رگ های واریسی
رگ هایی آبی و کلفت هستند که بیشتر در هنگام بارداری، روی پاها دیده میشوند. دلیل این امر این است که بدن شما با این روش با افزایش حجم خون در بارداری که به جنین تان می رود، مقابله می کند. شکلی ناخوشایند دارند و شاید از بودن شان ناراحت باشید و گاهی هم دردناک هستند. اما به هر حال راه هایی برای پیش گیری و یا کاهش عوارض آن وجود دارد :
- از ایستادن های طولانی مدت پرهیز کنید.
- تا جایی که برای شما امکان دارد، پیاده روی کنید تا امکان بازگشت خون به قلب تان بیشتر شود
-هنگامی که روی صندلی می نشینید، یادتان بماندکه کف پای تان را روی چهار پایه بگذارید
-به مدت طولانی، یک جا ننشینید.
- از جوراب های واریس کمک بگیرید. به اندازه کافی ویتامین سی دریافت کنید تا به الاستیسیته و سلامت گردش خون شما کمک نماید.خوردن انگور، گیلاس، شاه توت و مرکبات نیز سودمند است.
-دست کم نیم ساعت در روز در جایی قرار بگیرید که پاهای تان در مکانی بالاتر از سرتان قرار گیرد.مثلا در برابر دیواری دراز کشیده، پاهای تان را روی دیوار گذارید.
-مراقب افزایش وزن خود باشید و نگذارید اضافه وزن (29> BMI>26 )بگیرید و تلاش نمایید نمایه توده بدنی یا همان BMI خود را کمتر از 26 نگه دارید .
چنان چه در یک یا دوپا، تورم زیاد با قرمزی و درد مشاهده کردید، بی درنگ مراجعه نمایید زیرا ممکن است ترومبوز وریدی باشد.
ضایعات خارش دار
این ضایعات می توانند کهیر مانند، بثورات و ... باشند. واکنش های کهیر مانند بیشتر لک های قرمز برجسته و با خارش شدید هستند. در اواخر بارداری و در نخست زاها بیشتر دیده می شوند. روی شکم، باسن و ران ها بروز می کنند. با مراجعه به گروه مامایی و دریافت آنتی هیستامین و ... کنترل می گردد و در بارداری بعدی عود نمی کند. بثورات جلدی که از سه ماهه سوم بارداری آغاز می شوند تا سه ماه پس از زایمان باقی می مانند و ضایعاتی کوچک و مانند نیش حشره هستند. روی دست ها و تنه پدیدار می گردند. اگرچه دوره ای طولانی دارند، برای جنین زیان آور نیستند.
امکان عود در بارداری بعدی وجود دارد.
قرمزی کف دست (اریتم پالمار)
بیشتر در زنان سپید پوست دیده می شود و قرمزی و خارش کف دست را به همراه دارد. افزایش هورمون استروژن آن را پدید می آورد و اگر چه در برخی موارد قرمزی و دردناکی کف پا هم گزارش شده است. پس از زایمان از بین می رود و ارزش بالینی ندارد.
پف کردن پلک های چشم
برخی پف ها در سه ماهه سوم دوران بارداری که اغلب صبح ها رخ می دهد، طبیعی است. این پف بیش تر به خاطر افزایش گردش خون است اما اگر ناگهان دو کیلوگرم یا بیشتر افزایش وزن پیدا کردید، برای بررسی فشار خون تان مراجعه نمایید. پیش از به کاربردن هرگونه کرم یا پماد دارویی برای درمان مشکلات پوستی، با گروه مامایی، در میان بگذارید.برخی از پمادها یا کرم ها در دوران آبستنی نباید به کار برده شوند
دانستنی های سودمند
در برخی زنان باردار هورمون های بارداری، می توانند تغییراتی در ناخن های انگشتان پا و دست پدید آورند مانند رشد سریع تر ناخن ها و نیز شکنندگی و نرم شدن آن ها.
در برخی زنان باردار که پوستی گندم گون دارند، ممکن است حلقه هایی تیره دور چشم پدیدار گردد. پس از زایمان این حلقه ها آرام آرام از بین می روند. بهتر است در هنگام بارداری، پس از هر بار دوش گرفتن، هنگامی که بدن تان خشک نشده است روی پوست نم ناک تمام بدن تان کرم مرطوب کننده بمالید. نمناکی و رطوبت پوست مهم است. صابون های ملایم و بدون بو برای شستشو به کار ببرید. آب گرم برای دوش یا وان به کار نبرید، پوست تان را خشک می کنند و اثرات زیان بار گرمایی نیز می توانند برای جنین داشته باشند. پوشاک نخی و خنک بپوشید. از خوردنی هایی که ویتامین های B و C و ترکیبات امگا-3 دارند، بیش تر در وعده های خوردنی تان بگنجانید.
آب و مایعات فراوان بنوشید.
میوه هایی مانند هندوانه، طالبی، کاهو ، خیار و هویج را بیشتر در برنامه خوراکی های روزانه تان بگنجانید
چه زمانی باید به گروه پزشکی مشاورتان در بارداری مراجعه نمایید؟
بیش تر تغییرات پوستی در زمان آبستنی، بی ضرر و بدون درد هستند. تنها چند مورد زیر ممکن است به پیگیری پزشکی نیاز داشته باشند
خارش شدید : ICP ) intrahepatic cholestasis of pregnancy )
به ویژه اگر در سه ماهه پایانی خارش داشته باشید، باید باید به گروه مامایی مراجعه کنید زیرا این خارش شدید در سه ماهه سوم ممکن است نشانه ای از کلستاز داخل کبدی دوران بارداری باشد. ( ICP ) که یک نوع مشکل کبدی است که در تعداد کمی از خانم های باردار رخ می دهد. نشانه های آن شامل خارش شدید در پوست تمام بدن که گاهی هم احساس ناخوشی و بالاآوردن، خستگی زیاد، زرد شدن پوست و از دست رفتن اشتها است. کلستاز برای سلامت مادر باردارخطری ندارد، اما اما می تواند برای جنین، زیان آور باشد. مادران بارداری که دچار «کلستاز کبدی دوران بارداری» گردند، بیش تر امکان زایمان زودرس یا مرده زایی دارند.
نوزادان نارس نسبت به دیگر نوزادان بیش ترامکان دارد مشکلات سلامتی و ناتوانی هاادامه دار داشته باشند. کلستاز کبدی دوران بارداری، پس از زایمان، بی درنگ از بین می رود. اگر نشانه هایی از آن ادامه داشت، بی درنگ به گروه مامایی تان خبر دهید.
تیرگی پوست همراه با دیگر نشانه ها :
برخی از تیرگی های پوست، شاید نشان گر مواردی جدی تر باشند. اگر تغییر رنگ پوستی را همراه با درد، قرمزی، یا خون ریزی در بارداری تان می بینید و یا تغییری در اندازه، رنگ و یا شکل خال های تان به چشم آمد، با گروه مامایی مشاورتان در بارداری، در میان بگذارید. با کمک گرفتن از گروه مامایی تان و به کارگیری منابع سودمند علمی، کیفیت بارداری خود را بهبود بخشید!
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.