دكتر غلامرضا نوري در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه سيستان و بلوچستان، افزود: بازار شتر مرغ در ايران فعلا در مرحله توليد و تكثير است و فاز نهايي آن كه صادرات و مصرف است از سالهاي آينده آغاز ميشود.
عضو هيأت علمي دانشگاه در ادامه گفت: ورود هر صنعت نوپايي به كشور نياز به تحقيقات اوليه در اين زمينه دارد؛ به طور نمونه چين همزمان با ايران پرورش شتر مرغ را آغاز كرد در حالي كه در يك برهه 10 ساله پيش از آن تحقيقات خود را انجام داده بود و با ظرفيت بالا واردات اين پرنده را آغاز كرد، اما در ايران همزمان با واردات تحقيقات و توليد آن شروع شده است.
نوري تصريح كرد: چين اكنون سالانه صد هزار شتر مرغ توليد ميكند در صورتي كه در ايران توليد آن چناني نداريم و هنوز وارد كننده هستيم.
به گفته وي شترمرغ پرنده فرصت طلبي است و از هر موقعيتي براي توليدمثل استفاده ميكند.
نوري بيان كرد: رفتارهاي توليد مثلي شترمرغها در آب وهواي سرد اغلب با آغاز فصل تابستان مشاهده ميشود اما در مناطق گرمسير همانند پژوهشكده كشاورزي دانشگاه زابل كه هوا زود گرم مي شود شروع اين رفتارها در اواخر ماهاي دي و اسفند است.
وي افزود: گوشت شترمرغ طعم و رنگ مشابه گوشت گوساله دارد اما خواص ويژه آن از جمله پايين بودن درصد چربي و كلسترول و بالا بودن پروتئين نسبت به گوشتهاي ديگر برتري داده است.
عضو هيأت علمي دانشگاه در پايان گفت: از لاشه يک شتر مرغ به وزن 100 كيلوگرم، حدود 60 تا 70 كيلو گرم گوشت استحصال ميشود و از اين مقدار حدود 20 كيلوگرم گوشت درجه يك و 15 كيلوگرم گوشت درجه دو بدست ميآيد.