سبزپرس- گروه محیط طبیعی: عمليات اجرايي برآورد جمعيت يوز با آخرين روشهاي علمي و به روز جهان در زيستگاههاي يوز استان يزد آغاز شد. در خبری دیگر، مدير كل حفاظت محيط زيست اردبيل اعلام کرد که يك پرنده «يلوه آبي» و يك پرنده «كبك» كه توسط همياران و دوستداران محيط زيست به اداره حفاظت محيط زيست پارس آباد تحويل شده بود، پس ازتغذيه و مداوا در محل «اَغ داغ اصلاندوز» رها سازي شد. معاون محيط زيست طبيعي اداره كل محيط زيست خوزستان از سرشماري زمستانه پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي در استان خوزستان خبر داد. همچنین، معاون محيط طبيعي اداره كل حفاظت محيط زيست استان يزد از ثبت تصوير يوزپلنگ آسيايي در «منطقه شكار ممنوع آريز» بافق توسط ماموران محيط زيست شهرستان بافق خبر داد. در آخرین خبر، مدير پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي اعلام کرد که آمار و ارقام جمعيت حيات وحش در زيستگاه هاي يوزپلنگ آسيايي با توجه به خشكساليهاي مستمر سال هاي اخير حيرت آور و بيانگر تلاشي همه جانبه و چشمگير است.
به گزارش سبزپرس، مدير پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي، از درخواست اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد برای برآورد جمعیت یوزپلنگ آسیایی خبر داد و گفت: با توجه به توانمندسازي هاي تخصصي موجود در استان و همكاري نظارتي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي، با نزدیک به 75 دستگاه دوربينهاي تلهاي، طبق يك برنامه زمانبندي سه ماهه مناطق «دره انجير»، «بافق» و «پارك ملي سياهكوه» كه از زيستگاه هاي مهم و همجوار يكديگر هستند، دوربينگذاري شد.
عليرضا جورابچيان ادامه داد: با توجه به فصل حاضر و به علت سردي هوا معمولاً جابجايي يوزها در مناطق مختلف به نحو چشمگيري افزايش مييابد و با اجراي اين عمليات به احتمال قريب به يقين برآورد نسبتاً دقيقي از جمعيت يوز در اين سه زيستگاه به دست آمده و از همه مهمتر جابجاييهايي است كه توسط يوزهاي اين مناطق صورت ميگيرد و این جابجایی ها ثبت و با استفاده از آنها ميتوان اطلاعات تجربي موجود را به اطلاعات كاملاً علمي و با ارزش رفتاري يوزها تبديل کرد.
رها سازي دو پرنده درمنطقه «آغ داغ اصلاندوز»
در خبری دیگر، مدير كل حفاظت محيط زيست استان اردبيل اعلام کرد که ماموران اجرايي محيط زيست شهرستان پارس آباد در طي يك ماموريت موفق آميز چهار نفر از متخلفان شكار غير مجاز را به همراه چهار قبضه اسلحه شكاري و 16 پرنده حمايت شده «زنگوله بال» و سه كبوتر وحشي، دستگير و برای سير مراحل قانوني به مراجع قضايي معرفي شدند.
علي حميدي رزي اداکه داد: يك پرنده «يلوه آبي» و يك پرنده كبك كه توسط همياران و دوستداران محيط زيست به اداره حفاظت محيط زيست پارس آباد تحويل شده بود پس از تغذيه و مداوا در منطقه «آغ داغ اصلاندوز» رها سازي شد.
سرشماري زمستانه پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي در خوزستان
معاون محيط زيست طبيعي اداره كل محيط زيست خوزستان با بيان اين مطلب كه برنامه سرشماري، همگام با سراسر كشور از 11 دي ماه تا پنجم بهمن ماه در استان خوزستان انجام می شود، اعلام کرد که در اين سرشماري بيش از 400 هزار هكتار از تالاب ها و آبگيرهاي استان، با استفاده از نيروهاي كارشناسي اداره كل و واحدهاي تابعه مورد سرشماري قرار خواهند گرفت.
عادل مولا ادامه داد: اين سرشماري با استفاده از تجهيزاتي مانند دوربين هاي چشمي و انواع تلسكوپ انجام، و تالاب هاي «شادگان»، «هورالعظيم»، «بامدژ» و «ميانگران» مورد بررسي قرار مي گيرند.
او در بخش پاياني سخنان خود گفت: در سرشماري سال گذشته بيش از 111 هزار پرنده در سطح استان سرشماري شده است، ولي با توجه به شرايط اقليمي منطقه و كاهش آبگيرهاي استان انتظار مي رود كه جمعيت كمتري نسبت به سال گذشته در استان سرشماري شود.
عمده ترين و شاخص ترين پرندگاني كه در سرشماري هاي قبلي انجام شده بيشترين درصد تنوع گونه اي استان را شامل شده است، گونه هايي نظير «حواصيل»، «اكراس آفريقايي»، «باكلان مارگردن» و انواع پرندگان دريازي بوده است.
ثبت تصوير يوزپلنگ آسيايي در «منطقه شكار ممنوع آريز» بافق
معاون طبيعي محيط زيست استان يزد با بیان این که «منطقه شكارممنوع آريز» يكي از زيستگاه ها و كريدورهاي زيستي يوزپلنگ آسيايي در شهرستان بافق است، گفت: اين منطقه به دليل موقعيت خاص آن، كه بين دو منطقه تحت مديريت حفاظت شده «كوه بافق» و «پناهگاه حيات وحش دره انجير اردكان» قرار دارد، از قديم مورد توجه محيط بانان و كارشناسان محيط زيست بوده و تاكنون تصاويري از حضور اين گونه در آن منطقه تهيه شده است.
حسن اكبري ادامه داد: تلاش مأموران محيط زيست شهرستان بافق منجر به تهيه تصوير از يوزپلنگ آسيايي در اين منطقه شد.
جمعيت حيرت آور حيات وحش در زيستگاه هاي يوزپلنگ آسيايي
در آخرین خبر، مدير پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي با اشاره به انجام عمليات سرشماري گونههاي شاخص حيات وحش در زيستگاه هاي يوز كه به طور مستمر و همه ساله طي فاز دوم پروژه توسط محيطبانان، كارشناسان ستادي استان و با همكاري و هماهنگي پروژه حفاظت از يوزپلنگ آسيايي و دفتر حيات وحش انجام ميشود، گفت: نتايج سرشماري نويد بخش مؤثر واقع شدن تلاش ها و فعاليتهاي همه جانبه اي است كه عمدتاً توسط نيروهاي استاني در اين زيستگاه ها صورت ميگيرد.
عليرضا جورابچيان ادامه داد: بر اساس آناليز و تجزيه و تحليل آمارهاي سرشماري انجام شده از نيمه دوم سال 1387 تا پايان آذرماه امسال، ميانگين رشد جمعيت طعمههاي اصلي يوز شامل «قوچ و ميش»، «كل و بز»، «جبير» و «آهو» در زيستگاه هاي ده گانه منتخب اين گونه ارزشمند واقع در استانهاي اصفهان، يزد، سمنان، كرمان و خراسان شمالي بالغ بر 52 درصد افزايش را نشان ميدهد.
او تاکید كرد: اين افزايش جمعيت در شرايطي كه ميزان نزولات جوي در اكثر زيستگاه هاي مذكور به كمتر از 25 در صد متوسط ساليانه آنها كاهش يافته است، نشان دهنده تلاشـي چشمگير در فراهم سازي نيازهاي زيستي حيـات وحش از جمله آب، غذا و برقراري امنيت در اين عرصهها در مساحتي بالغ بر شش ميليون هكتار است./ن.س
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.