ايرن: مشاور ارشد اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت که براي شرکت در چهارمين نشست منطقه‌اي انسان و کره مسکون (SACAM) به کشورمان سفر کرده است از اعلام آمادگي اين اتحاديه در خصوص اجراي طرح حفاظتي بين‌المللي با مشارکت کشورهاي عضو ساکام توسط دانشگاه محيط زيست خبر داد. 


به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، گنزالو اويدو، مشاور ارشد اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت (IUCN) در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس در خصوص ضرورت برگزاري نشست منطقه‌اي انسان و کره مسکون (SACAM) اظهار داشت: برگزاري اين نشست فرصت مناسبي براي تبادل اطلاعات و تجربيات کشورهاي منطقه به منظور ارتقاي کيفيت فعاليت‌هاي آتي و بکار بستن درس‌هاي آموخته در در مناطق مشابه است.
وي در خصوص دستاوردهاي اين نشست منطقه‌اي گفت: اگرچه مطالب بسيار مفيدي در ارتباط با فعاليت‌هاي اجرا شده در کشورهاي عضو فراگرفته و با چالش‌ها و موانع اجراي اين فعاليت‌ها آشنا شدم ولي با مشاهده گوشه‌اي از تلاش‌هاي ايران به خصوص در منطقه ذخيره گاه زيست کره حرّا در خليج فارس از اين تلاش‌ها براي حفظ ميراث بشري بسيار خرسندم. 
اويدو افزود: در حاشيه نشست منطقه‌اي انسان و کره مسکون جلساتي با اصغر محمدي‌ فاضل، معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان محيط زيست و چند تن از مديران و کارشناسان ارشد اين سازمان داشتم که در خصوص توسعه همکاري‌هاي آتي بحث و تبادل نظر شد. 
مشاور ارشد اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت در خصوص نتايج اين نشست و اهداف پيش‌بيني شده براي برگزاري آن عنوان کرد: همکاري کشورها براي انجام فعاليت‌هاي ذخيره‌ گاه زيست کره نسبت به نشست‌هاي پيشين بسيار چشمگير بوده و با توجه به فعاليت برنامه (MAB) به عنوان يکي از برنامه‌هاي يونسکو اين برنامه نقش بسيار مهمي در ارتقاي فرهنگ و آموزش جوامع محلي داشته است که در اين اجلاس به تبادل تجربيات پرداخته شد و پيش‌بيني برنامه‌ها و اهداف آينده را تسهيل مي‌کند. 
وي با اشاره به اجراي يک طرح حفاظتي بين‌المللي با مشارکت کشورهاي عضو ساکام توسط دانشگاه محيط زيست گفت: در جريان ملاقات با معاون دانشگاه محيط زيست ايران مقرر شد با محوريت اين دانشگاه نسبت به اجراي يک طرح حفاظتي بين‌المللي با مشارکت کشورهاي همسايه اقدام کنيم و اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت آمادگي خود را براي همکاري با دانشگاه اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاري فارس برنامه انسان و کره مسکون (MAB) در سال 1970 توسط يونسکو و به منظور ايجاد برنامه حفاظتي با هدف مطالعه و توسعه ارتباط بين انسان و محيط زيست بر مبناي توسعه پايدار بوجود آمده و با تقسيم به زير گروه‌هاي منطقه‌اي فعاليت خود را به مرحله اجرا گذاشته است. ذخيره گاه‌هاي زيست کره با توجه به حضور جوامع محلي و مشارکت آنان در خصوص حفظ تنوع زيستي و بهره‌برداري صحيح و پايدار از محيط زيست نقش بسيار مؤثري در توسعه پايدار و اقتصاد سبز خواهد داشت. 
در چهارمين نشست اين شبکه که هفته گذشته با حضور نمايندگان سازمان‌هاي بين المللي و کارشناساني از کشورهاي بنگلادش، بوتان، پاکستان افغانستان، سريلانکا، قزاقستان، قرقيزستان، مالديو، هندوستان، اردن، سوييس و فرانسه برگزار شد، کشورهاي عضو به تبادل تجربيات و اطلاعات ذخيره گاه‌هاي زيست کره پرداختند.
جمهوري اسلامي ايران با 10 ذخيره گاه زيست کره پريشان، ارسباران، اروميه، گلستان، ميانکاله، کوير، توران، حرا، گنو و دنا از فعال‌ترين کشورهاي عضو در حفاظت از طبيعت در اين برنامه محسوب مي‌شود.