ایسنا:سرهنگ محمدمهدی كاكوان با بیان اینكه در پی وصول یك فقره پرونده درباره برداشت غیرقانونی از حساب فردی به نام «مهرداد» در تاریخ ۲۲ آبان ماه سالجاری رسیدگی به پرونده در دستور كار كارآگاهان پلیس فتا قرار گرفت، گفت: شاكی (مهرداد) با حضور در مقر پلیس عنوان كرد كه مبلغ ۸۰۰ هزار تومان به صورت غیرمجاز از حساب بانكی وی كسر شده است.
وی افزود: ماموران در تحقیقات اولیه دریافتند كه در حالی این اتفاق رخ داده است كه مهرداد اطلاعات حساب خود اعم از شماره كارت و رمز دوم را در اختیار هیچ فردی قرار نداده است.
رییس پلیس فتای استان البرز با بیان اینكه تحقیقات برای واكاوی زوایای پنهان این سرقت ادامه داشت، گفت: در حالی كه تحقیقات پیرامون شناسایی سارق یا سارقان احتمالی این پرونده سرقت ۸۰۰ هزارتومانی ادامه داشت پرونده ای مشابه برای پیگیری تخصصی در اختیار كارآگاهان پلیس فتا قرار گرفت.
وی درباره جزئیات پرونده دوم نیز با بیان اینكه مالباخته فردی به نام «منوچهر» بود، گفت: این فرد نیز با اعلام این مطلب كه مشخصات و اطلاعات حساب بانكی خود را در اختیار هیچ فردی قرار نداده بود، عنوان كرد كه مبلغ ۳۰۰ هزار تومان از حساب وی كسر شده است.
كاكوان با بیان اینكه تحقیقات تكمیلی درباره شناسایی سارقان این دو پرونده ادامه داشت، گفت: پس از گذشت مدتی نیز زنی جوان به نام «اعظم» به مقر پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات مراجعه و اظهاراتی مشابه دو مالباخته دیگر مطرح كرد.
وی افزود: اعظم نیز در اظهارات خود عنوان كرد كه مبلغ ۸۰۰ هزار تومان از حساب بانكی وی به صورت غیرمجاز كسر شده است.
كاكوان با بیان اینكه كارآگاهان در تحقیقات تكمیلی به وجوه اشتراك میان این سه پرونده پی بردند، گفت: با كسب اشتراكات این سه پرونده كه تمامی آنان ظرف ۲۵ روز به وقوع پیوسته بودند، اقداماتی برای یافتن سرنخی واحد در تمامی پرونده های متشكله آغاز شد.
وی با بیان اینكه كارآگاهان در تحقیقات تكمیلی خود ردپای یك كافی نت را در پرونده های مورد بررسی یافتند، گفت: كارآگاهان با هماهنگی های قضایی به محل كافی نت مراجعه كرده و رییس كافی نت را بازداشت و با حكم مقام قضایی كافی نت را پلمپ كردند.
رییس پلیس فتای استان البرز با بیان اینكه مسئول كافی نت در بازجویی ها منكر هرگونه دخالت در سرقت های رخ داده شده بود گفت: كارآگاهان در تحقیقات تكمیلی دریافتند كه یكی از كارمندان این كافی نت یك هفته پیش از دستگیری صاحب كافی نت از سمت خود استعفاء كرده است.
كاكوان با بیان اینكه بر اساس اظهارات صاحب كافی نت این كارمند قرار بود كه به مدت دوسال در این مغازه فعالیت كند، گفت: اما این فرد پس از گذشت سه ماه از انجام كار در كافی نت بنا به دلایل نامشخصی استعفاء كرد.
به گفته وی با قوت گرفتن ظن كارآگاهان به این كارمند انجام دستگیری وی در دستور كار پلیس قرار گرفت و سرانجام این فرد دستگیر شد.
كاكوان با بیان اینكه كارآگاهان در بازجویی ها دریافتند كه سرقت ها توسط این كارمند انجام نشده است، گفت: با رد فرضیه سرقت توسط این كارمند، كارآگاهان تحقیقات خود را برای شناسایی سارق حساب های بانكی متمركز كردند.
وی با بیان اینكه كارآگاهان با بررسی استعلام های برداشت پول از حساب های مالباختگان به ردپای یكی دیگراز كارمندان این كافی نت برخوردند گفت: كارآگاهان پلیس آگاهی برای روشن شدن این پرونده « پگاه» ۱۹ ساله را كه یكی دیگر از كارمندان این كافی نت بود، به پلیس فتا دعوت كردند.
رییس پلیس فتای استان البرز با بیان اینكه این فرد در اعترافات خود ضمن قبول بزه انتسابی اعلام كرد كه با یادداشت كردن اطلاعات مشتریان كافی نت اقدام به سرقت از حساب آنان می رده است، گفت: پگاه اعترافات كرد كه هنگامی كه مالباختگان اقدام به وارد كردن شماره كارت و رمز دوم خود برای پرداخت قبوض، خرید اینترنتی یا غیره می كردند، این فرد با نگاه كردن به صفحه مانیتور و صفحه كیبورد شماره ها را به خاطر سپرده و پس از آن در فرصت مناسب اقدام به سرقت از حساب بانكی افراد می كرده است.
رییس پلیس فتای البرز با بیان اینكه در ۲۲ آذرماه سال جاری و پس از گذشت یك ماه از ارجاع اولین پرونده، متهم ۱۹ ساله شناسایی و دستگیر شد به ایسنا گفت: این فرد در اظهارات خود عنوان كرد كه تنها برای سرگرمی و نمایش دادن توانایی خود اقدام به انجام چنین كاری كرده و پیش از آن كه پرونده برای بررسی های تخصصی به دادسرا ارجاع داده شود سارق تمامی پول های برداشتی را به مالباختگان برگرداند.
به گفته وی كافی نت نیز به دستور مقام قضایی پلمپ شد.
كاكوان در پایان به كاربران توصیه كرد از آنجایی كه شماره كارت و رمز دوم به مثابه دروازه ورود به اطلاعات حساب محسوب می شود، به هیچ عنوان شماره كارت و رمز دوم خود را در اختیار افراد قرار ندهند.