سبزپرس – گروه محیط طبیعی: یک توله پلنگ ایرانی بر اثر گرفتار شدن در تله کشاورزان، یک دست خود را از دست داد.
به گزارش سبزپرس، «حسین محمدی»، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر گفت: حدود 20 روز گذشته همكاران محيط زيست استان گلستان اعلام كردند كه پلنگي در تله كشاورزان در منطقه گرگان گرفتار و از ناحيه مچ دست زخمي شده است. آنها در محيط زيست استان اقدام به درمان اين حيوان كردند كه متاسفانه كاري از پيش نبردند و حدود يك هفته پيش حيوان را به تهران منتقل كرديم و به محض ورود توسط دامپزشكان سازمان محيط زيست و كلينيك دانشگاه تهران مورد معاينه قرار گرفت كه از همان ابتدا نيز اميدي به بهبود حيوان نبود اما تلاش كرديم كه عضو زخمي حيوان را حفظ كنيم.
او ادامه داد: از آنجا كه تله هاي بومي بسيار قوي هستند و به تله هاي «پاگير» معروفند، حيوان تمام بافت دست خود را كه در تله گير كرده بود از دست داد و باعث عفونت آن بخش از اندام شد. به گونه اي كه در معاينات مشخص شد تاندون و رگ هاي خون رساني حيوان در آن قسمت از بين رفته است.
محمدی افزود: به احتمال زياد حيوان يك تا دو روز در تله گرفتار بود و در اين مدت تلاش زيادي براي آزاد كردن خود كرد كه اين مساله باعث از بين رفتن بافت دست به طور كامل شد از اين رو امكان پيوند نيز وجود نداشت. دست پلنگ عفونت زيادي كرده بود و با آنتي بيوتيك هاي قوي سعي شد تا عفونت كنترل و كاهش يابد اما از آنجا كه رگ خون رساني حيوان از بين رفته بود گلبول هاي سفيد آن نيز روند صعودي داشت كه اين مساله نشان دهنده موثر نبودن درمان بود.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه به دليل آسيب فراواني كه دست حيوان ديده بود، عصر جمعه با مشورت دامپزشكان سازمان محيط زيست و كلينيك دانشگاه تهران و جراحان دامپزشك مجبور به قطع دست حيوان از كتف شديم.
او در پاسخ به اين سوال كه اگر حيوان از مچ دست آسيب ديده بود چرا از كتف قطع شد، گفت: اگر از مچ قطع مي كرديم حيوان با همان عضو آسيب ديده اقدام به حركت مي كرد كه دراين صورت دوباره دست دچار عفونت مي شد و چون استفاده از اندام مصنوعي مانند پروتز براي حيوانات وحشي مانند پلنگ كاربردي ندارد، مجبور به قطع دست از كتف شديم.
مدير كل دفتر حيات وحش اظهارداشت: در حال حاضر اين حيوان در محيط اسارت نگهداري مي شود و با همكاري دانشگاه تهران تصميم داريم به روش تلقيح مصنوعي براي تكثير از اين حيوان استفاده كنيم.
او گفت: پلنگ بعد از شير و ببر كه متاسفانه نسلشان در ايران منقرض شده، بزرگترين و قوي ترين گوشتخوار در ايران محسوب مي شود و در حال حاضر حدود 500 پلنگ در زيستگاه هاي ايران وجود دارد.
محمدي افزود: نقاط پراكنش پلنگ بيشتر در مناطق كوهستاني ايران است اما به دليل تله گذاري، تصادف و شكار همواره شاهد از بين رفتن اين حيوانات با ارزش هستيم.
به گفته وي اين پلنگ ايراني در منطقه قفقاز نيز وجود داشته اما امروز جمعيت آنها در اين منطقه تقريبا از بين رفته است.
محمدي تاكيد كرد: همكاران در محيط زيست استان گلستان در صدد پيدا كردن فردي هستند كه تله را كار گذاشته و بدون شك با تله گذار برخورد قانوني خواهد شد و بايد ضرر و زيان زيست محيطي را بپردازد.
وي ادامه داد: هر فردي به هر نحوي باعث تلفات و كشته شدن هر گونه از حيواني شود سازمان محيط زيست با آنان به شدت برخورد مي كند، از بوميان مي خواهيم كه براي دفع حيوانات از مزارع خود از كار گذاشتن چنين تله هاي خطرناكي خودداري كنند و از روش هاي معمول ديگر استفاده كنند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.