به گزارش سبز پرس به نقل از خبر گزاری محیط زیست ENN، مطالعات جدید انجام شده توسط آکادمی ملی علوم که در مجموعه ای از مقالات منتشر شده روند نگران کننده ای را در مورد انقراض آبزیان اقیانوس ها نشان داده است.
این مطالعات بر پایه مقایسه رسوبات کف اقیانوس ها از دوران ماقبل تاریخ است که نشان می دهد دوره غلظت بالای CO2 در ماقبل تاریخ مصادف با انقراض انبوه موجودات دریایی بوده است.
دانشمندان انگلیسی و استرالیایی نمونه هایی که از رسوبات سواحل غرب آفریقا به دست آمده بود را مورد بررسی قرار دادند.این نمونه ها مربوط به 85 میلیون سال پیش اواخر دوره زمین شناسی کرتاسه است، دوره ای که زمین با سطح بالایی از غلظت co2 مواجه شده بود.
در این لایه ها دانشمندان مقدار قابل توجه و بالایی از مواد آلی که در رسوبات بدون اکسیژن دفن شده بودند پیدا کردند.
این شواهد نشان می داد که مرگ و میر بزرگی در اثر کاهش سطح اکسیژن محلول در آب اقیانوس رخ داده است،هنگامی که غلظت co2 در جو بالا می رود درجه حرارت اقیانوس های جهان نیز افزایش می یابد.
بالا رفتن درجه حرارت اقیانوس ها باعث کاهش ظرفیت اکسیژن محلول درآب می شود، این شرایط در اقیانوس ها با نام «هایپوکسیا» (hypoxia) شناخته می شود و باعث ایجاد منطق مرده که به (dead zones) معروف هستند می شود.
مناطق مرده را می توان در سراسر اقیانوس های جهان یافت که بد نام ترین آنها در خلیج مکزیک واقع شده است.این مناطق مرده در دهانه رودخانه هایی که حاوی رواناب مواد مغذی هستند و آن را به دریا می ریزند نیز وجود دارد.
با افزایش دی اکسید کربن مناطق مرده می توانند سراسر اقیانوس های جهان را فرا گیرند، موجودات آبزی که حیات وحش اقیانوس ها هستند به معنای واقعی کلمه جایی برای گریختن ندارند. شواهد تاریخی نشان می دهد انقراض های انبوه در طول دوره زمانی بسیار کوتاه کمتر از صد سال رخ داده اند و نکته مهم این است که آنها تنها به دلیل تغییر ناچیزی در سطح دی اکسید کربن جو یا اکسیژن محلول در اقیانوس ها رخ داده اند.
این یافته های علمی نگران کننده زنگ خطری است بر توقف تغییرات آب و هوایی کره زمین.
یکی از عوامل اصلی تغییر اقلیم کره زمین انتشار عظیم گازهای گلخانه ای توسط انسان است که عمده ترین آنها دی اکسید کربن است.این گازهای منتشر شده به جو کره زمین توسط اقیانوس های سراسر کره زمین جذب می شوند.