در این موارد توصیه میشود که بدون معطلی به یک ورید شناس مراجعه کنید تا جلوی هر گونه بیماری وریدی و عوارض شدید احتمالی آن گرفته شود.
چه افرادی بیشتر در معرض متورم شدن قوزک ها، سنگینی پاها، پا درد، واریس و در واقع نارسایی عروق قرار دارند؟
بیماری های عروقی: سنگینی پاها، واریس و...
تعداد فرانسویانی که تخمین زده میشود دچار درجاتی از مشکلات عروقی باشند، 18 میلیون نفر است.
اما 4 میلیون از آنها به سراغ درمان نمیروند.
چرا؟
اغلب نشانه های یک مشکل عروقی مانند برجسته شدن قوزک و سنگینی پاها جدی گرفته نمیشوند، و افراد مبتلا فوراً به پزشک مراجعه نمیکنند، علت اصلی این عدم توجه این است که افراد تحت تأثیر یک باور غلط تصور میکنند، افراد تا قبل از رسیدن به سن 50 سالگی به بیماری های عروقی مبتلا نمیشوند.
خوب است بدانید که متوسط سن اولین مراجعه به متخصصین برای مشکلات عروقی، 47 سال است، و این زمانی است که بیماری به خوبی جا خوش کرده است.
متأسفانه به خاطر یک باور غلط و بی توجهی، عوارض نارسایی عروق میتوانند بسیار شدید باشند، عوارضی همچون درد شدید، ناتوانی و حتی مرگ (بر اثر التهاب وریدی، آمبولی ریوی)، در حالی که برای همۀ این موارد درمان های مؤثری وجود دارد.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به نارسایی عروق قرار دارند؟
همۀ ما در برابر احتمال ابتلا به بیماری های عروقی یکسان نیستیم...
اگرچه بیماری های عروقی در بین زنان بیشتر است و با افزایش سن هم احتمال ابتلا بالاتر میرود، اما در این میان وراثت هم نقش بسیار مهمی بازی میکند.
زمانی که یکی از دو والدین مبتلا به بیماری عروقی هستند، اگر فرزندشان پسر باشد 25% و اگر دختر باشد، 62% احتمال ابتلا به بیماری عروقی را خواهد داشت.
اگر هم پدر و هم مادر مبتلا به واریس باشند، احتمال ابتلای فرزندشان بیش از 90% خواهد بود.
علاوه بر این، برخی دوره های زندگی نیز افزایش احتمال ابتلا را با خود به همراه دارند، مانند دوران قاعدگی، بارداری، دوران فعال زندگی، و افزایش سن.
برخی اقدامات بهداشتی-رژیمی میتوانند به پیشگیری یا کاهش پیشرفت بیماری های عروقی کمک کنند، مانند:
اجتناب از نشستن یا ایستادن طولانی مدت،
اجتناب از گرما یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید،
پیاده روی کردن های زیاد و طولانی مدت،
اجتناب از ورزش های آسیب زننده،
و غیره.
در دوران قاعدگی و طی مدت بارداری، خطر ابتلا به بیماری عروقی به علت تغییرات و بهم ریختگی های هورمونی که از ویژگی های این دوره ها است، افزایش مییابد.
اگر واریس، درد و سنگینی پاها علائم خاص برای بزرگسالان باشند، بقیۀ علائم مختص کودکان هستند و در آنها بروز پیدا میکنند.
علائمی برای تشخیص بیماری های عروقی بین کودکان و بزرگسالانپدر یا مادرِ مبتلا به بیماری عروقی باید به دقت مراقب فرزندش باشد تا اگر رفتارهایی را که تداعی کنندۀ دردهای فزاینده هستند در او مشاهده کرد، بتواند تا دیر نشده او را نزد یک ورید شناس ببرد، برخی از این علائم:کودک مدتی طولانی در حالت نشسته یا ایستاده نمیماند.در میان انجام فعالیت هایی مانند پیاده روی، دو و جست و خیز کردن، فاصله میاندازد، یا مینشیند یا دراز میکشد. از این رفتارها به عنوان خستگی پذیری در حال ایستاده تعبیر میشود.به طور مرتب و ناخودآگاه پاهایش را بالا میآورد، این حرکت واکنشی برای تسکین یافتن سنگینی پاهاست.برای مطالعه، بازی، انجام تکالیفش و تماشای تلویزیون، خود به خود، وضعیت درازکش بر روی شکم را انتخاب میکند. به خاطر داشته باشید که نواحی مبتلا به واریس میتوانند قابل رؤیت باشند.بازهم یادآوری میکنیم که بیماری های عروقی میتوانند عوارضی را با خود به همراه داشته باشند، فایدۀ این عوارض تشخیص علائم و در نهایت مراجعه به پزشک یا ورید شناس است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.