در افراد مبتلا به بیماریهای مزمن و نقص ایمنی و در موارد همهگیری، عوارض بیماری شدیدتر و مرگ و میر بیشتری دارد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، بیماری آنفلوآنزا اغلب به طور ناگهانی و با سردرد و درد عضلانی آغاز میشود و به دنبال آن تب و لرز، درد مفاصل، بیاشتهایی و كسالت عارض میشود. آبریزش از بینی و چشم و درد و ناراحتی گلو نیز وجود دارد. اما با توجه به عوارض حاد اولیه تحتالشعاع قرار میگیرند. موارد خفیف آنفلوآنزا بسیار شبیه سرماخوردگی بروز میكند اما این دو بیماری با یكدیگر متفاوتند.
تفاوتهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا
بیش از 100 سویه ویروسی عامل ایجاد سرماخوردگی هستند اما در آنفلوآنزا 3 نوع ویروس A، B و C دخالت دارند. محل عفونت در سرماخوردگی دستگاه تنفسی فوقانی است اما در آنفلوآنزا كل دستگاه تنفسی درگیر میشود.
شروع علائم سرماخوردگی تدریجی بوده و طی یك تا 3 روز بروز میكند اما علائم آنفلوآنزا ناگهانی و طی چند ساعت خواهد بود. تب و لرز در سرماخوردگی گاهگاهی و خفیف است اما در آنفلوآنزا به صورت مشخص تب بالاتر از 38 درجه سانتیگراد است كه 2 تا 4 روز به طول میانجامد. سردرد در سرماخوردگی مداوم و معمولا خفیف است اما آنفلوآنزا سردردهای شدید به دنبال دارد.
سرماخوردگی با درد عمومی بدن خفیف یا بدون درد خواهد بود اما درد عمومی بدن در آنفلوآنزا اغلب شدید و در كل بدن خواهد بود. سرفه و خلط در سرماخوردگی خفیف تا متوسط و به صورت سرفههای تك تك خواهد بود اما در آنفلوآنزا سرفه و خلط شایع بوده و ممكن است شدید شود.
گلودرد در سرماخوردگی شایع بوده و معمولا خفیف است. در آنفلوآنزا نیز گلو درد گاهی ممكن است وجود داشته باشد. آبریزش و گرفتگی بینی در سرماخوردگی بسیار شایع بوده و با عطسه همراه است. اما در آنفلوآنزا گاهی ممكن است وجود داشته باشد. در سرماخوردگی خستگی یا وجود ندارد و یا بسیار خفیف است اما در آنفلوآنزا خستگی معمولا ممكن است شدید باشد و 2 تا 3 هفته به طول انجامد. در سرماخوردگی ضعف شدید هرگز وجود ندارد اما آنفلوآنزا با خستگی مداوم و معمولا در مراحل اولیه بیماری همراه خواهد بود.
سرماخوردگی در سراسر سال و بویژه در فصل زمستان بروز میكند اما بیشترین موارد آنفلوآنزا بین ماههای مهر تا اردیبهشت خواهد بود. درمانهای آنتی بیوتیكی در سرماخوردگی و آنفلوآنزا كمك كننده نخواهند بود.سرماخوردگی و آنفلوآنزا از طریق ترشحات تنفسی (حلق و بینی) در طی سرفه و عطسه انتقال مییابند.
توصیههای بهداشتی
به منظور جلوگیری از انتشار سرماخوردگی و آنفلوآنزا رعایت بهداشت فردی و عمومی ضروری است. به این منظور شستوشوی مرتب دست و صورت با آب و صابون بویژه پس از برخورد با فرد بیمار لازم است. همچنین باید دهان و صورت هنگام عطسه و سرفه پوشانده شده و از تماس با دیگران هنگام بیماری اجتناب كرد. استراحت و نوشیدن مایعات گرم به میزان كافی در بهبود علایم این بیماریها موثرند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.