آمار رسمی منتشر شده از سوی انجمن روانپزشکان آمریكا نشان میدهد از كل مبتلایان به افسردگی حاد حداقل 60 درصد برای بار دوم پس از درمان، علائم این اختلال روانی را تجربه میكنند و برای بیمارانی كه دوبار این تجربه ناخوشایند را داشتهاند در 70 درصد موارد بار سومی هم وجود دارد.
این آمار تا حدودی نگران كننده به نظر می رسد. آماری که ممکن است شما را مضطرب کنند چرا که هیچ کس دوست ندارد دوباره آن احساسات بد را تجربه نماید ولی همه این آمارها بدان معنی نیستند که قرار است افسردگی برای تمام عمر زندگی شما را احاطه كند بلكه فقط کافی است نسبت به بیماری خود و فاكتورهایی كه عامل برگشت پذیری آن هستند مطلع باشید.
به گزارش سایت اینترنتی وب ام دی، زمانی که به عنوان یك بیمار افسرده در پروسه درمان قرار دارید باید سعی کنید تا اطلاعات ارزشمندی را برای چگونگی بهتر ماندن حال خود به دست بیاورید. یک بار تجربه کردن بیماری به شما این امکان را می دهد که نشانه های بیماری را بهتر بشناسید و بدانید در چه مواقع و شرایطی بیشتر آسیب پذیر هستید. این آگاهی می تواند به شما کمک کند تا زودتر و سریعتر از یك متخصص و اطرافیان خود برای پیشگیری از بروز همان حملات بد و احساس غمگینی کمک بخواهید.
وقتی از یک افسردگی شدید نجات پیدا میکنید داروها به شما این امکان را میدهند که دیگر بیمار نشوید و علائم این اختلال را در كنترل داشته باشید. هرچند ممکن است در این شرایط احساس شادی نکنید اما لااقل میتوانید از خانه و تختخواب بیرون بیایید و دوباره به سرکارتان برگردید. اما این برای این که دیگر شما هیچ وقت احساسهای آزار دهنده افسردگی را تجربه نکنید، کافی نیست.
علاوه بر دارو روشهای بسیار دیگری نیز وجود دارند كه به شما كمك میكنند حال بهتری داشته باشید مانند ورزش كردن و تمرینات یوگا و تغذیه مناسب كه برای شاد زیستن بسیار موثر هستند. بنابراین از تلاش برای این که هر روز احساس بهتری داشته باشید، دست برندارید. برای این کار باید با متخصص و رواندرمانگرهای خود همکاری کنید تا به نتایج مطلوبتری برسید.