دوستای گلم این مطلب درواقع مال چند ماهه پیش هست اما بنظرم مخصوصا با این اتفاق اخیر خیلی خوبه که شماها هم بخونید.اگر هم قبلا دوستان گفتن حذف کنید.جهت اطلاع رسانی هست.مرسی











مدیر باغ وحش ارم در حالی از شناسایی علائم "باغ وحشی" بودن ببر نر روسی و سازگاری با قفس آهنین باغ وحش خبر می دهد که رئیس سازمان محیط زیست پیش از این در پروژه انتقال و مبادله ببرهای روسی با پلنگهای ایرانی را دستاوردی علمی و موفق عنوان کرده بود.



به گزارش خبرنگار مهر، روزی که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران به استناد مشاوره های کارشناسان همراه، مبادله گونه های ایرانی و روسی را به نیت احیای نسل از دست رفته ببر مازندران پروژه ای علمی و بر مبنای مطالعات دقیق اعلام کرد، شاید هرگز فکرش را نمی کرد ببرهای روسی باغ وحشی از آب درآیند. محمد جواد محمدی زاده روز سوم اردیبهشت و همزمان با تشریفات مفصل ورود ببرهای روسی به باغ وحش تهران گفت:" تنها چهارده کشور در دنیا ببر دارند و ما جزء چهارده کشور صاحب ببر دنیا هسیم."
معاون رئیس جمهوری که پشت به فنسهای قرنطینه باغ وحش تهران به پرسشهای خبرنگاران پاسخ می داد، افزود: "ببرهای روسی باغ وحشی نیستند و از طبیعت زنده گیری شده اند و اگر زیستگاه ببرها در ایران درست مدیریت شود، انتظار می رود این گونه خود را با شرایط اقلیمی و محیطی کاملا سازگار کند و بزودی کار تکثیر و احیا از سر گرفته شود."
هنوز چند وقتی از زمان این انتقال و اظهار نظر رئیس سازمان نگذشته که آرام آرام شواهد انتقادها که مغرضانه پنداشته می شد آشکار شد. در همین مورد مدیرعامل باغ وحش ارم تهران که ببرهای روسی در قرنطینه این مکان به سر می برند به خبرنگار مهر گفت: ببر نر به راحتی به حرف نگهبان گوش می کند، به رفتارهای محیط باغ وحش خو دارد و در محیط قفس خوب غذا می خورد.
به تازگی نیز آژانس خبری زیست محیطی Environment News Service آمریکا در گزارشی مدعی شده پروژه مبادله ببر روسی و پلنگ ایرانی عملیات تبلیغاتی بیهوده ای است. این آژانس خبری مدعی شده باید در انتظار مشاهده نتیجه این پروژه بود چرا که سازمان محیط زیست ایران در حال زمینه سازی پروژه ای بزرگتر به منظور احیای شیرهای ایرانی است.
امیر الهامی به روزی که ببرها از هواپیما پیاده شدند اشاره می کند و معتقد است: "اگر ببر نر باغ وحشی نبود به راحتی محیط قفس را تحمل نمی کرد و در برابر ورود به محیط نامتعارف واکنش نشان می داد اما این ببر به راحتی سرش را پایین انداخت و آمد و گوشت الاغ را با ولع خورد."
این کارشناس مهندسی علوم دامی اعلام کرد: کارشناسان روسی به ما گفتند که ببر نر روسی از باغ وحشی در "ساخالین" آمده ولی ببر ماده از شرق روسیه و از منطقه ای به نام "ورسبورگ" و از دل جنگل گرفته شده اما در روسیه دوره قرنطینه را گذرانده و به تهران آمده است.
الهامی به نوع غذا و ذائقه و اشتهای ببرهای روسی اشاره کرد و افزود: ببرها در روسیه گوشت "گاو" می خوردند ولی در ایران باید گوشت الاغ بخورند. کارشناسان روس معتقدند کیفیت گوشت الاغ مانند گوشت شکار است و برای ببرها لذت بیشتری دارد. این حیوانات در هفته پنج نوبت گوشت الاغ، خرگوش زنده، مرغ زنده و ماهی می خورند.
مدیر باغ وحش ارم تهران اضافه کرد: بنا به توصیه روسها ببرها در دو قفس مجزا نگهداری می شوند چرا که ببرهای زندگی گروهی ندارند و بعد از بیست تا سی روز به طور جداگانه و یک روز در میان به منطقه باز با وسعتی معادل 1500 متر فرستاده می شوند.
الهامی به زمان جفت گیری ببرها اشاره کرد و افزود: ببرها در اواخر پاییز و اوایل زمستان جفت گیری می کنند و به همین دلیل مشکلی برای نگهداری آنها وجود ندارد. این ببرها از سوی سازمان محیط زیست نزد باغ وحش امانت هستند و تا زمانی که زیستگاه آنها در میانکاله آماده شود اینجا می مانند.
این کارشناس علوم دامی در مورد دلیل باغ وحشی نبودن ببر ماده روسی گفت: بعد از ورد ببرها، ببر ماده هفت روز اعتصاب غذا کرد و حتی نتوانست وارد قفس شود و با زحمت زیاد و ایجاد شرایط خاص مانند سر و صدا و باز گذاشتن در قفسها و رها کردن ببر به حال خود با زحمت پس از گذشت 15 ساعت وارد قفس شد.
مدیر باغ وحش ارم اظهار کرد: ببر ماده میلی به غذای باغ وحش ندارد اما زمانی که پرنده زنده ای در قفس انداختیم متوجه رفتارهایش شدیم که برای شکار آن از خودش حرکات شدید و طبیعی نشان داد و پرنده را در قفس شکار کرد و خورد. ببر ماده اصلا به حرف نگهبانان توجه نمی کند و برای تمیز کردن محیط زندگی اش با مشکل مواجه هستیم در حالی که ببر نر به راحتی فرمانبری می کند.
الهامی با اعلام رضایت از وضعیت عمومی و سلامت ببرها گفت: ببرها خوب غذا می خورند، دستگاه گوارشی سالمی دارند و مشکلات انگلی هم ندارند. اما پس از بررسی آناتومی بدن و پارامترهای لازم و بیومتری های انجام شده برخلاف تصور اولیه مبنی بر دو و نیم ساله بودن ببر نر، سن واقعی این حیوان سه و نیم سال تعیین و به تایید یکی از کارشناسان روسی نیز رسید.
وی با اشاره به گزارش روزانه خود به محیط زیست از وضعیت سلامت ببرها گفت: کارشناسان و مدیران محیط زیست و نیز تکنسینهای روسی، بطور مرتب و روزانه از حیوانات اهدایی بازدید می کنند.
پیش از انجام پروژه انتقال ببرهای روسی و مبادله آن با پلنگ ایرانی، انتقادهای جدی از سوی جانورشناسان برجسته ایران و جهان به این برنامه شده بود. آنها معتقدند چنین اقدامی هیچ دردی از حیات جانوری گربه سانان منقرض شده ایرانی دوا نمی کند.