به منظور حفظ بقاي «لاک پشت‌هاي پوزه عقابي»اجرا مي شود
طرح مردمی «نجات مالکان زمین» در جزیره هنگام

ایرن: دبیر اجرایی طرح مردمی «نجات مالکان زمین» از برنامه ریزی به منظور حفاظت از جوجه لاک پشت های در معرض خطر پوزه عقابی خلیج فارس و ایجاد یک کمپ حفاظتی در ساحل جزیره هنگام در این راستا خبر داد.




سکینه اقبالی در گفت‌وگو با (ایسنا) - منطقه خلیج فارس، اظهار کرد: لاک پشت ها بیش از 200 میلیون سال است که ساکن کره زمین هستند و نسل در نسل گذر زمان و اتفاقاتی همچون انقراض دایناسورها را از سر گذرانده ولی همچنان پابرجا مانده اند، اما طی دو قرن اخیر بیش از 80 درصد این حیوانات به دلیل مختلف از بین رفته اند و انسان عامل مهمی در این خصوص بوده است.

وی ادامه داد: از 9 گونه لاک پشت دریایی شناسایی شده در جهان، دو گونه آن کاملاً منقرض شده و پنج گونه دیگر شامل پوزه عقابی، پشت سبز، پشت چرمی، پشت سرخ و رایدلی یا زیتونی در آب های خلیج فارس و دریای عمان زندگی می کنند که سرمایه ای بسیار گرانبها برای کشور ما محسوب می شود.
به گفته اقبالی، لاک پشت گونه پوزه عقابی در حال حاضر دارای وضعیتی نگران کننده بوده و انجمن جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) این گونه را در لیست قرمز خود معرفی کرده است.

دبیر اجرایی طرح "نجات مالکان زمین" خاطرنشان کرد: این طرح به صورت یک حرکت خودجوش و مردمی و با احداث یک کمپ در ساحل جزیره هنگام انجام می شود و طی آن داوطلبانی از جمع جوانان عضو سازمان های مردم نهاد استان هرمزگان در مدت چهارماه (از اسفندماه 89 تا پایان خرداد90) به آموزش ساکنان این جزیره و کار حفاظت از تخمگذاری و به دنیا آمدن جوجه لاک پشت ها اقدام می نمایند.

اقبالی خاطرنشان کرد: مشاوران ارشد این طرح، بیژن فرهنگ دره شوری (مدیر سابق محیط زیست قشم و معرفی کننده لاک پشت های پوزه عقابی در کشور) و اصغر مبارکی (نماینده گروه جهانی متخصصین لاک پشت های در ایران که زیر نظر IUCN فعالیت می کنند) می باشند.

دبیر تشکل مردم نهاد "ایده نو" گفت: متأسفانه سرمایه گذاری چندانی از سوی نهادهای دولتی در خصوص توسعه جاذبه های اکوتوریستی استان به ویژه تنوع زیستی جزایر خلیج فارس صورت نگرفته است. برهمین اساس، هدف اصلی ما از اجرای طرح نجات مالکان زمین، معرفی یکی از جاذبه های اکوتوریستی منطقه خلیج فارس می باشد، بدون آنکه هیچ آسیبی به محیط زیست وارد شود.

وی بیان کرد: در کشور ما در زمینه شناخت و حفاظت یکی از با ارزش‌ترین ثروت کشور یعنی تنوع زیستی دریایی کوتاهی غیرقابل بخششی صورت گرفته و حتی به جرآت می توان گفت که سابقه پژوهش ها و اقدامات عملی صورت گرفته برای معرفی لاک پشت پوزه عقابی در ایران کمتر از 10 سال است؛ در حالی که مطالعات جهانی و فعالیت مراکز پژوهشی در دنیا به ویژه در کشورهای حوزه خلیج فارس ازجمله عربستان، عمان و امارات از 30 سال پیش آغاز شده است.

دبیر اجرایی طرح مردمی «نجات مالکان زمین» در پایان از تمامی علاقه مندان به محیط زیست خواست تا در زمینه حمایت های مادی و معنوی از این طرح، جوانان هرمزگانی را یاری نمایند.



Original thread: لاک پشت پوزه عقابي به منظور حفظ بقاي «لاک پشت‌هاي پوزه عقابي»اجرا مي شود, Author: amirhmf, Site: تالار گفتگوی پرشین پت(مای پت)