در این مطلب به بررسی پرندهی زینتی به نام عروس هلندی (cockatiel) میپردازیم که طرفداران زیادی در دنیا دارد. این دسته از پرندگان پس از مرغ عشق، یکی از محبوبترین پرندگان زینتی هستند.
محل زندگی بومی
عروس هلندی
عروس هلندی از خانواده طوطیهای کاکلدار یا کاکادو و کوچکترین عضو این خانواده از نظر جثه در استرالیا است. عروسها، بومی منطقهی دورافتادهای در استرالیا هستند که مناطق مورد علاقه آنها زمینهایی پوشیده شده با علف و بوته یا درختان کوتاه است.
اسامی عروس هلندی در زبانهای مختلف
نام علمی: ) Nymphicus Hollandicus به زبان آلمانی Nymphensittich، نام زبان فرانسوی Callopsitte، زبان انگلیسی (Cockatiel
طول عمر
عروس هلندی
عروسها طول عمری بین ۱۵ تا ۲۰ سال دارند، هرچند که برخی طول عمر آنها را بین ۱۰ تا ۱۵ سال میدانند. بیشترین طول عمر گزارش شده از این پرنده ۳۶ سال است. در واقع طول عمر موجودات به شرایط و کیفیت زندگی بستگی دارد که پرندهای با رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب طول عمر بیشتری خواهد داشت. عروس هلندی در مقایسه با سایر حیوانات خانگی نظیر سگ، گربه و غیره عمر طولانیتری دارد.
ظاهر عروس هلندی
این پرنده زیبا به رنگهای مختلف دیده میشود، اما رنگهای اصلی آن شامل: خاکستری، سفید، کرم، زرد و قهوهای است. بر روی سر پرنده کاکلی بلند قرار دارد و دو طرف صورت پرنده یک لکه سرخ رنگ دیده میشود. پرنده دم درازی دارد. از لحاظ اندازه، عروس هلندی جزو طوطیهای کوچک است. کاکل زرد رنگ پرنده وقتی حیوان بترسد و یا هیجان زده شود راست میایستد، در حالی که اگر کاکل کمی کج باشد نشاندهنده حالت آرام پرنده است. رنگ پر و بال این پرنده معمولا نیمه خاکستری و قسمت زیرین بدن آن روشنتر است. یک لکه نارنجی بر روی گونهها و سفیدی حاشیه بالها از دیگر علایم مشخص این حیوان است. یک ردیف از لکههای زرد رنگ بر قسمت زیرین پرهای ناحیه بال و دم پرندهی ماده دیده میشود که در نرها پس از بلوغ دیگر وجود ندارد.
بعضی از انواع جهش یافته عروسهای هلندی به رنگ زرد روشن هستند و جنس ماده آنها پرهایی با دم باریکتر دارند و با احتساب بلندی دم، در حدود ۳۲سانتی متر طول دارند و وزنشان بین ۷۰ تا ۱۵۰ گرم است.
غذای عروس هلندی
مهمترین عامل در مورد تغذیه عروس هلندی رژیم غذایی متنوع است. در این قسمت به بررسی منابع غذایی مفید برای این پرنده میپردازیم.
آب آشامیدنی
عروس هلندی
همیشه باید ظرف آب عروس هلندی خود را تمیز نگاه دارید و هر زمان با مدفوع و یا ذرات مواد غذایی آلوده شد آب آن را تعویض نمایید. توصیه میشود ظرف آب را با آب گرم و صابون، برای جلوگیری رشد از باکتری ها و قارچ، شسته شود.
دانههای غذای
عروس هلندی
ظرف غذا علاوه بر تمیزی باید کاملا خشک باشد. هر گونه رطوبت در سینی بذر، به رشدقارچ ها و باکتری ها کمک میکند. عروس هلندی دانه را از پوسته خارج میکند و کاسه پر از پوسته میشود که عروس هلندی نباید آن را مصرف کند. دانهها به صورت بالانس شده در غذاهای مخصوص وجود دارند.
دیگر خوراک عروس هلندی
سبزیجات: جوانه، اسفناج، شلغم، برگ چغندر، خردل سبز، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، هویج رنده شده، ذرت، کاسنی فرنگی، کلم پیچ، کدو تنبل، سیب زمینی شیرین.
میوه ها: انبه، طالبی، زردآلو، شلیل، هلو، سیب، موز، انگور، پرتقال، گیلاس (اطمینان حاصل کنید که عروس هلندی شما هیچ دانهای را از میوه نخورد، برخی از دانه ها بسیار خطرناک و برای پرنده سمی است).
جوانه غلات و حبوبات تازه تهیه شده: گندم، جو، نخود، عدس، ماش، برنج و ماکارونی بدون روغن و نمک.
پروتئین و گوشت: مقدار خوردن مرغ، ماهی و یا گوشت گاو، بسیار کم است و دیگر منابع پروتئین تخم مرغ (سخت آب پز و یا نیمرو)، ماست، پنیر و بادام زمینی پخته شده است.
تخمه آفتاب گردان، پسته، بادام، بادام زمینی و سایر دانه های روغنی تنها به منظور تشویق و ایجاد تنوع غذایی مصرف شود.
در بین میوه جات آووکادو سمی بوده و برای پرنده مجاز نیست.
مصرف شیرینی، شکلات، پفک، چیپس و سایر مواد خوراکی حاوی نمک و روغن ، کافئین، الکل، قند ممنوع است.
پس از اصلاح جیره غذایی پرنده نیاز به مکمل های مینراله و ویتامینه دارد. مصرف این مکمل ها ۱ یا ۲ بار در هفته اجباری است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.