راهنمای نگهداری از آفتاب پرست



 محل نگهداری حیوان باید دارای تهویه مناسب باشد و امکان گردش هوا به خوبی فراهم باشد. هوای ساکن ریسک ابتلا به عفونتهای تنفسی باکتریایی و قارچی بعضا کشنده را به شدت افزایش می دهد. آکواریومهای تمام شیشه ای به دلیل عدم امکان گردش مطلوب هوا ، گزینه مناسبی برای لانه آفتاب پرست نیستند. ( مش PVC به عنوان بهترین گزینه برای لانه سازی معرفی می شود) . نکته دیگری که در تهیه خانه آفتاب پرست باید به آن توجه کنید ، ارتفاع لانه است. حتما فضا و ابزار لازم برای بالا رفتن را برای حیوان فراهم کنید. آفتاب پرست ها هم دوست دارند و هم نیاز دارند ( برای حفظ سلامت اسکلتی – عضلانی ) فعالیت صعودی داشته باشند. برای این کار می توانید از گیاهان/درختچه های طبیعی یا مصنوعی استفاده کنید. در صورت استفاده از گیاهان طبیعی به دو نکته مهم توجه کنید: اول اینکه مطمئن شوید برای حیوان سمی نیست. دوم اینکه آنچه انتخاب کرده اید وزن حیوان را تحمل کند. گیاهانی نظیر Ficus, pothos وHibiscus می توانند گزینه های ایده الی برای این کار باشند.

آفتاب پرستها به ندرت از ظرف آب ، آب می نوشند. آنها ترجیح می دهند قطره های شبنم در حال چکیدن از روی گیاهان را بنوشند. برای این کار می توانید روزانه دو تا سه بار آب را بروی گیاهان موجود در لانه حیوان اسپری کنید. توجه داشته باشید که رطوبت مورد نیاز آفتاب پرستها در حدود 50 درصد است و رطوبت بیش از حد می تواند برای حیوان مشکل ساز شود. همچنین می توانید از روشهای خلاقانه دیگری برای ایجاد شبنم استفاده کنید!

در مورد بستر حیوان به تکرار دو نکته کلیدی بسنده می کنم : ذرات آن قابل بلع نباشد ( مثل شن و ماسه) چون بلع این ذرات می تواند مشکلات عدیده گوارشی برای حیوان ایجاد کند. و دوم اینکه به سادگی قابل نظافت باشد. نظافت قفس می تواند هفتگی باشد اما لازم است به صورت روزانه نسبت به خارج کردن بقایای غذایی اقدام کنید.

آفتاب پرست مثل همه خزندگان خونسرد است و به یک منبع حرارتی نیاز دارد. دمای مطلوب برای نگهداری از آفتاب پرست 32-26 درجه سانتی گراد در روز است. می توانید دو مرکز حرارتی برای آفتاب گرفتن حیوان مهیا کنید یکی در بالاترین ارتفاع لانه و دیگری در میانه قفس. همچنین استفاده از لامپ UV برای حفظ سلامت حیوان کاملا ضرورت دارد. برنامه تاریکی /روشنایی بسته به فصل متغیر است . اما به طور معمول 12 ساعت تاریکی و 12 ساعت روشنایی قابل توصیه است.

آفتاب پرست به واقع یک حشره خوار است . جیرجیرک (ترجیحا Gut loaded) بهترین گزینه برای تغذیه اوست.
( می توانید روزانه تا 10 عدد جیرجیرک به حیوان بدهید.) بهتر است از طعمه زنده برای تغذیه آفتاب پرست خود استفاده نکنید چون گاهی با گازگرفتن باعث بروز ناراحتی و استرس خزنده شما می شوند. استفاده از حشرات دیگر با تایید دامپزشک اختصاصی حیوانات خاص بلامانع است. شما همچنین می توانید به مقدار محدودی از سبزیجات و میوه هایی نظیر سیب ، گلابی ، برگ خردل و قاصدک ، کلم ، هویج و ... برای تغذیه خزنده خانگی خود استفاده کنید.




سایت جامع حیوانات ایران