوری که اگر درمانهای این بیماری شامل جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون تراپی به موقع صورت گیرد فرد میتواند سالهای بیشتری به زندگی ادامه دهد.
به گفته نانکلی اگر بیماری زمانی تشخیص داده شود که متاستاز (انتشار تومور سرطانی به سایر نواحی بدن) صورت گرفته باشد شانس بقای فرد پایین آمده و درمانهای وسیع تری نیز باید برای شخص صورت گیرد.