ایسنا: محققان با الگوبرداری از خاصیت چسبندگی کف پای مارمولک یک ورق چسب بسیار نازک تولید کردهاند که قادر به تحمل وزنی تا ۳۱۷ کیلوگرم است. کف پای مارمولک دارای حالت چسبندگی ویژهای است که میتواند وزنی در حدود ۹ کیلوگرم را تحمل کند؛ در حالیکه وزن مارمولک تنها ۰٫۱۴ کیلوگرم است.
«دونکان ایرشیک» متخصص بیولوژی و یکی از محققان این پروژه در طول ۲۰ سال گذشته در خصوص توانایی بالا رفتن و چسبندگی پای مارمولک تحقیق کرده است.
در تحقیقات قبلی از خاصیت چسبندگی در موهای میکروسکوپی کف پای مارمولک موسوم به setae استفاده شده بود، اما محققان نتوانسته بودند چسب مناسبی تولید کنند.
در تحقیقات اخیر مشخص شد تاندون، استخوان و پوست کف پای مارمولک در تعامل با یکدیگر حالت چسبندگی قوی ایجاد میکنند و موهای میکروسکوپی به تنهایی نقشی در ایجاد چسبندگی ندارند.
محققان با استفاده از مواد مصنوعی و با الگوبرداری از پوست و تاندون های پای مارمولک، چسب پوست مارمولکی یا Geckskin در اندازه یک کارت اعتباری در ابعاد ۴۰ سانتی متر تولید کردند که با استفاده از آن می توان یک تلویزیون ۴۲ اینچی را براحتی روی دیوار چسباند.
این ورق چسب بسیار نازک بارها قابل استفاده است، هیچ اثری نیز بر جای نمی گذارد و از آن می توان بر روی سطوح مختلف مانند شیشه استفاده کرد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.