خبر آنلاین:پس از سه دهه سکوت و تلاش در خفا و پیگیری ها در عیان دستان حزب وابسته به جریان اخوان به عنوان برنده انتخابات پارلمانی در مصر البته در نخستین مرحله بالا رفت. جریان اخوان که حزب "آزادی و عدالت" را به عنوان نماینده خود در انتخابات به میدان رای گیری فرستاده بود موفق شد قریب به 40 درصد از آرا را به نام خود سند بزند.
به گزارش سایت شبکه الجزیره، براساس نتایج نهایی مرحله نخست انتخابات مجلس شعب یا مردم مصر که بخش قانونگذاری در پارلمان مصر را به عهده دارد، حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی گروه اخوانالمسلمین 40 درصد آرا را از آن خود کرد، درحالی که در ردیف دوم گروه "النور" 20 درصد آرا و سپس در ردیف سوم گروه"الکتله المصریه" 15 درصد آرا را از آن خود کردند. حزب "الوسط" به 6 درصد و حزب الوفد به 5 درصد و فهرست "الثوره المستمره" به 3 درصد آرا دست یافتند.
عبد المعز ابراهیم، رئیس کمیته عالی انتخابات مصر اعلام کرد که میزان مشارکت در نخستین انتخابات پارلمانی از زمان سقوط حسنی مبارک، رئیسجمهور سابق مصر به 62 درصد رسید.
وی این درصد مشارکت را بالاترین میزان مشارکت مردم توصیف کرد و گفت: میزان مشارکت در داخل و خارج کشور بیش از حد تصور و پیشبینی ما بود.کسانی که واجد شرایط رای دادن بودند 13 میلیون و614 هزار و525 تن بودند که که 8 میلیون 449 هزار و 115 تن در این انتخابات شرکت کردند.برخی مسایل منفی در جریان روند انتخابات رخ داد اما در عین حال تاثیری بر صحت و سقم روند انتخابات نداشت.
مرحله نخست انتخابات در 9 استان یعنی قاهره، اسکندریه ، دمیاط، بورسعید، کفرالشیخ، الاقصر، الفیوم، اسیوط و البحرالاحمر برای انتخاب 186 نماینده برگزار شد که 56 نماینده در قالب فهرستهای انفرادی و 112 تن در قالب سیستم فهرستوار شرکت کردند.مرحله نهایی انتخابات پارلمانی در 11 ژانویه برگزار میشود و بعد از آن انتخابات مجلس شورا آغاز و تا 11 مارس ادامه خواهد داشت.
اصلی ترین چالش پیش روی جریان اخوان و حزب عدالت و آزادی در حال حاضر انتخاب شریک برای حضور در دولت ائتلافی است. برخی تحلیل گران پیش بینی می کنند که جریان اخوان برای به دست آوردن دل لیبرال ها و سکولارهای مصری که از اسلام گرایی در دنیای سیاست واهمه دارند دست دوستی به سمت سلفی های النور دراز نکرده و ترجیحا با سایر احزاب کوچکتر ائتلاف کنند.پیروزی سلفی ها و ایستادن آنها بر سکوی دوم
انتخابات مصر بسیاری از کارشناسان را شگفت زده کرده است. جریان لیبرال و سکولارهایی که در چند هفته اخیر باز برای بیرون راندن نظامیون از قدرت به
میدان تحریر بازگشته اند در دور نخست انتخابات در
مصر آن هم در مراکز رای گیری که از منظر بافت اجتماعی مدرن و سیاسی تر به حساب می آیند نتوانست جایگاه مناسبی را به خود اختصاص دهد. اکنون اصلی ترین پرسشی که ذهن غربی ها و کاخ سفید نشین ها را به خود اختصاص داده این است که آیا مصر پس از حسنی مبارک می رود تا روزهای تلفیق اسلام با سیاست را تجربه کند؟
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.