پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • چراغ شب مرغ ◄ چراغ شب مرغ
      نور شب معمولی تبدیل شده به یک مرغ شایان ستایش با شخصیتی فراموش نشدنی که باعث می شود بچه ها قبل از خواب لبخند بزنند . Chicken Night Light که توسط Zanwen Li طراحی شده است، زمان خواب را به درخششی گرم و ملایم از آرامش تبدیل می کند. این چراغ شب که به شکل یک جوجه چاق و شایان ستایش است، به لبخند زدن در شب و افزایش روشنایی در صبح کمک می کند. لامپ مرغ نوری آرام بخش می تابید که اتاق را آرام می کند و به بچه های کوچک کمک می کند تا با آرامش از آنجا دور شوند و با مثبت اندیشی از خواب بیدار شوند.
  • مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت ◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
      مبلمان گوتیک که روی پاهای عنکبوتی متعادل شده اند، عناصر طراحی ترسناک و غیرمنتظره با موضوع هالووین را با مواد لوکس با کیفیت بالا ترکیب می کنند . Arachnid طراحی شده توسط Haunt مجموعه جدیدی از مبلمان لوکس گوتیک است که فانتزی جاودانه را وارد عصر مدرن می کند. صندلی تخت، میز کناری ، و تخت با پاهای عنکبوتی با ابهت که از زیر هر قطعه می خزند، بالا می روند. هر اثر عنکبوتی ترکیبی از ظرافت و هنر تاریک است که همه از چوب ماهون جامد توسط صنعتگران چیره دست تراشیده شده است.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      غذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین‌های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می‌کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29369    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

سير افول سيراف

 
گروه فرهنگ: از دوران اوج شكوفايي «سيراف» و نحوه مشاركت اقتصادي شهروندان آن در مبادلات اقتصادي منطقه‌اي در قرون نخستين اسلامي، آگاهي و اطلاع‌ كافي در دست است و تكرار اين مطالب مناسبتي نخواهد داشت. آنچه كمتر به آن پرداخته شده است، كيفيت روند افول و ركود اقتصادي اين بندر در قرن پنجم هجري است و منابع و مدارك تاريخي نيز در اين باره تصويري روشن ارايه نمي‌كنند. به راستي چه عوامل و شرايطي باعث افول اقتصادي و اجتماعي سيراف و مهاجرت گسترده تجار و دريانوردان آن به ديگر نواحي شد؟ چگونه اين بندر مهم ايراني كه در حيات اقتصادي كشور نقش اساسي ايفا مي‌كند، دچار ركورد اقتصادي شد؟ چرا تجار قدرتمند و ثروتمند سيراف امكان تداوم اقتصادي خود را از دست دادند؟ و چه حوادثي زمينه‌ساز اصلي افول سيراف بود؟
در يك جمع‌بندي مي‌توان گفت كه: «افول سيراف طي يك قرن و نيم به دليل بروز ناامني‌هاي شديد سياسي فارس و از رونق افتادن مسيرهاي كارواني شرق و غرب شيراز به سمت سواحل صورت گرفت. از طرفي تحولات جهان اسلام و به ويژه سياست‌هاي مداخله‌‌گرانه «خلفاي فاطمي» در امور تجارت شرق به غرب و افول سواحل شرقي عمان، به ويژه «صحار»، سقوط «سيراف» را تشديد كرد. از آن جايي كه بيشتر تكيه اقتصادي «سيراف» به كالاهاي وارد و صادر شده از سمت بغداد و كرانه‌هاي حاشيه «شط‌العرب» بود، ضعف خلافت عباسي و حضور و نفوذ عناصر نظامي ترك در بغداد و ناامني‌هاي برآمده از دخالت ديلميان در امور، باعث شد تا مناطق پشتيبان «سيراف» و از آن جمله بصره و مسيرهاي رودخانه‌اي تا بغداد، از رونق افتاده و همين امر سقوط «سيراف» را نزديك‌تر كند. ناصرخسرو در سال 443 ه.ق / 1053 م. «بصره» را نيمه ويرانه‌اي بيش نمي‌يابد كه آبادي پيشين را از دست داده است. به همان اندازه كه «شبانكاران» در راه‌هاي تجاري خشكي در فارس ايجاد ناامني مي‌كردند، دزدان دريايي در «كيش» نيز امنيت كامل ورود و خروج كشتي‌ها به «سيراف» را در معرض خطر قرار داده و اين عوامل نهايتا سقوط «سيراف» را به دنبال آورد.
يكي از مهم‌تين نتايج افول «سيراف»، مهاجرت گروه‌هاي اجتماعي قدرتمند اين بخش به نواحي ديگر بود؛ اين گروه‌ها و رهبرانشان به دنبال شرايط مناسب و امنيت لازم براي تداوم امور بازرگاني خود بودند. بر اين اساس مهاجرت مردم «سيراف» به سمت مناطق امن و از آن جمله سواحل عمان و درياي سرخ و مهم‌تر از آنها جزيره «كيش» در همين راستا صورت پذيرفت. «مقدسي» از اولين نويسندگاني است كه از مهاجرت مردم «سيراف» به سمت سواحل شرقي «عمان» اطلاع داده است. «ابن مجاور» از دو مرد سيرافي به نام‌هاي «سيار» و «مياس» نام برده كه پس از ويراني زادگاهشان، به سمت بندر «جده» مهاجرت كرده، در آن جا ساكن شدند و بناهاي زيادي برپا كردند. او همچنين تجديد بناي بندر «زير» را در سواحل درياي سرخ در سال 465 ه.ق / 1072 م. به مهاجرين سيرافي نسبت داده و در اين باره مي‌نويسد: «تجديد بنا و آبادي «زبر» توسط دو ايراني اهل «سيراف» صورت پذيرفت كه در سال 465 ه.ق/ 1072 م. به دليل درگيري با امير «جده» از آن جا مهاجرت كرده و ساكن «زبر» شده آن جا را بازسازي كردند.
اما بخش مهمي از ساكنان «سيراف»، كه به احتمال زياد از عناصر نظامي محسوب مي‌شده‌اند، به جزيره «كيش» مهاجرت كرده و آن جا ساكن شدند. «ابن مجاور» در شرح جزيره «قيس» مي‌نويسد: «به موجب اظهار سعد بن مالك بن داود بن سليمان انصاري، مجوسان پس از تغيير دولت و غلبه تازيان بر كشور ايران به آن جا پناه بردند و در جزيره كيش سكونت گزيدند و در مدت اقامت خود ساختمان‌هاي بلند با آجر گچ بنا كردند. پس از آن با گردش روزگار آنان از جزيره رفتند و جزيره به صورت زنداني براي شاهان فارس درآمد و در عصر آنان به زندان شهرت يافت تا اين كه «سيراف» به خرابي گراييد. دو مرد سيرافي بر جزيره دست يافتند، از آن خوششان آمد. در جزيره گروهي ماهيگير بودند. سيرافي‌ها بر ماهيگيريان چيره شدند و آنان را از آن جا راندند و مالك جزيره شدند و ساختمان‌هاي بلندي در آن جا بنا كردند كه به همان سبك مجوسان بود و در آن جا درخت خرما كاشتند. يحيي بن علي بن عبدالرحمن الزراد به من گفت: «از روزي كه جزيره قيس‌آباد شد، يكصد و بيست سال مي‌گذرد و اين گفته مربوط به سال 624 ه.ق/ 1226م. است.»
«وصاف»، مهاجرت «سيرافي‌ها» را به كيش در قالب يك داستان نقل كرده است. او مي‌نويسد: «در آن تاريخ از اماجد سيراف ناخدايي بود قيصر نام، اندك بضاعت، بسيار قناعت، سر همتش مقنع به قناع... به وقتي كه قصر وجود را از ميزبان روح بپرداخت... از وي سه پسر ماند مهتر را نام قيس بود... تمامت اندوخته پدر را در اندك مدتي پرداختند... به ضرورت جلاء و وداع اهل و سكن بايست كرد و مولد منشاء را به مادري پير كه داشتند، بازگذاشته... و به جزيره قيس نقل كرد.» بروز ناامني‌هاي طولاني در نواحي پس كرانه‌اي «سيراف» را كه از نيمه دوم قرن چهارم هجري تا نيمه اول قرن پنجم هجري ادامه يافت، بايد عامل اصلي سقوط و افول اين بندر مهم دانست . اين ناامني‌ها توليد اقتصادي فارس و ديگر نواحي مجاور را به شدت كاهش داد و توان خريد و فروش كالاها را در اين منطقه مهم به حداقل رسانيد و تجار سيرافي كه عامل اصلي تبادل اقتصادي در اين ناحيه به شمار مي‌رفتند، با كمبود شديد در بازار عرضه و تقاضا روبه‌رو شدند. بازار خريد و فروش پررونق فارس، در سايه ناامني‌هاي گسترده سياسي، دچار ركود شد و تاثيرات مخرب آن بر تجارت «سيراف» و دريانوردان آن در نيمه نخست قرن پنجم هجري، به وضوح خود را نشان داد و اين بندر به تدريج آبادي و رونق خود را از دست داد و توان اقتصادي آن روز به روز كاهش يافت. تجار و بازرگانان «سيراف» كه راهي براي مقابله با بحران موجود در اختيار نداشتند، ناگزير به مهاجرت شدند. در نيمه نخست قرن پنجم هجري، يعني درست يك هزار سال پيش از اين تاريخ، بازرگانان، دريانوردان، صنعتگران و بسياري از شهروندان «سيراف» به كيش، جده، هرموز، زبيد و قلهات مهاجرت كردند و شهر و ديار خود را به ناچار ترك كردند و سرمايه مادي و معنوي خود را براي ادامه حيات به ديگر بنادر و جزاير منتقل ساختند و به اين ترتيب بندر «سيراف» كه روزگاري به عنوان «دروازه چين و خزانه پارس و خراسان» شهرت داشت، در نيمه اول قرن پنجم هجري و درست يك هزاره پيش از اين، از صحنه اقتصادي منطقه خارج شد و رونق پيشين را از دست داد. «ابن بلخي»، مورخ بزرگ قرن ششم هجري در عبارتي مختصر و مفيد افول اين بندر را ترسيم كرده است و به حق بايد گفت كه نوشته او را بايد دقيق‌ترين و تحليلي‌ترين و مختصرترين عبارت درباره اين موضوع دانست. ابن بلخي مي‌نويسد: «به هر دو سه سال كه لشكري را آن جا فرستادي و رنج‌ها كشيدندي، از وي چيزي نتوانستندي ستدن و چون حال آن بدين گونه بود و هيچ بازرگاني به سيراف كشتي نيارست آورد، از بهر ايمني راه به كرمان يا مهروبان يا دورق و بصره اوگندند و بر راه سيراف جز چرم زرافه و اسبابي كه پارسيان را به كار آيد، نياوردند و از اين سبب خراب شد.»
از آن پس «سيراف» و بازرگانان «سيرافي»، به مدت يك هزار سال از صحنه تجارت دريايي خليج فارس و حوزه اقيانوس خارج شدند و در متون تاريخي و ادبي و جغرافيايي از آن شهر به عنوان بندري كوچك و كم‌رونق و داراي شهرونداني فقير و كم‌بضاعت ياد مي‌شد و هرگز نتوانست موقعيت و جايگاه پيشين خود را بازيابد.
اما اكنون در نيمه نخست قرن پانزدهم قمري و «پس از يك هزاره»طولاني و طاقت‌فرسا خاموشي و سكوت، شرايط و موقعيتي مناسب براي تولد مجدد حيات اقتصادي و اجتماعي بندر سيراف و نواحي مجاورآن به وجود ‌آمده است و اين بندر و مردم صبور و مقاوم آن مي‌توانند «پس از يك هزاره» باز هم از «سيراف» و رونق و شكوفايي و رشد آن خوشحال و شادمان باشند.
«سيراف» و ساكنان آن در سايه تلاش و كوشش شهروندانش و با كمك و مساعدت ديگر هموطنانشان به آينده‌اي درخشان و اميدواركننده چشم دوخته و اميد است كه سيراف باز هم به عنوان يكي از بزرگ‌ترين بندرگاه‌هاي خليج فارس و منطقه، آبادي و رونق از دست رفته خود را بازيابد.
«ناخدا بزرگ شهريار»، دريانورد مشهور قرن پنجم هجري كه بارها و بارها كرانه‌هاي سيراف و خليج فارس را در نورديده، درباره عجايب اين دريا آورده است: «ديگر از عجايب درياي فارس اين است كه گاهي در شب، هنگامي كه امواج دريا مضطرب شده و به هم برمي‌خورند و از تصادم با هم متلاشي مي‌شوند، همچون شعله‌هاي آتش به نظر مي‌آيند، به قسمي كه مسافرين دريا گمان مي‌كنند در درياي آتش سير مي‌كنند.»
اكنون و پس از گذشت يك هزار سال از آن ايام روياي دريانوردان سيرافي كه از آن به عنوان «عجايب درياي فارس» ياد كرده‌اند، به تحقق پيوسته است و چنان چه «ناخدا بزرگ شهريار» اين امكان را مي‌يافت كه در عصر حاضر باز هم در كرانه‌هاي «سيراف» به دريانوردي بپردازد، مي‌توانست شعله‌هاي آتش در كرانه‌هاي خليج فارس را مشاهده كند. اگر چه اين بار نه در سطح مواج دريا، بلكه صدها متر بر فراز آب‌هاي نيلگون خليج فارس، ده‌ها تنوره آتش را مي‌ديد كه نشانه‌هاي مشخص و روشني از سرزندگي و شادابي و حيات مجدد اين بندر تاريخي دارد. در اين صورت شايد مي‌شد «ناخدا بزرگ شهريار» را با لبخندي بر لب مشاهده كرد كه با شگفتي و ناباوري اين جمله را زير لب تكرار مي‌كرد كه: «پس از يك هزاره باز هم سيراف».
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ چراغ شب مرغ
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle