پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

10 خبر اخر سایت

◄ پروژه یکسان سازی و تحول در سایت ها پرشین پت
◄ مراقبت های لازم در مورد توله های تازه تهیه شده
◄ جرب در سگ ها
◄ غذای سگ، راهنمای جامع و کامل
◄ مشکلات پوستی در سگ‌ها
◄ تغذیه هاسکی
◄ گندخواری در سگ‌ها
◄ آیا سگ‌ها خواب می بینن؟
◄ سگ پیتبول
◄ خوشگل ترین نژاد های سگ و گربه!
◄ محبوب‌ترین نژادهای سگ و گربه آپارتمانی
◄ وسایل لازم برای نگهداری از سگ ها
◄ چه وسایلی برای بچه گربه نیاز داریم؟
◄ عقیم سازی در سگ و گربه ماده
◄ چطور از سگ خانگی خود در آپارتمان نگهداری کنیم؟
◄ هاسکی ها را بهتر بشناسید
◄ قند خون در سگ ها
◄ امسال با حیوان خانگی چه کنیم
◄ وایتکس برای سگ ها
◄ آیا می‌دانستید که گربه ها نیز سکسکه می‌کنند؟
◄ گربه‌ها در هنگام خواب
◄ بیا با هم بریم سفر اقا سگه !
◄ صدمات استخوانی در حیوانات خانگی
◄ از شیر گرفتن توله­ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ گربه سیامی
◄ اسفینکس
◄ گربه نژاد بریتیش موکوتاه
◄ ورزش در گربه ها
◄ تغذیه سگ و گربه
بعدی 1 قبلی

نمایش متن مقالات

فروشگاه  پت شاپ

گربه وحشی

گربه وحشی را از اجداد گربه اهلی می دانند . این دو گربه شباهت زیادی به هم دارند ، اما جثه گربه وحشی بزرگ تر است . در مناطق گوناگون ایران ، گربه های وحشی با طرح ها، رنگ ها و جثه های متفاوتی دیده می شوند . دلیل این تنوع ممکن است آمیزش با گربه های اهلی باشد .


گربه وحشی  


گربه وحشی در یک نگاه :

نام فارسی :
 گربه وحشی 

نام انگلیسی : wild cat

نام علمی : felis silvestris

خانواده : گربه سانان (felidae)

جمعیت : نامعلوم 

پراکنش : در قاره های اروپا ، آفریقا و آسیا پراکنده است و در ایران در همه مناطق و استان ها زندگی می کند . 

زیستگاه : گربه وحشی در زیستگاه های جنگلی ، کوهستانی ، استپی ، بیابانی ، تپه ماهوری و حتی نزدیک مناطق مسکونی دیده می شود . 

اندازه : طول بدن گربه وحشی 45 تا 80 سانتی متر ، طول دمش 28 تا 35 سانتی متر ، ارتفاع بدنش 30 تا 40 سانتی متر و وزن آن 3 تا 6 کیلوگرم است .

ریخت شناسی : گربه وحشی دمی پرمو و بلند دارد که معمولا نصف طول بدنش است . پوزه اش کوتاه ، سبیل هایش بلند و سفید رنگ ، چشم هایش درشت ، گوش هایش بزرگ ، بلند و مثلثی شکل ، دست ها و پاهایش بلند و باریک ، پنجه هایش گرد ، چنگال هایش قوی ، تیز ، خمیده و قابل جمع شدن است . رنگ بدن گربه وحشی بسیار متغیر و از قهوه ای تا خاکستری ( (متناسب با زیستگاهی که در آن زندگی می کند ) است .

رژیم غذایی : گربه وحشی از جوندگان ، پرندگان ، خزندگان ماهی ، قورباغه ، حشره ، حیوانات اهلی ، مانند مرغ ، خروس و بزغاله و گاهی مواد گیاهی تغذیه می کند .

زاد آروی : جفت گیری گربه های وحشی در زمستان صورت می گیرد و نوزادان در بهار به دنیا می آیند .

وضع حفاظتی : از وضع این گونه در ایران اطلاع دقیقی در دست نیست ولی به نظر می رسد که به دلیل کم شدن طعمه و تخریب زیستگاه ، جمعیت آن ها رو به کاهش است . 


اجداد گربه های اهلی 

گربه های وحشی اجداد گربه های اهلی هستند و می توانند با آن ها جفت گیری و تولید مثل کنند . گربه های وحشی گاهی به مناطق مسکونی نزدیک می شوند و به همین دلیل ،امکان جفت گیری آن ها با گربه های اهلی بیشتر می شود ، در نتیجه ، رنگ بدن آنها بسیار متغیر است . جثه گربه های وحشی بزرگ تر و خال های روی بدنشان بیشتر است . اما بر خلاف گربه های اهلی ، کمتر مدفوع خود را با خاک می پوشانند .
تفاوت عمده گربه های وحشی با گربه های اهلی در دم کلفت و پشمالوی آنهاست که طرح روی آن به شکل حلقه هایی شبیه به هم و نوک آن سیاه رنگ است . گربه های وحشی از آب گریزان نیستند ، آن ها به خوبی شنا می کنند و به زندگی در جاهای مرطوب علاقه نشان می دهند . آن ها همچون گربه های اهلی ، ( میو میو ) می کنند و هنگام دعوا پشت خود را خم و موهایشان را سیخ می کنند . گربه های وحشی برای شکار طعمه خود به کمین می نشینند . پس از مدتی به آرامی به طرف شکار می روند و با حرکتی سریع ، آن را به چنگال می گیرند . 

راسو ، قاتل نوزاد گربه وحشی 

گربه های وحشی تنها زندگی می کنند و فقط در فصل جفت گیری به صورت دسته های دو تایی دیده می شوند . در این فصل نرها پس از انتخاب همسر و جفت گیری ، ماده ها رها می کنند و به زندگی انفرادی ادامه می دهند . ماده ها ، یک ماه پس از جفت گیری ، در لانه هایی که معمولا حفره های طبیعی است ، 1 تا 8 ( معمولا 6 ) نوزاد به دنیا می آورند که کوررند و از شیر مادر تغذیه می کنند . گاهی وقت ها که مادر از لانه خارج می شود ، راسو بچه گربه ها را شکار می کند . 

جانوری شب زی 

گربه وحشی مانند بیشتر گوشتخواران ایران اغلب شب فعال است . به این معنا که روزها در لانه اش ، که در شکاف درختان و حفره های میان سنگ هاست ، به استراحت می پردازد و شب ها از لانه خارج می شود و فعالیت بیشتری از خود نشان می دهد ، اما گاهی به علت آلودگی لانه به انگل هایی مثل کک ، آن ها در طول روز در حال تغییر لانه دیده می شوند . گربه وحشی در هوای ابری و سرد و در فصل جفت گیری هنگام روز نیز از لانه خارج می شود .

گربه های منفرد
گربه های وحشی تنها زندگی می کنند و فقط در فصل جفت گیری در دسته های دو تایی دیده می شوند . جفت گیری آن ها معمولا در زمستان صورت می گیرد . نرها پس از انتخاب همسر و جفت گیری ، ماده ها رها می کنند و به زندگی انفرادی خود ادامه می دهند . پس از دو ماه ، 3 تا 5نوزاد به دنیا می آید . این نوزاها کورند و ده روز پس از تولد چشم هایشان باز می شود . آنها 4 تا 6 ماه با مادر می مانند و سه ماه شیر می خورند . در سه ماه بعد هم نحوه شکار کردن را از مادرشان یاد می گیرند .



نقش گربه وحشی در طبیعت
گربه وحشی و سایر گربه های کوچک در کنترل جمعیت جوندگان و خرگوش ها نقش مهمی دارند . اگر در منطقه ای تعداد گربه ها کم شود ، جانوران مضر افزایش می یابند و به صورت آفت در می آیند .



PersianPet Forum - www.mypet.ir http://persianpet.org/forum/thread142079.html#ixzz2zMkXwBDW 
Under Creative Commons License: Attribution 
Follow us: @persianpet on Twitter | mypersianpet on Facebook
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید

151528335311282.png (72×72)15152833280752.png (72×72)151528332808193.png (200×200)151528335309921.png (200×200)151528332806911.png (200×200)


mofos