به گزارش سایت شبكه الجزیره، در همین حال بان كی مون، دبیركل سازمان ملل با بیان اینكه حل مسالمت آمیز درگیریهای سوریه نیازمند حمایتهای جامعه جهانی است، از طرفین درگیر در این كشور خواست به درگیریهای مسلحانه پایان دهند.
دبیركل سازمان ملل در گفتوگویی مطبوعاتی در نیویورك از مسئولان دولت سوریه خواست تا تحت هیچ شرایطی از سلاحهای شیمیایی علیه مردم این كشور استفاده نكنند.
وی در این اظهارات عنوان داشت: افزایش كشتارها و درگیریها در سوریه راهكار حل بحران این كشور نیست چرا كه با ادامه این درگیریها نه تنها مشكلات این كشور حل نمیشود بلكه حتی باعث افزایش ویرانیها و پیچیدهتر شدن مشكلات میشود و حتی امكان دارد كه همسایگان سوریه نیز با خطر جنگ رو به رو شوند.
بان كی مون در ادامه گفت: كوفی عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحادیه عرب در حال حاضر برای دستیابی به راهكاری مسالمت آمیز جهت حل اختلافات در سوریه در تلاش است اما موفقیت وی نیازمند حمایت جامعه جهانی است.
دبیركل سازمان ملل همچنین اعلام كرد: مخالفان مسلح سوری تقریبا به طور روزانه در حال افزایش حملات خود هستند و این در حالی است كه ما شاهد افزایش موج خشونتها در سوریه و نیز كشته شدن شمار زیادی از مردم این كشور و فرار هزاران تن از خاك سوریه هستیم.
وی در ادامه نسبت به كاربرد سلاحهای سنگین در نواحی مختلف سوریه به ویژه در شهر
حلب ابراز نگرانی كرده و عنوان داشت: من باردیگر از طرفهای درگیر سوری میخواهم كه به تعهدات خود و نیز قوانین بینالمللی حقوق بشر پایبند باشند و ضمن خویشتنداری از درگیریها و افزایش موج خشونتها خودداری كنند.
بان كی مون عنوان داشت: استفاده از سلاحهای كشتار جمعی به ویژه سلاحهای شیمیایی در حقیقت جنایتی بزرگ است و باعث نگرانی همه كشورهای جهان خواهد شد. ما از دولت سوریه میخواهیم كه تحت هیچ شرایطی از این سلاحها استفاده نكرده و امنیت مكان نگهداری سلاحها را تضمین كند.
وی در ادامه به هیات سازمان ملل در سوریه اشاره كرد و گفت: هیات سازمان ملل هنوز یك ابزار مهم در سوریه به شمار میرود و طرح پیشنهادی كوفی عنان و نیز بیانیه نهایی گروه تماس سوریه هنوز دو اصل اساسی در دستیابی به راهكاری مسالمت آمیز برای حل بحران سوریه به شمار میرود.
بان كی مون همچنین گفت: من از همه گروهها میخواهم تا ضمن كنار گذاشتن خشونت به خواستههای شورای امنیت پاسخگو باشند و به سوریه فرصت دهند تا بتواند از بحران موجود عبور كرده و مسیر صلح را در پیش بگیرد.
از سوی دیگر رفیق عبدالسلام، وزیر امور خارجه تونس نیز در گفتوگو با خبرنگار شبكه الجزیره اعلام كرد كه تونس و مصر امیدوارند با ایجاد تغییراتی ملموس در سوریه به خواستههای مردم این كشور پاسخ داده شود.
وی در ادامه با اشاره به "هماهنگ بودن مواضع قاهره و تونس درخصوص پرونده سوریه" بر تمایل كشورش برای ایجاد تغییر در سوریه به نحوی كه بتوان "امنیت و ثبات این كشور را بار دیگر به آن باز گرداند" تاكید كرد.
از سوی دیگر فرانسه اعلام كرد به دنبال آن است تا نشستی اضطراری را در شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف بحث و گفتوگو درباره بحران سوریه سازماندهی كند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه به شبكه رادیویی آرتیال اعلام كرد: پاریس از شورای امنیت سازمان ملل خواهد خواست نشستی را در سطح وزیران با هدف تلاش برای توقف كشتارها در سوریه و آمادهسازی برای انتقال سیاسی در این كشور برگزار كند.
وزیر امور خارجه فرانسه تاریخی را برای این نشست پیشنهادی مشخص نكرده است. فرانسه از روز چهارشنبه ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده میگیرد.
فرانسوا اولاند، رییسجمهوری فرانسه روز دوشنبه اعلام كرده بود كه تلاشها برای تصویب قطعنامه علیه سوریه با مخالفتهای كشورهای چین و روسیه مواجه شده است.
اولاند در لندن گفت: وظیفه من ادامه اعمال فشار برای تصویب قطعنامه (علیه سوریه) است.
همچنین شورای ملی سوریه نیز از جامعه جهانی خواست تا نشست فوقالعادهای را به منظور بحث و گفتوگو در خصوص اوضاع شهرهای حلب، دمشق و حمص و نیز اتخاذ تدابیر جدی برای حمایت از غیر نظامیان سوری برگزار كند.
شورای ملی سوریه همچنین از كشورهای "دوست ملت سوریه" خواست تا به منظور ممنوع كردن استفاده از هواپیمای جنگی و نیز ایجاد مناطق امن برای حمایت از جان میلیونها آواره سوری وارد عمل شوند.
در همین حال بنابر گزارشهای رسیده ارتش ترکیه پس از تصرف یکی از مهمترین پاسگاههای مرزی سوریه توسط شورشیان، نیرو و تجهیزات نظامی به این منطقه اعزام کرده است. نبرد در
حلب نیز ادامه دارد و هر یک از طرفین مدعی غلبه بر دیگری است.
دولت ترکیه کاروانی متشکل از ۲۰ خودروی ارتشی به مناطق مرزی سوریه گسیل کرده است. به نقل از خبرگزاری آنادولو، سربازان ترکیه همراه با تانک و پدافند موشکی به استانهای کیلیس و هاتای اعزام شدهاند.
سوریه و ترکیه مرزی به طول ۹۱۱ کیلومتر دارند. این نخستین بار نیست که ارتش ترکیه به اعزام نیرو به این نوار مرزی اقدام میکند، اما جابه جایی اخیر نیروهای ترکیه، متاثر از تشدید خشونت بین قوای دولتی و شورشیان سوری در شهر
حلب است.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورشیان سوری توانستند روز دوشنبه کنترل گذرگاه مرزی السلامه در استان کیلیس را به دست گیرند. تصرف این گذرگاه به معنای تضمین امنیتی عبور و مرور شورشیان به ترکیه خواهد بود.
خبرگزاری فرانسه همچنین از تصرف پست بازرسی دیگری به نام "آنادان" توسط شورشیان سوری خبر داده که در پنج کیلومتری
حلب واقع است.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه انگلیس اعلام كرد كه خالد الایوبی، كاردار سفارت سوریه در لندن ضمن استعفا از منصب خود از نظام این كشور جدا شده است.
پیشتر دولت انگلیس غسان دلة، كاردار سابق سفارت سوریه و دو تن از دیپلماتهای این كشور را از لندن اخراج كرده بود و دولت سوریه نیز در واكنش به این عمل سفیر خود از لندن را خارج كرده بود.
در همین حال ارتش لبنان نسبت به ممانعت از ایجاد منطقه حائل در مرزهای لبنان و سوریه و نیز رویارویی با رژیم صهیونیستی در صورت تهدید امنیت روستاهای مرزی جنوب لبنان متعهد شد.
ژان قهوهچی، فرمانده ارتش لبنان خطاب به جمعی از نظامیان این كشور اعلام كرد هرچه درگیریهای موجود در سوریه بالا بگیرد ارتش آمادگی خود را برای ایفای نقش خود و عمل به مسئولیتهای ملیاش حفظ خواهد كرد تا بدین وسیله از پیامدهای حوادث سوریه و آثار آن بر لبنان جلوگیری و از ساكنان مناطق مرزی لبنان و سوریه حمایت شود.
وی گفت: ارتش هرگز اجازه نمیدهد كسانی كه خواهان تبدیل لبنان به منطقهای برای صحنه نمایش اختلافات سوریه هستند و یا به دنبال ایجاد منطقه حائل در این كشور هستند، به خواستههای خود برسند.
در خصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی نیز قهوهچی عنوان داشت: اسرائیل همزمان با تحولات كشورهای عربی و مشكلات بیسابقهای كه برخی از كشورها با آن رو به رو هستند تلاش میكند تا تهدیدات خود علیه لبنان را افزایش دهد و تمامیت ارضی لبنان را نقض كند اما ما برای ناكام گذاشتن نقشههای جنایتكارانه اسرائیل و تا زمان آزادسازی آخرین ذره خاك وطنمان در مزارع شبعا، كفر شوبا و بخشهای شمالی الغجر، دست از تلاش نخواهیم كشید.