به گزارش روزنامه الكترونيكی دانش و فناوری ـ ستنا، یافته‌های جدید دانشمندان چگونگی افزایش تولید HDL در بدن را در پی مصرف شکلات توضیح می‌دهند. HDL یا لیپو پروتئین با غلظت بالا، نوع مفید کلسترول است که در پیشگیری از بیماری‌های قلبی بدن را یاری می‌کند. با مصرف شکلات، پروتئین‌هایی فعالیت مضاعف خود را آغاز می‌کنند که با DNA بشکلی در ارتباط هستند که می‌توانند تولید HDL را افزایش دهند. به گفته‌ی محققان، کاکائو که ماده‌ی اصلی تشکیل دهنده‌ی شکلات است، با افزایش تولید کلسترول مفید و کاهش تولید کلسترول مضر(LDL) خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این تاثیر ناشی از وجود ترکیبی آنتی اکسیدان بنام پلی فنول است که در شکلات‌های تلخ فراوان یافت می‌شود و تا به امروز چگونگی این تاثیر بر محققان روشن نبود.
بدین منظور، محققان اثرات پلی فنول‌های کاکائو را بر روی سلول‌های کشت شده‌ی کبد و روده بررسی کردند. تمرکز اصلی آنان بر تولید A1(ApoA1) بخش اصلی کلسترول مفید و B(ApoB) بخش اصلی کلسترول مضر بود. نتایج مطالعات نشان دادند که پلی فنول‌های موجود در شکلات، مقدار ApoA1 را افزایش و تولید ApoB را کاهش می‌دهند. به علاوه، پلی فنول‌ها فعالیت گیرنده‌های LDL را-که به کاهش مقدار کلسترول مضر کمک می‌کنند- افزایش می‌دهند.