من 7 سال است که ازدواج کرده‌ام. 3 فرزند دارم، تمام وقت کار می‌کنم و یک روز در هفته به مدرسه شبانه می‌روم تا مدرکم را بگیرم. شوهرم با پدرش کار می‌کند اما با او سازگار نیست. هم‌اکنون همسرم در خانه مانده و از این قضیه هم خیلی خوشحال است. از این رو مشغله من زیاد شده، به همین جهت تصمیم گرفتیم که او به‌دنبال شغل دیگری نگردد و به جای آن از خانه و بچه‌ها مراقبت کند ولی مشکل اینجاست که او، این کار را هم انجام نمی‌دهد. همسرم با بچه‌ها در خانه می‌ماند ولی به آنها غذا نمی‌دهد یا ریخت و پاش بچه‌ها را تمیز نمی‌کند، لباس‌ها و ظرف‌ها را نمی شوید و هیچ کار دیگری انجام نمی‌دهد. وقتی من به خانه برمی‌گردم، غذا را برای افراد خانواده آماده می‌کنم، خانه را مرتب می‌کنم، به بچه‌ها در انجام تکالیفشان کمک کرده و به تکالیف درسی خودم می‌رسم.من به‌دلیل اینکه همه کارها را خودم انجام می‌دهم، به ستوه آمده‌ام و واقعا می‌خواهم که همسرم حداقل بعضی از کارها را انجام دهد. چگونه می‌توانم همسرم را تشویق کنم که اینقدر تنبل نباشد؟



مسئله تنبلی مردان

برای اینکه از شر تنبلی شوهرتان خلاص شوید باید استراتژیک بیندیشید و موقعیت خودتان را نسبت به همسرتان تغییر دهید. تغییر موقعیت‌های رفتاری شما، رفتار همسرتان را تغییر می‌دهد. نخستین سؤال این است که چگونه موقعیت همسرتان را تغییر بدهید؟ برای اینکه موقعیت را تغییر بدهید، اجازه بدهید به این موضوع توجه کنیم که شما چه می‌توانید بکنید تا همسرتان رفتاری متفاوت به نمایش بگذارد. می‌توانید:



راه‌های تغییر موقعیت


-مسئولیت‌پذیرش کنید. یک راه اساسی که شما می‌توانید از شدت تنبلی همسرتان بکاهید این است که او را مسئولیت‌پذیر کنید. شما نباید تمام بار زندگی را به دوش بکشید و به صورت تمام وقت کار کنید. دیگر وقت آن است که همسر شما نیز مسئولیت‌پذیر شود. متأسفانه، مؤثرترین راه برای حل این مشکل این است که شما مثل یک بچه با همسرتان برخورد کنید.پیشنهاد ما این است که برای حل چنین مشکلی، یک لیست تهیه کنید. شما باید یک لیست از هر آن چیزی که نیاز دارید تا هر روز همسرتان انجام دهد را تهیه کنید. هرچه لیست شما خاص‌تر باشد بهتر است. بنابراین، یک برنامه تنظیم کنید.همسر شما ممکن است از اینکه یک لیست به دستش بدهید، خوشش نیاید اما این ناراحتی را به شما منتقل نمی‌کند. به یاد داشته باشید، برنامه‌ای را که برای همسرتان تنظیم می‌کنید، ابتدا باید سبک باشد و به مرور زمان، کارها را زیادتر کنید تا به این وسیله یک شانس دیگر به همسرتان برای مسئولیت‌پذیر شدن بدهید.

بعد از آن، از کارهایی که انجام می‌دهد تشکر کنید اما مراقب باشید که در این کار زیاده‌روی نکنید. در حالی که شما احتمالا همین کارها را سال‌ها بدون تشکر انجام داده‌اید. اما حتما از او تشکر کنید زیرا اگر این کار را نکنید، همسرتان به ادامه دادن برنامه تنظیم شده شما، رغبت نشان نمی‌دهد و از انجام دادن ادامه کارها سر باز می‌زند. شما باید سعی و تلاش همسرتان را در نظر بگیرید تا به انجام کارها ترغیب شود. شب‌هنگام به گونه‌ای به همسرتان القا کنید که روز خیلی سختی را پشت سر گذاشته و کارهایی که او انجام داده خیلی ارزشمند است زیرا شما به علت خستگی زیاد قادر به انجام آن کارها نیستید. از هر گونه اعتراض به همسرتان خودداری کنید. وقتی که به آنها اعتراض نکنید و از کار آنها تعریف و تمجید کنید، مسلما به انجام دادن کارها رغبت بیشتری نشان می‌دهند.

ـ با او از انصاف بگویید. معنایش این است که همسر شما احساسی از انصاف دارد و آن‌قدر به شما بها می‌دهد که این رفتار را به نمایش بگذارد. این کار او شروعی عالی است.

ـ به او بگویید که اگر در رفتارش تجدید نظر کند، به شکلی به خودش هم کمک کرده است. مثلاً اگر کار بیشتری بکند، همسری شادتر پیدا می‌کند و این چیزی است که او احتمالاً برای آن ارزش قائل است.

ـ از او بخواهید تا به لطف شما جواب بدهد. به او بگویید که برایش چه کرده‌اید و او چه دینی نسبت به شما دارد.

ـ به او نشان دهید که چقدر کار می‌کنید و از خود مایه می‌گذارید.

ـ به او بگویید که از شرایط موجود تا چه اندازه ناراحتید. به او بگویید که از شرایط موجود تا چه اندازه مأیوس و سرخورده شده‌اید.

ـ روی اولویت‌های همسرتان کار کنید. اگر بدانید همسرتان چه اولویت‌هایی دارد و برای چه چیزهایی ارزش قائل است. می‌توانید از آنها به سود خود استفاده کنید.

ـ به حذف کردن بعضی از کارهای خود اقدام کنید. ببینید چه کارهایی است که از روی عادت برای دیگران انجام می‌دهید تا آنها را راضی کرده باشید.

ـ موقعیت چانه‌زنی خود را بهتر کنید. می‌توانید این کار را از طریق آموزش دادن، بیشتر کردن جذابیت خود و حتی مراجعه به روان درمانگر و مشاور امور خانوادگی انجام دهید.

-از او سؤالاتی بپرسید و برای شنیدن پاسخ سؤالات‌تان، از خود شور و هیجان نشان دهید. به همسرتان اجازه دهید که صحبت کند. شما موظفید کاملا به صحبت‌هایش گوش دهید. شما به راحتی می‌توانید احساس او را از صدایش درک کنید. وقتی که شما شروع به یافتن علایق همسرتان می‌کنید، می‌توانید اوقات فراغت بیشتری را برای انجام این کار در نظر بگیرید. این می‌تواند به درگیر شدن با این موضوع، همراه باشد. این کار نشان می‌دهد که شما چقدر همسرتان را دوست دارید و برای او دلسوزی می‌کنید. همچنین نشان‌دهنده علاقه شما به دانستن خواسته‌های همسرتان است. اگر شما برای یافتن علایق همسرتان، نمی‌توانید به تنهایی اقدام کنید از او بپرسید که اگر تمایل دارد، علایقش را برای شما بازگو کند یا به شما آموزش دهد.

-اعتماد به نفستان را از دست ندهید. اگر یافتن علایق همسرتان ابتدا سخت و کسل‌کننده است، عقب‌نشینی نکنید، سعی کنید که خودتان را برای یادگیری علایقش مصر نشان دهید و احساسات او را درک کنید. مثلا اگر همسرتان علاقه به تماشای یک بازی ورزشی از تلویزیون دارد، شما اطلاعاتی در رابطه با آن مسابقه بیابید و یا حتی نام ورزشکاران آن بازی را یاد بگیرید. شاید همسرتان به والیبال علاقه دارد، شما در مورد اشخاصی که به صورت حرفه‌ای و تخصصی در این رشته فعالیت دارند، اطلاعاتی کسب کنید.

-اگر همسرتان اوقات سختی را برای یاد دادن علایقش به شما سپری می‌کند، ایرادی ندارد.
سعی کنید علایقی که برای هر‌دوی شما جدید است را بیابید. یافتن علایق جدید برایتان مهیج است و از این‌رو می‌توانید با یکدیگر آن‌را یاد بگیرید. این راه، برای یادگیری علایق بسیار خوب است، در حالی که هم علایق شخصی پابرجاست و هم علایق جدیدی را با یکدیگر تجربه می‌کنید. حتی ممکن است خواسته‌های جدیدی که می‌یابید، همان چیزهایی باشند که روزی آنها را گم کرده بودید. مراقب باشید که اعتراضی به علایق همسرتان نکنید. حتی اگر شما در مورد علایقش صحبت می‌کنید یا با آن خواسته‌ها درگیر هستید، به گونه‌ای وانمود کنید که او احساس کند نکات مثبتی در ذهن دارید. اگر شما احساس ناخوشایندی داشته باشید، این احساس بد را به همسرتان منتقل خواهید کرد. پس سعی نکنید عکس‌العملی نشان دهید که همسرتان از اینکه علایقش را با شما شریک شده، احساس گناه کند و خودش را در احساس بدی که شما دارید، مقصر بداند. این نکته شایان توجه است که در قبال کارهایی که انجام می‌دهید، نباید انتظار انجام همان کارها را از همسرتان در مورد علایق خودتان داشته باشید. نباید انتظار داشته باشید همانطور که شما به علایق او توجه می‌کنید او هم همین توجه را به خواسته‌هایتان داشته باشد. به همسرتان بفهمانید که انجام دادن خیلی از کارها نشان‌دهنده علاقه فراوانتان به اوست و شما در قبال انجام این کارها هیچ انتظاری از او ندارید.

-علایق همسرتان را جزئی از زندگی روزمره‌تان قرار دهید تا زندگی‌تان شیرین‌تر شود. این کار باعث می‌شود که یکدیگر را بهتر درک کنید. همچنین فرصتی است برای شما تا وقت بیشتری را با هم بگذرانید. اهداف شما از ازدواج باید با کمک یکدیگر به رشد و تعالی برسد. به یاد داشته باشید تنها در این صورت است که شما یک زوج محکم و استوار به شمار می‌آیید.
منبع:tebyan.net


Original thread: تنبلی هم