پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر ◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
      نسخه مدرن صندلی کلاسیک دارای بدنه ای پلاستیکی است که آن را شبیه مجسمه یک کبوتر می کند . صندلی بازو کبوتر که توسط Muddycap طراحی شده است تا برخی از پرها را در دنیای مبلمان به هم بزند. صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر شهری طراحی شده است چیزی بسیار غیر معمول است. این یک مجسمه کاربردی روی پایه های فولادی است که از پلاستیک کبوتری شکل ساخته شده است. بازوهای صندلی در واقع بال های کبوتری هستند که شما را به نشستن و آرامش در آغوش گرم دعوت می کنند. نگران نباشید، هیچ کبوتر واقعی برای فاکتور راحتی مشورت نشد. صندلی کبوتر کمی نگرش پرندگان را برای هرکسی که به دنبال اضافه کردن رنگ حیات وحش شهری به خانه خود است، بدون بذر پرندگان، به ارمغان می آورد.
  • کارتن تخم مرغ خلاقانه ◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
      کارتن تخم مرغ خلاقانه دارای طراحی بازیگوشی است که طراوت و ارتباط با فرآیند طبیعی را برجسته می کند. بسته بندی "Just Laid Eggs" که توسط Springetts طراحی شده است، بر تخم هایی که به صورت محلی گذاشته می شوند تاکید دارد و تمایل مصرف کنندگان را برای محصولات مزرعه تا سفره جلب می کند. مکانیسم بستن به عنوان یک نشانه بصری برای تخمگذاری در حال تخمگذاری دو برابر می شود. تصویر چاپ شده از مرغ در حالت های مختلف، طنز و جذابیت را به یک بسته بندی تخم مرغ معمولی تزریق می کند تا آن را سرگرم کننده و به یاد ماندنی کند.
  • بطری چشم نواز ◄ بطری چشم نواز
      بطری چشم نواز شراب که شبیه یک پاندا خندان طراحی شده است، منشا شراب برنج و شایستگی غیرقابل انکار پانداها را ترکیب می کند. بسته بندی شراب برنج چینی لیدائو توسط ShenZhen BOB یک بطری شراب را به یک نماد عاطفی و فرهنگی تبدیل می کند. این بسته بندی با ترکیب پاندا، نماد محبوب و شناخته شده چین در سطح جهانی، محصول را به طور خلاقانه ای با میراث خود پیوند می دهد. بطری سرامیکی شراب پاندا دارای کلاه سنتی کشاورز و طناب کنفی است.
  • پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه ◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
      پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه و چنگک برگ طراحی شده اند ، لایه تازه ای از طنز و خلاقیت را اضافه می کنند. Cat Paw Backscracher یک پنجه بافت دار و گرد در انتهای یک دسته چوبی براق است. پنجه، در رنگ قرمز پر جنب و جوش یا مشکی کلاسیک موجود است، با طرح‌های خز واقعی و پدهای نرم که شبیه حرکت بازیگوش ورز دادن یک گربه واقعی است. پشت خراش چنگک برگ: تفسیر مجدد چنگک باغچه، این طرح برگ ها را با پشت خارش دار تعویض می کند. سر چنگک جمع و جور و زاویه‌دار است و در روکش‌های فلزی مانند سبز تیره یا خاکستری متال موجود است.
  • مبلی برای شما و سگ شما ◄ مبلی برای شما و سگ شما
      مبل نوآورانه دارای پلت فرم متحرکی است که به سگ شما کمک می کند تا به راحتی به کاناپه دسترسی پیدا کند و در عین حال راحتی را افزایش دهد و از فشار بر مفاصلش جلوگیری کند. «مبل CoZY» طراحی شده توسط هیون جین اوه، یک تکه مبلمان دوستدار سگ است که نحوه به اشتراک گذاشتن فضای زندگی خود با حیوانات خانگی خود را دوباره تعریف می کند. این طراحی مبل مخصوصاً برای سگ هایی که مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند کشکک کشکک هستند که 80 درصد سگ های کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد مفید است .
  • بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس ◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
      بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس خوک دارای پوشش بامزه ای با صورت خوک است که هم جذاب و هم چشم نواز است. در دریایی از سوسیس های گرد، کوبر جرأت می کند با شکل مکعبی متفاوت باشد . بسته بندی خوک طراحی شده توسط Bunker Media برای برش ساندویچ عالی . این دستگاه که در پلاستیک صورتی براق پیچیده شده است، دارای یک تصویر پوزه خوک جذاب با دو چشم نقطه ای ریز است که به آن بیانی شگفت انگیز می دهد. روی بسته بندی سوسیس خوک Kuber با برش کلاه سرآشپز کارتونی پوشانده شده است.
  • بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ ◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
      بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ مرغ لاستیکی آن را در قفسه های فروشگاه حیوانات خانگی متمایز می کند. بسته بندی Doggie Dazzle توسط Mathilde Solanet طوری طراحی شده است که شبیه سگی است که مرغ لاستیکی را در دهان خود می گیرد . قسمت بالای بسته بندی نمای نزدیک از صورت یک سگ را نشان می دهد که پوزه آن کاملاً روی بدن مرغ قرار گرفته است. اسباب بازی مرغ لاستیکی به صورت افقی گسترش می یابد تا به نظر برسد که سگ با افتخار جایزه خود را حمل می کند.
  • نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته ◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
      نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته شده است، بدن تکه تکه شده و پاهای باریک حشره را به گونه ای بازیگوش و پیچیده تفسیر می کند. نیمکت موراوی که توسط مهدی دخلی طراحی شده است ، نشستن را از دریچه بیومیمیک دوباره تجسم می کند و از فرم زیبای مورچه الهام می گیرد. این نیمکت که از آلومینیوم سبک وزن ساخته شده است، به اندازه کافی محکم است تا بدن شما را پشتیبانی کند و به لطف تودوزی مخملی، به اندازه کافی نرم است تا آن را راحت نگه دارد. پاهای دراز و حشره مانند هم بیانیه بصری و هم گواهی بر تعادل و ظرافت است.
  • بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
      بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ، چوب‌های پوست خام را به‌عنوان دندان‌های سگ از پنجره دهان بریده‌شده نشان می‌دهد . بسته بندی Whitebites طراحی شده توسط Cecilia Uhr دارای تصویر سیاه و سفید از صورت یک سگ است که فورا توجه شما را جلب می کند. ناحیه دهان به طرز ماهرانه‌ای بریده شده است، چوب‌های چرم خام که شبیه دندان‌های سگ هستند نمایان می‌شود و پوزخندی برزخی ایجاد می‌کند که نمی‌توان به آن لبخند زد .
  • چراغ سگ ◄ چراغ سگ
      لامپ ناز برای صاحبان داچشوند شبیه سگی با پاهای کوتاه و دراز است . چراغ سگ شیری طراحی شده توسط استودیو Wants and Needs از کره جنوبی .
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29387    |     صفحه 1 از 2939
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور

دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور - گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران




به نام خدا
حکیم مهر - گزارش گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران پیرامون جایگاه دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور تقدیم می گردد :


دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور

تهیه و تنظیم :گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

مقدمه

دامپزشکی حرفه ای است که در طول تاریخ از آن زمان که بشر حیوانات را اهلی کرد، پایه گذاری شد. بدین ترتیب بشر وقتی خود را شناخت، به بیماریهای خویش با دانش ابتدایی خود پی برد و در پی درمان و چاره گری برآمد. افرادی که در جوامع ابتدایی، بطور نسبی از بقیه هوش و ذکاوت و یا پشتکار زیادتری داشتند با نگرش به طبیعت اطراف خود سعی کردند از گیاهان، مواد معدنی و فرآورده های حیوانی به عنوان داروهایی برای درمان بیماریهای خویش استفاده کنند. این دانش های ابتدایی در طی قرون و اعصار سینه به سینه از پدران به فرزندان و یا از استادان به شاگردان انتقال یافت تا زمانی که خط اختراع شد و در روی سنگ نوشته ها و الواح گلی دانش­های پزشکی ثبت گردید و کم کم به صورت کتابهای پاپیروس وار و یا خشتِ خشک شده در آمد. در تمام جوامع، دانش پزشکی و دامپزشکی به موازات هم تکوین یافت، حتی دلایلی در دست است که اولین آموختة بشر در مورد بیماریها توسط پیر زنان یا چوپانان پیر در زمان زایش گاو برای نجات گوساله و مادرش ایجاد شد و برای انسان نیز مورد استفاده قرار گرفت. به هرحال در جوامع بین النهرین به تدریج دامپزشکی از پزشکی جدا شد بطوریکه در قانون حمورابی به پزشک و دامپزشک به طور مستقل اشاره شده است. اما در جوامع آریایی نژاد پزشک و دامپزشک قرنها یکی بودند و همان فردی که انسان را درمان می کرد به درمان حیوانات نیز می­پرداخت. دلیل این مدعا مدرک وندیداد ( قسمت چهارم اوستا ) است که بنابر مفاد آن مزد پزشک بسته به توان مالی بیمار یا صاحب بیمار مشخص شده است، مثلاً از میزان دستمزد پزشک برای درمان رئیس شهر، رئیس ده، زن رئیس ده، با ارزش ترین ستور یعنی اسب، و ستور با ارزش متوسط: گاو، و کوچکترین حیوان یعنی گوسفند ذکری بعمل آمده است. در ایران از اواخر دوران ساسانیان حرفه دامپزشکی که در آن زمان بچشک ستور ( ستور پزشک ) نامیده می شد ، از پزشکی جدا شد و این جریان بعد از اسلام نیز ادامه یافت.
البته آموزش دامپزشکی در دایره کلی آموزش پزشکی قرار می گرفت و دارو و درمان ها همه یکسان ولی میزان دارو برای انسان و حیواناتِ مختلف، متفاوت بود. در دوران اسلامی بسیاری از پزشکان بزرگِ مسلمان کتابها و یا رساله هایی در زمینه دامپزشکی نوشته­اند از آن جمله محمدبن زکریای رازی، ابوعلی سینا و امام فخر رازی، علامه شمس الدین آملی، علامه فیض کاشانی و غیره را می توان یاد کرد. در احادیث که از حضرت پیامبر (ص) روایت شده، مسأله ضَمانِ پزشک، همچنین دامپزشک ( بیطار) را نیز در بر می گیرد و هر دو در برابر خسارات وارده به بیمارانشان مسئولند.
نیروی کار اصلی کشاورزی در ایران و کل جهان شرق تا حدود 70 سال پیش عمدتاً گاو بود بنابراین کشاورزی و کشاورز برای درمان بیماریهای گاو و حیوانات مورد استفاده در حمل نقل مانند الاغ و قاطر و شتر، به دامپزشک و دامپزشکی نیاز کامل داشتند. از طرفی حفظ مرزهای کشور و دفاع از کیان ملّت ها مستقیماً به حمل و نقل سریع در پشت اسبان راهوار بستگی داشت. همه اینها سبب شده بود که برخی از برجستگان و علمای دائرõالمعارف نویس اسلامی امثال علامه طاش کبری زاده در مفتاح السعادõ و حاجی خلیفه در«کشف الظنون فی اسامی کتب و الفنون» علم دامپزشکی را از برجسته ترین علوم دانسته و حتی آن را به عنوان عمود اسلام تلقی کنند، به آن علت که دو فریضه اصلی اسلام، حج و جهاد بر پشت اسبان و شتران بردبار و راهوار صورت می­گرفت (مطالب فوق عیناً در کتاب های مفتاح السعادõ، ج 1، ص 307، چاپ بیروت، و کشف الظنون، ج 1، ص 208، چاپ استانبول، ذکر شده است).
منظور اصلی آنکه در طول تاریخ حرفه دامپزشکی، حرفه ای مستقل در میان دو حرفه پزشکی و کشاورزی تلقی شده و با هر دوی این فنون شریف همکاری و همیاری تنگاتنگ داشته است ولی هرگز استقلال خود را از دست نداده و رمز بقا و تکامل آن همین است. در ایران نیز این سنت پسندیده که فراز و نشیب هایی داشته، همواره حفظ شده و امید است پس از این به این اصل بنیانی توجه نموده و شاغلان این فن شریف را نیازرده و امکان فعالیت محترمانه و شکوهمند این خدمتگزاران ایران را فراهم آورند.

آموزش دامپزشکی
برنامه­های آموزش دانشکده­های دامپزشکی در ایران بارها مورد تجدید نظر قرار گرفته است وشباهت­های زیادی با برنامه های آموزش دامپزشکی در سایر نقاط دنیا دارد. اکنون نیز این برنامه ها نیاز به تجدید نظر دارند و باید تغییراتی در واحدهای نظری و عملی آن انجام گیرد. بویژه شایسته است افزایش کارهای عملی بالینی و امکان­پذیر گشتن آن در دستور کار قرار گیرد. ضمناً برای آموزش هر درس، نرم افزارهای لازم تهیه و بر روشهای جدید آموزش تأکید شود.
از آن نظر که اساس کار دامپزشکی همانند پزشکی آموزش عملی بر بالین بیمار است و در حال حاضر بواسطه تخریب بهترین زمین های کشاورزی و دامپروری که عمدتاً در روستاهای اطراف شهرها قرار گرفته و تبدیل آن به مناطق مسکونی، دامداری ها و به تبع آنها دام ها به مناطق دور و خشک و نامساعد انتقال یافته­اند، دسترسی به دام های بیمار بسیار مشکل شده است. از طرفی گرانی کرایه و مشکلات حمل و نقل حیوانات سبب شده که دامداران تمایلی به آوردن دام های بیمار به درمانگاههای دانشکده های دامپزشکی نداشته باشند.این مجموعه سبب شده که دانشجویان دامپزشکی از دسترسی کافی به دام های بیمار محروم باشند. فزونی بیش از حد دانشکده­ها و دانشجویان دامپزشکی نیز مزید بر علت شده و سبب می گردد که دانشجو کمتر بر بالین بیمار رود و مشاهدات درمانگاهی او اندک باشد و سرانجام دانش بالینی کافی نداشته باشد. البته به واسطه وجود اساتید برجسته دامپزشکی که اکنون نیز گروهی از آنان فعالند و در دسترس بودن کتابهای ارزندة علوم پایه و علوم بالینی، هنوز دانشجویان علاقه مند، معلومات نظری خوبی کسب می نمایند. اما جای تأسف است که این جنبه از دانش علمی به دانش عملی نمی پیوندد. در این راستا می­توان از طریق کلینیک سیار با تجهیزات کامل و ارتباط برقرار کردن با دامدار، دانشجویان را جهت آموزش علمی به دامپروریها برده و یا دانشجویان در گروههای 2-3 نفره تحت نظر اساتید در دامپروریها استقرار یافته و کارآموزی نمایند، مشروط به آنکه دانشجو بیش از ظرفیت پذیرش دامداری نباشد.

انتخاب دانشجو
از آنجایی که تحصیل در رشته دامپزشکی منوط به علاقه فرد می باشد باید سعی گردد افرادی وارد دانشکده های دامپزشکی شوند که عامل علاقه در آنها قوی باشد. این امر میسر نمی شود مگر با مصاحبه ای که با پذیرفته شدگان این رشته به عمل می آید. البته اگر کنکور جداگانه باشد، دانشجویانی که ثبت نام می کنند ابتدا از مرحلة مصاحبه گذشته و پذیرفته شدگان در این مرحله در کنکور دامپزشکی شرکت خواهند نمود. بدین ترتیب امکان پذیرفته شدن دانشجویان علاقمند به رشته مخصوصاً تعدادی از فرزندان با استعداد بُنِ عشایری و روستائی انجام پذیر خواهد شد.

تعداد دکتران دامپزشک مورد نیاز
در حال حاضر در ایران حدود 60 میلیون رأس گوسفند و بز، 7 میلیون رأس گاو اصیل و دورگ و بومی، 453 هزار رأس گاومیش، یک میلیون رأس حیوانات تک سمی(اسب، الاغ و قاطر)، 197 هزار نفر شتر و یک میلیارد قطعه طیور صنعتی وجود دارد. ضمناً بر اساس تخمین، تعداد سگهای گله و پاسبان 700 هزار قلاده است و تعداد سگهای ولگرد و گربه نامعلوم می باشد. حال اگر تعداد این حیوانات را به واحد دامی تبدیل کنیم (رجوع کنید به زیرنویس همین صفحه) و با افزودن حدود 10 میلیون واحدِ معادل دامی برای آبزیان، جمعاً 150 میلیون واحد دامی در کشور ایران موجود است.
اگر برای هر 000/25 واحد دامی یک دکتر دامپزشک در نظر گرفته شود ( حداکثر تعداد مورد نظر) تعداد کل دکتر دامپزشک مورد نیاز برای این مقدار دام، طیور و آبزیان برابر با 6000 نفر خواهد بود. با توجه به شاغلین در کشتارگاه ها(حدود 600 نفر) و دانشکده ها ی آینده(600 نفر) مجموعاً 7800 دکتر دامپزشک برای کل کشور لازم است . حال با در نظر گرفتن ضریب اطمینان و توجه به دانش آموختگانی که به مشاغل غیر دامپزشکی مشغول می شوند حداکثر می توان رقم 000/10 نفر دکتر دامپزشک را برای کشور ایران را در نظر گرفت. اگر کارایی یک دکتر دامپزشک را بطور متوسط 25 سال حساب کنیم سالانه 400 نفر از چرخه فعالیت در رشته دامپزشکی خارج می شوند که باید جایگزین گردند. حال با در نظر گرفتن ضریب اطمینان 20 %، که باز بر آن می افزائیم، سالیانه حدکثر باید پانصد نفر دکتر دامپزشک از دانشکده های دامپزشکی فارغ التحصیل شوند. می توان گفت که برای این تعداد، امکان اشتغال متصور است و بیش از این بر خیل بیکاران افزوده خواهد شد. حال با توجه به وضعیت جغرافیایی و مناطق مختلف دام خیز و تنوع آب و هوایی کشور، حداکثر 10 دانشکده دامپزشکی دولتی و غیردولتی با ظرفیت پذیرش متوسط 50 دانشجو برای هر دانشکده در سال لازم است. شایسته آن است که مناطق10 گانه جغرافیایی ایران یا به عبارت دیگر همان استان های قدیمی کشور در نظر گرفته شده و برای هر کدام، یک دانشکده دامپزشکی وجود داشته باشدتا هیچ منطقه ای محروم ازاین دانشکده ها نباشد.
توضیح : یک واحد دامی بر مبنای یک رأس گوسفند تعریف می شود، هر گاو اصیل معادل 10 واحد دامی، گاو دورگ معادل 7 واحد دامی و گاو بومی معادل 5 واحد دامی است. گاومیش و شتر و اسب نیز در حکم گاو اصیل است، و هر صد قطعه طیور معادل یک واحد دامی است و هر هزار ماهی ریز و متوسط بطور کلی یک واحد دامی است.

انستیتو های تحقیقاتی دامپزشکی
جهت رفع نیاز مبرم مجموعه دامپزشکی کشور به انجام تحقیقات بنیانی وکاربردی در زمینه های مختلف علوم مربوطه و همچنین استفاده بهینه از نیروی علمی دانشکده های موجود دامپزشکی که احیاناً برخی از آنها در صورت اجرای پیشنهادات مربوطه تعطیل خواهد شد، تأسیس انستیتوهای تحقیقاتی زیر با توجه به تعادل توزیع جغرافیایی کشور پیشنهاد می شود.
1-انستیتوی بیماریهای مشترک بین انسان و دام
توجه به این نکته لازم است که حدود 1709 بیماری واگیر در انسان وجود دارد که تقریباً نیمی از آن بین حیوانات و انسان مشترک است. باید گفت که در صورت کنترل و پیشگیری این بیماریها در حیوانات، شیوع آنها در انسان از بین رفته و یا کاهش می یابد.
در ایران مهمترین بیماری های انسان در زمره بیماریهای مشترک می باشند که به عنوان مثال: بروسلوز، سل حیوانی، هاری، فاسیولیازیس، کیست هیداتیک ... را می توان نام برد. در ضمن امکان آلودگی کشور به برخی از بیماریهای نوظهورِ فوق العاده حاد و خطرناک از قبیل انفلونزای پرندگان (H5N2) متصور است. با توجه به نکات فوق در زمره قسمت­های مستقل انستیتوی بزرگ تحقیقاتی بیماری های مشترک انسان و دام، تأسیس بخش های مستقل منطقه ای زیر، ضروری است:

  • بخش سل حیوانات و طیور
  • بخش بروسلوز (تب مالت)
  • انفلونزای طیور
  • سالمونلوز
  • فاسیولیازیس
  • کیست هیداتیک
یادآوری این نکته لازم است که بررسی و تحقیق در مورد سایر بیماریهای مهم مشترک از قبیل مشمشه، تب های ویروسی مشترک (مانند تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو ... ) و همچنین نظارت ونگرش کلی بر جمیع بیماریهای مشترک، در قسمت اصلی این انستیتو انجام خواهد شد.

2-انستیتوی تحقیقات بیماریهای متابولیک
3-انستیتوی تحقیقات بهداشت مواد غذائی
4-انستیتوی تحقیقات تجربی سرطان شناسی حیوانی
5-انستیتوی تحقیقاتی بیوتکنولوژی و کاربردِ آن در زمینه دامپزشکی
6-انستیتوی تحقیقاتی طب مقایسه­ای و تکنولوژی پزشکی مقایسه ای
7- انستیتوی تحقیقاتی رویان حیوانی و یاخته های بنیادی
8-انستیتوی تحقیقاتی ایمنی شناسی مقایسه­ای
9-انستیتوی تحقیقات داروهای با کاربرد دامپزشکی
10-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای آبزیان
11-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای زنبور عسل
12-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای کرم ابریشم
13-انستیتوی تحقیقاتی حشرات، کنه ها و بیماریهای منتقله از آنها
14-انستیتوی تحقیقات بیماریهای حیات وحش

تخصص های دامپزشکی
در حال حاضر 24 رشته تخصصی در تعدادی از دانشکده های دامپزشکی کشور برگزار می گردد که متأسفانه برخی از آنها امکانات لازم برای تأسیس این دوره ها را ندارند. برای سر و سامان دادن به تخصصهای دامپزشکی پیشنهاد می شود کلیه رشته های موجود مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و با توجه به توان علمی و امکانات مورد نیاز در مورد آنها تصمیم گرفته شود.
نکته اساسی آن است که متأسفانه در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دوره تخصصی، شغلی درخور دانش و تخصص خود نمی یابند بنابراین ظرفیت تخصصی با نیاز کاری و امکانات شغلی باید هماهنگ گردد.
ذکر این نکته الزامی است که سازمان دامپزشکی کشور و سایر مؤسساتی که به نحوی با کارهای دامپزشکی در ارتباطند باید تعدادی از ظرفیت های کاری اساسی خود را به متخصصین دانش آموخته کشور اختصاص دهند تا اشتغال کافی ایجاد شده و انگیزه یابی و اعتلای رشته های تخصصی دامپزشکی تداوم یابد.

آموزشکده های دامپزشکی
در حال حاضر در ایران حدود 20 آموزشکده دامپزشکی در نواحی مختلف کشور موجود است و همه ساله تعداد معتنابهی دانش آموخته دارد که برای بسیاری از آنها کاریابی نشده است.
از آن نظر که برای انجام کارهای مختلف دامپزشکی بجز دکتر دامپزشک و متخصصین رشته های مربوط، کاردانان و کارشناسان دامپزشکی نیز همواره مورد نیاز اساسی می باشند، چنین بنظر می رسد که به ازای هر دکتر دامپزشک یک کاردان مورد احتیاج باشد یعنی در مجموع 10000نفر کاردا ن دامپزشکی در رشته های مختلف برای کشور لازم است. در ضمن در مجموعه فعالیتهای دامپزشکی، کارشناسان رشته های مختلف پیرادامپزشکی نقش عمده ای دارند. در مجموع بنظر می رسد که 1000نفر کارشناس پیرا دامپزشکی برای رفع این نیاز کافی باشد.

با توجه به نکات فوق، کلاً 10 آموزشکده دامپزشکی با ظرفیت متوسط پذیرش 50 دانشجو در سال و 3 دانشکده پیرادامپزشکی با ظرفیت متوسط40 دانشجو در سال می تواند نیازهای مملکت را برطرف نماید. البته شایسته است که توزیع این دانشکده ها نیز بسته به تقسیمات جغرافیایی کشور انجام گیرد.
محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

10 خبر اخر سایت

◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
◄ بطری چشم نواز
◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
◄ مبلی برای شما و سگ شما
◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
◄ چراغ سگ
◄ لامپ گربه ای
◄ فسیل دایناسور لگو تی رکس
◄ کلاه زیبای ساخته شده از نمد
◄ مدفوع وحشی اثر خورخه هررا
◄ میز خانه سگ
◄ تخت سکوی چوبی با خانه سگ
◄ کوزه خرس شکلی
◄ اسب ربات چهار پا
◄ چراغ شب مرغ
◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی قهوه گربه
◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
◄ کفش های میکی موس
◄ ماسک صورت Cthulhu
◄ کیف دستی میکی موس
◄ گودال آتش کوسه
◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
بعدی 1 قبلی

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle