این گونه‌ها به عنوان بخشی از پروژه Expose-R2، ماه ژوئیه سال گذشته میلادی، توسط سامانه فضایی «پروگرس» به آژانس بین‌المللی فضایی پرتاب شدند.


کیهان‌نوردان فضایی به نام‌های «الکساندرویچ اسکوورتسوف» (فضانورد روس) و «اولگ آرتمیف» (فضانورد اهل کشور لتونی) این بسته را در تاریخ 18 اوت (25 مرداد) سال 2014 به خارج از ماژول Zvezda متصل کردند و این باغ‌وحش به مدت 18 ماه در فضا و خارج از ایستگاه بین‌المللی خواهد ماند.


گفته می‌شود خلا فضا، آب، اکسیژن و گازهای دیگر موجود در این نمونه‌ها را جذب می‌کند. دمای این باغ‌وحش هنگام عبور ایستگاه از میان سایه زمین، تا منفی 12 درجه سانتی‌گراد کاهش و در اوقات دیگر تا 40 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد. این باغ‌وحش همچنین فرآیند مشابه انجماد و خشکی را تجربه می‌کند که برای نگهداری غذاها به کار می‌رود.



آزمایش‌های پروژه Expose-R2 به دنبال کنکاش محدودیت‌های حیات زمینی هستند، این که آیا چنین ارگانیسم‌هایی می‌توانند در فضا زنده بمانند یا خیر و این که چگونه انفجار کامل تشعشع خورشیدی، بر مواد شیمیایی همراهشان اثر می‌گذارد.



تمامی نمونه‌های این باغ وحش فضایی، سطوح یکسان تغییر و ناآرامی را تجربه نخواهند کرد و پروژه Expose دارای اجزای ویژه‌ای است که جو مریخ را با فیلترکردن بخشی از نور خورشید و حفظ فشار، بازسازی می‌کند.

این باغ‌وحش شامل اتاقک‌های متعددی است که با مولکول‌های زیستی و ارگانیسم‌هایی پر شده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان باکتری‌ها، قارچ‌ها، گلسنگ‌ها و خزه‌ها اشاره کرد. تعدادی از نمونه‌های هر مولکول‌های زیستی یا ارگانیسم، در درون خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ جاسازی شده‌اند و نمونه‌های دیگر بدون هیچ گونه حفاظی، در محیط فضا به حال خود رها شده‌اند.



فیلترهای متعدد موجود بر روی اتاقک‌های حاوی این موجودات زنده، برای آزمایش‌ نتایج حاصل از قراردادن آن‌ها در معرض تشعشع خورشیدی کار گذاشته‌ شده‌اند. با انجام این کار، دانشمندان قادر به شبیه‌سازی تشعشع خورشیدی حاضر در سطح مریخ هستند.



این باغ وحش اوایل سال 2016 برای تحلیل به زمین بازگردانده می‌شود. 




باغ‌ وحش فضایی
باغ‌ وحش فضایی
باغ‌ وحش فضایی