احتمال انتقال يوزپلنگ به
بهرام گور
ايرن: رئيس محيط زيست شهرستان ني ريز از انجام طرح مطالعاتي
يوزپلنگ به منظور
انتقال اين گونه حيواني به منطقه
بهرام گور خبر داد.
عليرضا فرخي در گفتگو با مهر ضمن تشريح جزئيات اين طرح توضيح داد: در راستاي اجراي اين طرح سوابق محلي در مورد پيشينه زيست
يوزپلنگ در منطقه
بهرام گور تهيه مي شود و در صورتيکه طرح به نتيجه برسد "پروژه يوزي" در
بهرام گور اجرا مي شود.
وي خاطرنشان کرد: در اين طرح نقاطي که
احتمال مي رود
يوزپلنگ در آن بوده باشد اعلام و سرکشي مي شود و پس از بررسي هاي لازم،
انتقال "يوز" به منطقه
بهرام گور صورت مي گيرد.
رئيس محيط زيست شهرستان ني ريز عنوان کرد: در صورتيکه شرايط مناسب باشد در مرحله اول دو يوز وارد منطقه خواهد شد و پس از تکميل مطالعات و ظرفيت سنجي، مکاتبات لازم براي تکميل پروژه انجام خواهد شد.
گورخرها به خانه بازگشتند
فرخي از بازگشت گورخرهاي منطقه
بهرام گور به اين منطقه خبر داد و افزود: به واسطه قرار گرفتن در فصل خوبي از سال و برطرف شدن مشکلات علوفه، با اجتماع زيستمندان در منطقه
بهرام گور مواجه شديم و مي توان گفت 50 درصد از حيات وحش در منطقه ديده شده اند.
وي با اعلام اينکه در مدت اخير 34 تن علوفه در اختيار اداره محيط زيست شهرستان ني ريز قرار گرفته، عنوان کرد: با توزيع اين علوفه ها در منطقه تعداد 100 راس گورخر در قلب پارک ملي قطروئيه مشاهده شده که از ابتداي سال تاکنون اين اجتماع بي نظير بوده است.
رئيس محيط زيست ني ريز از سرشماري گورخرها خبر داد و افزود: به رغم پراکندگي گورخرها تاکنون 280 تا 290 راس گورخر سرشماري شده که اين آمار نسبت به آمار سال گذشته تغيير چنداني نکرده است.
از چندي پيش گورخرهاي منطقه
بهرام گور در پي تشديد خشکسالي و کمبود علوفه از اين منطقه خارج شده بودند که ظرف روزهاي گذشته دوباره به خانه خود بازگشته اند.
منطقه حفاظت شده
بهرام گور در شرق استان فارس و شمال شرقي شهرستان ني ريز قرار دارد و وسعت اين منطقه 40 هزار و 800 هکتار و ارتفاع بلندترين نقطه آن دو هزار و 787 متر بوده و داراي آب و هواي گرم و خشک و بارندگي حدود 200 ميلي متر است.
اين محدوده از سال 1351 با عنوان منطقه حفاظت شده "بهرام گور" تحت مديريت اداره کل حفاظت محيط زيست فارس قرار گرفته است. منطقه حفاظت شده
بهرام گور تنها منطقه اي در کشور بوده که جمعيت قابل ملاحظه و پويايي از گورخر ايراني را در خود جاي داده است.
حضور ديگر گونه هاي ارزشمند نظير کاراکال، زاغ بور، هوبره، جبير و... ارزش اکولوژيکي اين زيستگاه پهناور را دو چندان مي کند و تماشاي حيات وحش به خصوص گونه هاي در معرض تهديدي نظر گورخر ايراني، هوبره و زاغ بور در اين منطقه به سادگي امکان پذير است.