۴۲ نفر دانشجو به این قطعههای
موسیقی گوش دادند و آنها را ارزیابی کردند. به نظر آنها، سکانسهایی که حاوی
موسیقی پرخراش بودند تکاندهنده بودند. افزون بر این، آنها این قطعهها را بیشتر به احساسات منفی همانند ناراحتی و ترس ربط میدادند.
همواره بررسی تاثیر موسیقی بر حالات موجودات به خصوص انسان مورد توجه محققان بوده و ایشان در تلاش بودند تا اثر انواع موسیقی را بر روحیه و شیوه زندگی بررسی کنند.
به گزارش روزگار نو، بر اساس تحقیقی جدید، صداهای ناهمگون بر روح انسان تاثیر میگذارند. آنها انسان را بیدار میکنند و به نوعی به وحشت میاندازند.
معمولا موزیکی که نتهای ناهمگون دارد و "پرخراش" است در انسانها ایجاد ترس و ناراحتی میکند.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس گمان میبرند که تاثیر چنین موسیقیای همانند فریاد کمک در میان حیوانات است.
دانیل بلوماشتاین همراه با تیم علمیاش این پدیده را مورد بررسی قرار داده است. آنها با قطعههایی از موسیقی که حاوی قطعات پرخراش بودند، آزمایشهای خود را انجام دادند. نتایج تحقیق آنها در اینترنت در نشریه „Biology Letters" منتشر شد.
تولید قطعههای پرخراشاین دانشمندان برای انجام تحقیق خود از ابزار موسیقی کیبورد استفاده کردند. آنها با کیبورد به صورت مصنوعی سکانسهای کوتاه ده ثانیهای تولید کردند. برخی از این سکانسها با موسیقی آرام آغاز و بعد به طور ناگهانی وارد موسیقی پرخراش میشدند. برخی دیگر صرفا موسیقی آرام بودند.
۴۲ نفر دانشجو به این قطعههای موسیقی گوش دادند و آنها را ارزیابی کردند. به نظر آنها، سکانسهایی که حاوی موسیقی پرخراش بودند تکاندهنده بودند. افزون بر این، آنها این قطعهها را بیشتر به احساسات منفی همانند ناراحتی و ترس ربط میدادند.
در مرحله دوم، پژوهشگران این سکانسها را همراه با ویدئو به دانشجویان دیگری نشان دادند. این ویدئوها اما محتوای خاصی نداشتند. برای مثال در آنها نشان داده میشد که مردم در حال حرکت یا اینکه در حال نوشیدن قهوه هستند. در این حالت نیز گوش دادن به این موسیقی احساسات منفی در شرکتکنندگان ایجاد میکرد، با این تفاوت که دیگر تکاندهنده نبود. برای دانشمندان دلیل این امر آن است که در ویدئو هیچ خطری قابل رؤیت نبوده و همین باعث شده که اثر این آهنگها خنثی شود.
تاثیر نوع موسیقی بر حالت روحیبه نظر دانشمندان اثر موسیقی پرخراش بر انسان، شبیه تاثیر فریاد حیوانات در هنگام خطر است. بهگفته بلوماشتاین برخی از آنها هنگامی که احساس خطر میکنند فریاد میکشند تا همنوعان خود را از وجود خطر آگاه کنند.
تیمی دیگر از پژوهشگران کانادایی و آلمانی تاثیر آهنگهای موسیقی بر روان انسانها مورد بررسی قرار دادند. بنا بر نتایج آنها قطعههایی که بیشتر آرام هستند، جدیت و ناراحتی بر میانگیزند و موسیقی تند به سرعت باعث خوشحالی میشود. جالب اینجاست که شنوندگان خود آگاه نیستند که این محرکها چگونه برانگیخته میشوند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.