توجه : مقاله ی زیر ترجمه ای از یک مقاله ی معتبر است و بخش هایی در قالب " توضیح مترجم " به آن اضافه کرده ام که بعضی از آنها حاوی نکات مهم و ضروری و بعضی دیگر ، شامل پیشنهاد ها یا مسائلی است که به نوعی حاصل تجربه ی شخصی مترجم است و مطلب را تکمیل می کند و در صورت تمایل می توانید از آن ها استفاده کنید.
2.اقدامات اورژانسی برای پرنده ی بیمار در منزل : بخش 1
دستورالعمل های ارائه شده در زیر ، مربوط به اقدامات اورژانسی برای پرندگان در خانه است و قبل از مراجعه به دامپزشک و اقدامات اصلی است . مراقبت های دامپزشکی باید در اسرع وقت و سریع ترین زمان ممکن ، صورت بگیرد تا پس از مشخص شدن علت بیماری ، اقدامات درمانی مناسب آغاز شود .
پرنده ی بیمار ، نیاز به درمان های پشتیبانی از قبیل گرما و مایعات دارد . به پرنده باید توجه شود چون اگر دست از آب و غذا خوردن بکشد ، ممکن است تغذیه ی دستی (اجباری) ضرورت پیدا کند . توضیح مترجم : این کار حتما و حتما به نظر دامپزشک و تجربه ی قبلی نیاز دارد . زیرا به زور آب و غذا دادن به پرنده می تواند به سرعت باعث مرگ پرنده شود. چون ممکن است آب یا غذا وارد نای حیوان شود و خفه اش کند و همچنین ممکن است باعث بالا آوردن پرنده و یا مشکلات دیگر بشود و به همین خاطر به تجربه نیاز دارد بنابراین هیچگاه سر خود این کار را انجام ندهید و حتما از دامپزشک پرندگان کمک بخواهید .
مقدمات بهینه برای پرنده ی بیمار :
.قبل از هر چیز ، قفس باید با دقت تمیز شود . این کار به خصوص زمانی مهم است که یک پرنده ی بیمار داخل قفس است که تحمل میکروب ها را ندارد . همانطور که یک پرنده ی سالم ممکن است نداشته باشد .
.گرما حیاتی است .دمای محیط پرنده باید در حدود 32 درجه ی سانتیگراد باشد .یک قفس بیمارستانی می تواند برای این منظور عالی باشد .زیرا می تواند دمایی که شما می خواهید را، ثابت نگاه دارد . اما بیشتر افراد ممکن است چنین قفسی نداشته باشند و یک باکس حمل پرنده ی پلاستیکی و یا یک آکواریوم خالی که در فروشگاه های وسایل حیوانات خانگی موجود است ، می تواند جایگزین مناسبی باشد و اگر از یکی از این دو (باکس یا آکواریوم) استفاده می کنید ، باید دما را با دقت کنترل کنید.
توضیح مترجم : توجه داشته باشید ! با توجه به این که قفس های بیمارستانی مخصوص پرنده در ایران ممکن است پیدا نشود و اگر به هر دلیلی آکوراریوم یا باکس نداشتید (بهتر است به فکر تهیه ی یکی از این ها برای شرایط اورژانسی باشید.)، به خصوص در پاییز و زمستان اگر بر فرض دما را در منزل تا 32 درجه بالا ببرید و بعد برای مراجعه به دامپزشک پرنده را یکباره با قفس و بدون کنترل دما از منزل خارج کنید و یا حتی مدتی در سرما نگه دارید (تا عادت کند !) پرنده خیلی آسیب می بیند و حتی بدتر از آن ممکن است تلف شود ... . بنابراین اگر وسایل بالا (قفس مخصوص ، آکواریوم ، باکس حمل مخصوص پرنده) را نداشتید بعد از این که در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه نمودید ، پس از برگشت ، با نظر دامپزشک دما را به حدود 32 برسانید و برای مراجعه به دامپزشک حتما و حتما قفس پرنده را کاملا بپوشانید مثلا با سلفون (چند دور و همه ی قسمت ها را بپوشانید و فقط در بالای قفس یک یا دو سوراخ ایجاد کنید تا هوا عبور کند و پرنده دچار کمبود اکسیژن نشود.) یا کیسه ی بزرگ (مخصوص زباله) و یا حتی پارچه ی ضخیم به شکلی که پرنده باد نخورد. همینطور این که اگر با وسیله ی نقلیه ی شخصی به سمت مرکز درمانی میروید ، حتما از بخاری استفاده کنید تا پرنده سردش نشود اما با همه ی این حرف ها در ایجاد گرما هم افراط نکنید و فقط در حدی باشد که پرنده سردش نشود و در معرض هوای سرد نباشد.
گفته می شود که قرار گرفتن پرنده ی بیمار در محیط جدید ، می تواند به شدت استرس زا باشد. شاید قرار دادن پرنده در یک اتاق کوچک که به راحتی گرم شود (مثلا یک حمام کوچک) ، باید صورت بگیرد. کاور ضخیمی را بر روی یکی از دیواره های قفس قرار دهید و البته مراقب باشید که پرنده در تاریکی قرار نگیرد (غیر از زمان خواب). منابع گرمایی می تواند یک پد گرمایی در کف قفس ، یک کیسه ی آب گرم و یا لامپ حرارتی باشد .
توضیح مترجم : به شدت مراقب باشید که پد گرمایی یا کیسه یا هر منبع گرمایی مورد استفاده جایی نباشد که پا یا بدن پرنده به آن بخورد و دچار سوختگی شود !!! پد حرارتی را با فاصله زیاد از کف قفس قرار دهید تا پرنده ی بیمار روی آن نیفتد !
همچنین اگر دکتر دامپزشک استفاده از دستگاه بخور را تایید کرد ، می توانید در فاصله ی حدود 2 متر از پرنده قرار دهید تا محیط را گرم و مرطوب کند . البته اگر رطوبت برای پرنده بد نبود و دکتر تایید کرد . در پاییز و زمستان اگر شوفاژ در محیط پرندهی بیمار باشد و بتواند محیط را خوب گرم کند ، نیازی به استفاده از وسایل عجیب و غریب نیست .
قطعا از لامپ های حرارتی نباید در شب استفاده شود . چون پرنده ی شما نیاز به استراحت دارد . شاید ترکیبی از پد حرارتی در شب و لامپ حرارتی در روز ،یک آپشن باشد . به هر حال همان کاری را انجام دهید که برای شما بهترین نتیجه را داشته است.
.مراقب از دست دادن و کم شدن آب بدن (دهایدریشن Dehydration) باشید . (علائم و مسائل مرتبط در بخش های بعد کاملا توضیح داده خواهد شد .)
.اطمینان حاصل کنید که ظرف آب و غذا طوری باشد که پرنده ی بیمار به آسانی به آب و غذا دسترسی داشته باشد .
.استرس را تا حد ممکن کاهش دهید . این بدین معناست که کمتر به پرنده دست بزنید و دیگر اینکه پرنده های دیگر را از قفسش خارج کنید . پرنده ی بیمار به حداقل 12 ساعت استراحت بدون مزاحمت نیاز دارد .
توضیح مترجم : منظور این نیست که دیگر سراغش نروید و یا رفتار و غذا خوردنش را تحت نظر نگیرید بلکه بیشتر به این معناست که کمتر با دست دخالت کنید و از گرفتن حیوان و ایجاد استرس و سر و صدا ،مگر در مواردی که حیوان واقعا نیاز دارد جا به جا شود ولی نمی تواند، خود داری کنید .
برای نمونه یکبار یکی از کاکاتیل (عروس هلندی) های من ، بیمار شد و با وجود مراجعه ی فوری به بیمارستان ، پس از عکسبرداری ، حالش جوری شد که حدود 2 ساعت زیردستگاه اکسیژن بود و به حدی حالش بد شد که حیوان حتی نمی توانست روی پا بایستد و به پهلو میفتاد !بنابراین برای اینکه دچار خفگی نشود ، مجبور شدم پارچه ای را دخل قفس به شکلی قرار دهم که حیوان در درون آن قرار بگیرد تا وقتی به پهلو میفتاد ، به پارچه تکیه دهد و پارچه جلوی این مسئله را می گرفت و حتی مجبور شدم پاهایش را با دست طوری قرار دهم که به زیر بدنش نرود و راحت بخوابد . که خوشبختانه صبح روز بعد حالش بهتر شد و روی چوب قفسش نشسته بود و با وجود این هایی که گفتم ، خوب شدنش برای من نوعی معجزه به حساب می آید.
. همه ی چوب های نشیمن قفس را به پایین ترین ارتفاع بیاورید تا از خطر سقوط از روی چوب تا حد ممکن جلوگیری کرده باشید .
امیدوارم مطلب را بخوانید و برایتان مفید واقع شود .
منتظر بخش بعد باشید ...
منبع : www.avianweb.com
مترجم : مجید ابن النصیر (m.en)
کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز است .بیایید به حقوق هم احترام بگذاریم .
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.