به گزارش سبزپرس، بر اساس گزارشی که با حمایت سازمان ملل متحد تهیه و روز دوشنبه انتشار یافت، اگر دولت ها سیاست های بهره وری بهینه از توان بالقوه خود را دنبال کنند، انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی های خورشیدی، بادی، زیست توده ای (biomass) و برق آبی می توانند 80 درصد نیازهای انرژی جهان را تا سال 2050 تامین کنند.
یافته های بیش از 120 پژوهشگر که برای هئیت بین دولتی تغییرات اقلیمی کار می کنند نشان می دهد که اگر فرایند استفاده از منابع تجدید پذیر کاملا دنبال شود، انتشار گازهای گلخانه ای به میزان کافی کاهش می یابد. از سوی دیگر این کار مانع افزایش بیش از حد دمای زمین می شود و آن را تنها تا 2 درجه افزایش داده و تا اواسط قرن جاری ثابت نگه می دارد.
2 درجه ای که در این گزارش از آن یاد شده است، بالاترین حد قابل قبول افزایش دمای کره زمین است و افزایش بیش از این میزان باعث وقوع اتفاقات خطرناک در سطح زیستکره می شود.
هدف از تهیه این گزارش، ارائه ارزیابی درباره توان بالقوه منابع انرژی های تجدیدپذیر به سیاست گذاران در جهان است.
خانم کریستینا فیگوئرس، دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب ملل متحد در باره تغییرات اقلیمی این گزارش را «بسیار استثنایی» خوانده و گفته است این گزارش، راه آینده را به دولت ها نشان می دهد.
به گزارش سبزپرس، تغییرات اقلیمی و افزایش دمای کره زمین به عنوان بزرگترین تهدید کره زمین شناخته شده است. بخش عمده ای از دانشمندان علت این افزایش دما را «پدیده گلخانه ای» ناشی از فعالیت های بشری و انتشار گازهای موسوم به گلخانه ای نظیر دی اکسید کربن می دانند. هر چند که گروهی دیگر از دانشمندان معتقدند که این افزایش دما در نتیجه فعالیت های بشری نیست و انسان تاثیر چندانی بر این روند ندارد.
گروه اول، راه مقابله با گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی را کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می دانند. از آنجا که عمده گازهای گلخانه ای در فرایند تولید انرژی منتشر می شوند، دانشمندان تامین انرژی از طریق منابع تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی را یکی از راه های موثر در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می دانند. /ح.م