نان شیرمال از دسته نان های فانتزی و شیرین می باشد که می توانید به اشکال دلخواه درآورید، هم چنین می توانید در دو نوع صنعتی و خانگی یا به صورت مغزدار تهیه نمائید. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه نان شیرمال آشنا می شوید.
مواد لازم برای 10 عدد نان متوسط
آرد ستاره: نیم کیلو
پودر خمیر مایه: 15 گرم
شکر: 100 گرم
بهبود دهنده: 5 گرم
نمک: 3 تا 4 گرم
آب ولرم: به مقدار لازم
روغن: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله 1 - آرد را الک کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید، بهبود دهنده، نمک، مایه خمیر و شکر را به آرد اضافه کنید و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله 2 - آب ولرم را کم کم به مخلوط آرد افزوده و خمیر را ورز دهید تا کاملا یکدست و نرم شود، بعد از 15 دقیقه ورز دادن روغن را به خمیر اضافه کرده و ورز دادن را به مدت 5 دقیقه دیگر ادامه دهید تا روغن به خورد خمیر رود. خمیر را در یک کاسه آرد پاشیده شده گذاشته و روی خمیر را نیز کمی آرد پاشیده، سپس آنرا با پوشانده و در جای نسبتا گرمی به مدت 1 ساعت یا بیشتر گذاشته تا وقتی حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله 3 - خمیر را برای 2 دقیقه دیگر ورز داده، سپس خمیر را بسته به مدلی که می خواهید به آن بدهید به 8 تا 10 قسمت کنید و به صورت چانه در آورده، برای 5 تا 8 دقیقه استراحت دهید.
مرحله 4 - چانه های استراحت داده شده را به اشکال دلخواه در آورده و در سینی فر که قبلا چرب کرده اید قرار داده و به مدت 30 تا 45 دقیقه دیگر استراحت دهید.
مرحله 5 - سینی خمیر را در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 تا 210 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا نان ها پخته شوند، برای اینکه رنگ نان به دلخواه تان در آید از گریل فر می توانید استفاده کنید.
نکات
- این دستور نان شیرمال از نوع صنعتی می باشد، برای تهیه نوع خانگی آن برای همین میزان مواد یک عدد تخم مرغ زده شده به مواد لازم اضافه کنید و شیر ولرم را جایگزین آب نمائید.
- برای تهیه شیرمال مغزدار می توانید مخلوطی از خرمای بدون هسته و له شده، گردو و دارچین را با یکدیگر کمی تفت داده سپس در مرحله شکل دادن به خمیر بین آن گذاشته و بقیه مراحل کار را انجام دهید.
- برای اینکه از ور آمدن خمیر مطمئن باشید می توانید انگشت خود را داخل خمیر فشار دهید اگر خمیر برنگشت به این معنی است که خمیر شما ور آمده است..
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.