املج (آمله)
نحوه استفاده : سفوف آن با هموزنش قند به اندازه روزی پنج درهم با آب نیمه گرم برای خراش روده ماده بواسیر و نواصیر ، ضعف معده و بینایی و تاریکی چشم سودمند است و اگر آنرا همراه با افسنتین بخورند معده را تقویت میکند خوردن مربای آن هر روز برای تعادل بخشیدن به بدن مفید است
خواص : گرمای خون را فرو می نشاند .ریشه موها را قوی می گرداند و مو را به رنگ سیاه در می آورد .
مفاصل :برای پی ها و مفاصل مفید است .
چشم :دید را تقویت می کند .

نفس و سینه :قلب را قوت و صفا می دهد و مایه افزایش هوش و ذکاوت می شود .
اندام های غذا :معده را تقویت و دباغی می نماید .قی را باز می دارد ، تشنگی را فرو می نشاند و اشتها انگیز است .
اندام های دفعی :معده را نیرو می بخشد و شهوت انگیز است . برخی برآنند که بندآورنده ی شکم است .
مربای آن ملین است، هیچ زحمت نمی دهد و در علاج بواسیر مفید است .
منبع : کتب طب سنتی