به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تیمی از دانشمندان دانشگاه استراسبورگ فرانسه کاوشگری شبیه به یک جوجه پنگوئن ساخته‌اند که به آن اجازه گردش در جمعیت‌های پنگوئن‌های خجالتی در قطب جنوب و نزدیک شدن به آنها را می‌دهد. 




این یافته‌ها که در مجله Nature Methods منتشر شده است، نشان می‌دهد که برای بررسی حیوانات در حیات وحش، شاید بهتر باشد انسانها کنار بروند و از رباتها استفاده کنند. 

محققانی که به دنبال بررسی حیواناتی مانند پنگوئنها در زیستگاه‌هایشان هستند، اغلب به آنها تنش وارد می‌کنند. در نتیجه ضربان قلب حیوانات بالا رفته، واکنشهای هشداری نشان می‌دهند که می‌تواند عواقب منفی برای حیوان و پژوهش داشته باشد. 




مشکل دانشمندان تا به امروز این بوده که برای دستیابی به سیگنال رادیویی دستگاه‌های گردآورنده داده که در زیر پوست حیوانات جاسازی می‌شوند، باید به اندازه کافی یعنی تا حدود 60 سانتیمتری حیوان نزدیک شوند. حتی برای دستیابی به اطلاعات نیز باید حیوان را برای قرار دادن دستگاه در بدن آن مشوش کرد. 




از این رو دانشمندان کاوشگر چرخداری با ظاهر یک جوجه پنگوئن ساختند که به راحتی می‌تواند در اطراف حرکت کند و شک پنگوئن‌ها را نیز برنمی‌انگیزد. 

در قطب جنوب، دانشمندان به بررسی واکنشهای پنگوئنهای پادشاه در جزیره Possession پرداختند. آنها دریافتند که با نزدیک شدن انسان به فضای شخصی یک پنگوئن، ضربان قلب حیوان تا چهار برابر افزایش می‌یابد. همچنین تاثیر مواجهه با انسان تا حد زیادی بر روی آنها باقی می‌ماند. 




هنگامی که یک پنگوئن پادشاه احساس خطر می‌کند، حتی با وجود جوجه یا تخم آن بر روی پاهایش به اطراف فرار می‌کند. محققان دریافتند، زمانی که کاوشگر پنگوئنی به این حیوانات نزدیک می‌شد، آنها بطور میانگین هشت سانتیمتر به اطراف حرکت می‌کردند که در مقایسه، این میزان با نزدیک شدن انسانها به 43 سانتیمتر می‌رسید. 




علاوه بر آن، حرکات پنگوئن به اطراف باعث وارد شدن آن به حریم پنگوئن‌های اطرافشان می‌شود. از آنجایی که پنگوئنهای پادشاه احساس مالکیت دارند، تشویش ایجاد شده در سراسر جمعیت شناور شده و منجر به دعوا و هرج‌ومرج برای منطقه محل تملک می‌شود. 




نتایج آزمایشات انجام شده توسط دانشمندان در جمعیتی از پنگوئنهای امپراطور جزیره آدلی لند نشان داد، کاوشگر جدید در عین کامل نبودن می‌تواند دستاورد خوبی از بسیاری از جهات باشد. 

پنگوئنهای امپراطور نسبت به پنگوئنهای پادشاه کمتر احساس تملک دارند و آزمایشات انجام شده بر روی 158 پنگوئن نشان داد که 28 درصد از آنها اعلام خطر کرده، 47 درصد به این حس واکنش نشان داده، 47 درصد اصلا واکنشی نشان ندادند و 28 درصد با کنجکاوی پیش آمده و کاوشگر را بررسی کرده بودند. 




در این جزیره، دانشمندان نسخه دوستانه‌تری از کاوشگر خود را که شبیه جوجه‌پنگوئنی بر روی چهار چرخ بود، آزمایش کردند. این جاسوس رباتیک تحسین‌برانگیز نسبت به نمونه قبلی ساده‌ترش با موفقیت بیشتری مواجه شد. 

محققان حتی کاوشگر خود را در میان فک‌های فیلی نیز آزمایش کردند که در زمان نزدیک شدن آن به سر یا دمشان، تکان نخوردند. این نشانه خوبی است چرا که این موجودات معمولا نسبت به کسی که به پشت به آنها نزدیک می‌شود، واکنش خوبی ندارند. 

به گفته دانشمندان، از رباتهای این چنینی می‌توان برای بررسی زندگی انواع مختلف حیوانات بدون ایجاد مزاحمت برای آنها استفاده کرد. 









جاسوسی از جوامع پنگوئنی جاسوسی از جوامع پنگوئنی قطب جنوب با جوجه پنگوئن رباتیک