نحوه استفاده : میتوان گفت تمامی بخشهای کنجد خاصیت درمانی دارند که در ذیل به آن اشاره خواهیم کرد، اگر بخواهید دانه کنجد را به صورت خام مصرف کنید و از مزه بهتر آن لذت ببرید، باید ابتدا آن را تف داده تا رنگ آن طلایی شود سپس استفاده نمایید.
خواص : كنجد Sesame
نام علمی Sesamus indicum
گیاه شناسی
كنجد گیاهی است یكساله با ارتفاع حدود یك متر كه قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از كرك است . برگهای آن یبضی ، باریك و نوك تیز است . گلهای آن برنگ سفید و یا قرمز بطور تك تك در كناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود .
میوه این گیاه بصورت كپسول و محتوی دانه های كوچك و مسطح و بیضوی است كه دانه كنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است .

وطن اصلی كنجد هندوستان است كه از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . در حال حاضر چین بزرگترین تولید كننده كنجد در دنیا می باشد . هندوستان و حبشه از نظر تولید بعد از چین قرار دارند . در ایران نیز مقدری كنجد تولید می شود كه بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوارده می رسد
خواص داروئی:
از نظر طب قدیم ایران كنجد گرم و تر است . كنجد بسیار مغذی است و در اكثر كشورهای فقیر بعنوان جانشین گوشت بكار می رود .
1)برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است
2)برای رفع قولنج كنجد را آسیاب كرده و با سركه مخلوط كنید و بمقدر نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را بآن اضافه كنید آنها را پودر كنید و هر روز بمقدر یك قاشق سوپخوری از آن بخورید .
3) كنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .
4)نرم كننده معده و روده است
5)كره كنجد كه در كانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه دره می باشد غذای خوبی برای رشد بچه هاست .
6)برگ كنجد را اگر به سر بمالید باعث رشد و سیاهی موی سر می شود
7)دره نرم كننده معده و روده هاست
8)كنجد فشار خون را كاهش می دهد
9)كنجد ضد رماتیسم است
10)برای رفع ناراحتی كیسه صفرا مفید است
11)دم كرده برگ كنجد اسهال خونی را برطرف می كند
12)روغن كنجد برای رفع تنگی نفس و سرفه خشك و زخم ریه مفید است
13)روغن كنجد سوزش ادرار را رفع می كند
14)از روغن كنجد بجای روغن زیتون در سالاد استفاده كنید
15)كنجد با همه خواصی كه دارد برای معده ای ضعیف مناسب نیست زیرا ثقیل الهضم است . اینگونه اشخاص باید آنرا با عسل وسركه بخورند .
منبع : کتب طب سنتی