اینکه سگ باید از گرفتن طعمه از دست دیگران اجتناب کند، مهمترین آموزشی است که یک سگ مخصوصا سگ نگهبان باید بیاموزد، زیرا اغلب اتفاق می افتد اشخاصی که به مال و جان شخصی سوء قصد دارند قبلا سعی می کنند از راه های ممکن کلیه ی موانع موجود را از سر راه خود بر دارند و مهمترین آن موانع، سگ های محافظ و پاسبان هستند. متاسفانه میل و ذوق فراوان بریا بلعیدن و خوردن غذا همیشه و در هر حال در سگ ها زیاد می باشد، مخصوصا زمانی که بوی مطبوعی شامه ی تیز این حیوان را نوازش دهد. این میل طبیعی و ذوق ذاتی اغلب باعث مرگ سگها حتی سگ هایی که خوب هم تربیت شده باشند گردیده است. چون به ندرت سگ ها از خوردن غذا و طعمه صرف نظر می کنند لذا باید زحمت و مشقت فراوان آنها را طوری تربیت نمود که علی رغم این میل باطنی تحت هیچ شرایطی به جز از دست صاحبانشان طعمه ای نخورند. اگر سگ ها از موقع تولگی عاد کنند که در ظرف مخصوص و محل معین و توسط شخص خاصی غذا داده شوند تعلیم این درس تا حدی آسانتر خواهد شد. اکنون روش هایی برای تعلیم این درس در زیر می آید. این درس باید به شیوه های مختلف، قسمتی از راه های عملی و قسمتی با بدمزه کردن طعمه انجام پذیرد.
راه انجام این کار به این صورت است که از اشنایی بخواهید یک قطعه گوشت کباب شده را به وسیله چنگال به شگ بدهد و در همان لحظه ای که سگ طعمه را کی قاپد، با مواظبت کامل با نوک چنگال اندکی دهان یا زبان سگ را نیش بزند. در اینجا حیوان به علت دردی که در اثر نوک چنگال ایجاد می شود متاثر می شود، و موقعیت ناخوشایندی را احساس می کند. این عمل را باید به فواصل کوتاه تکرار نموده و سپس با دست صاحبش هماه لقمه را بدون اینکه اسیبی به حیوان برسد به سگ تقدیم شود. در این موقع سگ احساس می کند که بهترین و راحت ترین غذا و طعمه را همیشه می تواند از دست صاحبش بگیرد و گرفتن غذا از دست غریبه ها همواره با درد همراه خواهد بود.
راه دیگر این است که از فرد مذکور بخواهید در موقع دادن طعمه و یا لقمه و در زمان قاپیدن غذا توسط سگ به نحوی او را بترساند. بی خطرترین وسیله برای انجام این کار آب است. به این صورت که قطعه استخوانی را با دست چپ و تفنگ اب پاشی را با دست راست بگیرید و در لحظه ای که سگ استخوان را می قاپد با تفنگ آب پاش به صورت او و مستقیم آب بپاشید. این عمل برای سگ ناخوشایند است اما مراقب باشید آب وارد گوش سگ نشود. این عمل را چند بار به روش گفته شده توسط شخص ناشناس انجام دهید و سپس همان قطعه استخوان را بدون استفاده از تفنگ آبپاش به سگ بدهید.
روش سوم مکم گرفتن از ذائقه ی حیوان است. قطعه گوشتی را که از نقطه نظر اندازه مناسب باشد به طوری که سگ نتواند یکدفعه آن را ببلعد انتخاب کنید و آن را با فلفل و سایر موادی که سگ از آنها نتنفر است اما برای او و سلامتی اش خطری ندارد آغشته کنید. گوشت را در سر راه حیوان قرار دهید یا اینکه توسط شخص ناشناسی به سگ داده شود. اگر گوشت کباب شده باشد بهتر است زیرا باعث تحریک شامه ی حیوان خواهد شد. از آنجایی که اشخاص غریبه و یا لفرادی که با سوء قصد به سگ طعمه میدهند عموما با دو انگشت شست و اشاره طعمه را به دست می گیرند و به سگ می دهند، لذل بایستی صاحب سگ همواره سعی و دقت نماید که هیچ وقت و تحت هیچ شرایطی به این حالت طعمه به سگ ندهد و اگر احیانا لازم شد که با دست به حیوان طعمه ای داده شود، آن را در کف دست در اختیار حیوان قرار دهد. در نتیجه اشخاص غریبه هرگز قادر نخواهند بود که طعمه ای به سگ بدهند. برای تمرین این درس باید طعمه با همان دو انگشت به سگ ارائه شود که اگر حیوان در صدد خوردن طعمه برآمد با گفتن کلمه " نه " حیوان را از خوردن آن منع کنید. سپس همان قطعه را در کف دست به سگ عرضه نمایید و پس از اینکه سگ طعمه را خورد او را نوازش نمایید. این تمرین را باید روزهای متمادی انجام دهید تا اینکه سگ به خوبی بیاموزد که به جه طریق مجاز است لقمه ای را غیر از ظرف غذایش از دست صاحبش بگیرد.
پس از اینکه سگ این درس را به خوبی یاد گرفت باید شخص ناشناسی یک قطعه استخوان و یا گوشت را با انگشتانش به حیوان عرضه کند. این کار باید در دفعات اول در حضور صاحب سگ انجام گیرد و در دفعات دیگر در غیاب او باشد. در این موقع سگ با برگرداندن سرش می فهماند که تمایلی به خوردن لقمه ندارد. بهتر است این درس را همیشه با ادای کلماتی از قبیل " نگیر " و یا " نخور " و امثال آن همراه کنید و در موقع لزوم، تحسین و نوازش و یا توبیخ را فراموش نکنید.
زمان آن فرا رسیده است که روش تعلیم دروس اساسی که هر سگ تربیت شده ای باید بداند گفته شود. این دروس در کلیه ی کتب تربیت سگ آورده شده است که در این جا نیز به آنها اشاره می شود. اما قبل از شروع تعالیم ابتدا روش استفاده از قلاده و زنجیر را ذکر می کنیم.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.