محيط زيست الفباي درمان حيوانات را نمي‌داند





ايرن: در نامه سرگشاده رئيس بيمارستان دامپزشکي تهران به رئيس سازمان محيط زيست تأکيد شد: سازمان محيط زيست هنوز الفباي دامپزشکي و درمان حيوانات را در قسمت‌هاي مختلف خود نهادينه نکرده است.

به گزارش خبرنگار جامعه فارس، پس از مرگ ببر وارداتي بر اثر بيماري مشمشه و عدم نظارت صحيح محيط زيست و در انتها متهم‌ کردن ديگر سازمان‌ها، پيام محبي رئيس بيمارستان دامپزشکي تهران در نامه سرگشاده‌اي به محمدي‌زاده رئيس سازمان حفاظت محيط زيست پيرامون مرگ ببر سيبري و متهم کردن سازمان دامپزشکي و دامپزشکان مطالبي را مطرح کرده است.



در اين نامه آمده است: در پي تلف شدن ببر سيبري در باغ وحش تهران مسئولان محيط زيست و باغ وحش مسئوليت را از گردن افکنده و سازمان دامپزشکي را متهم به گناه ناکرده کرده‌اند؛ گوش محيط زيست سنگين‌تر از اين حرف‌هاست که بخواهد صحبت‌هاي دلسوزانه را در رابطه با سرمايه تلف شده توجه کند و دليل اين قضاوت را مي‌توان مصاحبه‌هاي صورت گرفته دانست.



در ادامه نامه اين‌گونه عنوان شده است: در حالي که علت مرگ ببر سيبري تنها نحوه عملکرد سازمان محيط زيست بود و باغ وحش نيز از زمان تحويل گرفتن تا زمان مرگ حيوان اقدام مؤثري در جهت توجه به اهميت موضوع نگهداري انجام نداد در انتها سازمان دامپزشکي و دامپزشکان را متهم ساخت.



در اين نامه سرگشاده آمده است: آقاي محمدي‌زاده آيا بهتر نيست به جاي درست کردن يک محل آلوده يا در آن را ببنديد يا با استفاده از جايگاهي که داريد و نظارتي که مي‌توانيد بکنيد بر اساس اصول رايج و علمي يک محل را بنيان نهيد و نظارت کنيد. باغ وحش بايد بر اساس اصول مراقبت شود و گرنه کانون بيماري‌ها و عفونت‌هايي مي شود که گريبان جامعه را مي‌گيرد.



در اين نامه آمده است: جناب آقاي محمدي‌زاده آيا مي‌دانيد که مديريت اين پروژه و باغ وحش قبل از تحويل گرفتن اين حيوان و موارد مشابه بايد تمهيدات نگهداري را مي‌انديشيد و آيا از لحاظ مديريتي اين بي‌تدبيري مسئول مربوطه شايسته بازخواست نيست؟ مسئول پروژه و باغ وحش تهران بايد قبل از اطعام حيوانات از سالم بودن غذاي آنها و کنترل آنها توسط مراجع ذيصلاح که شامل آزمايش‌هاي دامپزشکي نيز هست اطمينان حاصل کند و سپس اجازه ورود به باغ وحش را بدهد.



در ادامه عنوان شده است: سازمان محيط زيست هنوز الفباي دامپزشکي و درمان حيوانات را در قسمت‌هاي مختلف خود نهادينه نکرده است و در مواقع بحران چراغ به دست مي‌گيرد و به دنبال کارشناس مي‌گردد. آيا تعريف يک کارگروه و مرکز دامپزشکي معتبر براي درمان و رسيدگي به وضع حيوانات اين قدر پيچيده است؟ در حالي که کشور از نظر بضاعت دامپزشکي در حد استانداردهاي جهاني است.



در اين نامه آمده است: از بين بردن شرايط زيست محيطي حيوانات چه زجري را به آنها تحميل مي‌کند و بر اين اساس عدم کنترل وحوش باغ وحش از لحاظ سلامت زيستي و امکانات نگهداري چه زجر مضاعفي است به اين بنديان محکوم تحميل مي‌شود. محيط زيست بايد با اقتدار جلو اين سوء رفتارها که توام با تحميل بيماري و سو تغذيه به حيوانات است را گرفته و با تبليغات از مردم بخواهد به حيات وحش اهميت بدهند.



در نامه مورد نظر عنوان شده است: نحوه مديريت بيماري ببر تلف شده آيينه تمام نمايي از عدم نهادينه کردن درمان حيوانات وحشي در سازمان محيط زيست است و خويش بهتر واقفيد که در منطق چگونه از گرما پي به آتش مي‌برند.