کارشناسان حفاظت از حیات وحش در یک مطالعه جدید هشدار دادند: هماکنون جمعیت فیلهای وحشی در میانمار به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده و این حیوانات به طور جدی با خطر انقراض نسل مواجهاند.
ه گزارش ایسنا، چندین عامل از اسارت و شکار غیرقانونی برای بدست آوردن عاج فیلها گرفته تا از بین رفتن زیستگاههای طبیعی این حیوانات به دلیل تخریب جنگلها، فیلهای آسیایی را در وضعیت جدال مداوم برای حفظ بقا قرار داده است. این بار نیز نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این حیوانات یک نگرانی دیگر دارند که حیات آنها را تهدید میکند و آنهم پدیده تغییرات جوی است.
به گزارش شبکه ای ان ان، «هنان مومبای» از کارشناسان دانشگاه «شفیلد» که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته میگوید: اگر شرایط جوی حتی تا چند درجه نیز تغییر کند میتواند به طور جدی شانس بقای فیلهای آسیایی را کاهش دهد.
در این بررسی معلوم شده است که پیامدهای پدیده تغییرات جوی بیش از آنچه در گذشته تصور میشد روی جمعیت فیلها تاثیر منفی دارد.
این کارشناسان حیات وحش با بررسی اطلاعات حاصل از کنترل و نظارت بر شرایط زندگی 1000
فیل نژاد آسیایی در چهار منطقه مختلف از میانمار که طی نزدیک به 40 سال گذشته بررسی شده است، دریافتند که دمای هوا تاثیر جدی و مهم روی فیلهای نر و ماده و در همه سنین دارد.
به گفته کارشناسان، برای فیلها معمولا بهترین دمای هوا که میتوانند در آن دما، طاقت بیاورند و شانس زنده ماندنشان بیشتر شود، حدود 24 درجه سانتی گراد است. از آنجا که این حیوانات در طول سال مدت زمان بیشتری را در دمای گرمتر از 24 درجه میگذرانند، بنابراین در دورههایی که هوا داغ تر است احتمال مرگ و میر و تلف شدن آنها نیز افزایش مییابد.
در این شرایط عامل اصلی مرگ فیلها، ابتلا به بیماریهای عفونی و گرمازدگی شدید است. از سوی دیگر هوای سرد نیز به همین اندازه شانس زنده ماندن فیلها را کاهش میدهد و سلامت آنها را به طور جدی به خطر میاندازد.
در واقع پدیده تغییرات جوی موجب شیوع سریعتر بیماریهای عفونی، افزایش خشکسالی و محدودیت دسترسی به ذخایر آب شیرین برای این حیوانات میشود و در نهایت احتمال مرگ و میر آنها را تشدید میکند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.