كنجاله كنجد؛



كنجد حاوى تقريبا 50%روغن و25% پروتئين است.روغن كنجد داراى 47%اسيداولئيك و39%اسيد لينولئيك است.كنجاله كنجد غنى از اسيدهاى آمينه تريپتوفان ،متيونين وآرژنين است اما از نظر لايزيتن فقير است. در جيره ىگاوها گوشتى وشيرى ممكن است ازاين كنجاله تا10% بخش كنسانتره جيره استفاده شود.
كنجاله گلرنگ؛
اين كنجاله از استخراج روغن از دانه ى گلرنگ به دست ميايد .معمولا حاوى 24% پروتئين خام ومقدارزيادى الياف است.كنجاله گلرنگ حاوى‌ پوسته براى ‌تغذيه حيوانت به خصوص طيور مناسب نيست زيرا پوسته ها قابل هضم نيستند. از اين خوراك ميتوان به عنوان يك منبع پروتئين همراه با علوفه بتا پروتئين كم ويا در جيره ى گوساله ها جايگزين شونده كه به يك منبع پروتئين طبيعى نياز دارند، مناسب است.كنجاله گلرنگ برای گاو خوش خوراك نيست وبيشتر به عنوان يك مكمل استفاده ميشود.
در جيره ى گاوهاى شيرى ‌از كنجاله گلرنگ ممكن است تا 20% بخش كنسانتره يا 3كيلو گرم در روز به ازاى هر راس گاو استفاده شود.از كنجاله گلرنگ بدون پوسته ميتوانم حداكثر 30% كنجاله سوياى مصرفى در جيره ى طيور استفاده كردودر صورت استفاده مقادير بيشتر موجب كاهش انرژى واسيد آمينه لايزين جيره می شود.
منابع پروتئين حيوانى ودريايى؛

منابع پروتئين حيوانى ودريايى منابع متراكم پروتئين هستند كه ممكن است حاوى 54%تا90% پروتئين خام براساس ماده ى خشك باشد.از مكمل هاى پروتئين حيوانى ودريايى معمولا به منظور بهبود پروتئين كل خوراك هاى انرژيزااستفاده ميشود.
پروتئينهاى حيوانى‌ودريايى در مقايسه با پروتئين غلات حاوى دو نيم برابر لايزين بيشتر هستند.به هنگام استفاده از منابع پروتئين حيوانى ودريايى بايد به خوش خوراكى ،قيمت به ازاى هر واحد پروتئين ، قابليت نگهدارى فرآورده هاى مورد نظر و تاثير آن برعملكرد حيوان توجه كردبهتر است در استفاده از اين فرآورده ها در جيره ابتدا از مقادير كم استفاده شود.
پودر گوشت؛
پودر گوشت يك خوراك حيوانى است كه به وسيله ى عمل آورى فرآورده هاى فرعى حيوانى به دست مى آيد.اين محصول شامل :اضافات گوشت،قسمت هاى غير خوراكى واندام ها،جنين ها ولاشه هاى ضبحى است.پودر گوشت استاندارد معمولا حاوى ۴۵تا55% پروتئين خام است كه تقريبا 85%آن قابل هضم است.بسيارى از پودر گوشت ها حاوى 28تا36%خاكستر است كه به طورعمده از كلسيم،فسفر،پتاسيم،منيزيم وسديم تشكيل شده است.پودر گوشت به دليل آن كه چندان خوش خوراك نيست بهتر است در جيره هاى كاملا مخلوت شده استفاده شود.پودر گوشت را بايد در طى دوهفته وبه تدريج وارد جيره نمود.
از پودر گوشت بيشتر در تغذيه ىطيور استفاده مشود ،معمولا از پودر گوشت تا 10%جيره ى طيور استفاده ميشود.
پودر خون؛
پودر خون از خشك نمودن خون تميز وتازه‌ى حيوانات كشتار شده بدست مى آيد.اين محصول حاوى حدود 9% لايزين بوده ،ارزش بيولوژيكى آن حداقل 80% است . اولين ودومين اسيد آمينه محدود كننده ىپودر خون به ترتيب ايزولوسين ومتيونين است.پودر خون از كلسيم وفسفر فقير بوده ومقدار انرژى آنبسيار متغيير است.
پودر ماهى ؛
پودر ماهى‌ يك خوراك با پروتئين بالاست كه اغلب در جيره ى طيور استفاده ميشود.پودر ماهى معمولا با پروتئين خام 65% به فروش ميرسد.اما پروتئين خام بسته به ماهى 47تا77%است.
انواع پودر ماهى عبارتند از: منهدن، آنجوى، ماهى سفيد ميباشد.
پودر ماهى يك منبع عالى از مقدار وپروفيل اسيدهاى آمينه است و ميتواند كمبود اسيدهاى آمينه محدود كننده ى غلات را جبران كند.پروتئين موجوددر پودر ماهى يك منبع عالى‌از اسيد ها‌آمينه ضرورى لايزين،متيونين وتريپتوفان است.اولين ودومين اسيدهاى آمينه محدودكننده ى پودر ماهى به ترتيب لوسين ووالين لست.پودر ماهى يك منبع خوب ويتامين هاى گروه B وهمه ى مواد معدنى است .پودر ماهى منبع عالى كلسيم وفسفر است ومقدار خاكستر آن ا0تا25%است.
در جيره ى گاوهاى شيرى ممكن است از پودر ماهى تا3% بخش كنسانتره ى جيره ويا 5/0كيلو گرم به ازاى هر راس گاو در روز استفاده شود.در جيره ى غذايى طيور از پودر ماهى
معمولا به ميزان 6% استفاده ميشود.استفاده از مقادير زياد پودر ماهى‌در جيره ى طيور موجب به وجود آمدن بوى ماهى در گوشت وتخم مرغ ميشود.
.