نام Palm از زمانی به طور جدی مطرح شد که این شرکت ایده "منشی شخصی دیجیتالی" یا همان PDA را به اجرا درآورد این منشی ها از سیستم عامل اختصاصی پالم یا Palm OS استفاده می کردند. اما رفته رفته با گسترش تلفن های هوشمند، زمان آن فرا رسیده بود که PDA ها جای خود را به اسمارتفون ها بدهند. پس دستگاه های پالم هم به سوی اسمارتفون ها گرایش یافتند. اسمارتفون های این شرکت دارای سیستم عامل های Palm OS یا WebOS و یا ویندوز موبایل هستند.
از این بین سیستم عاملی که مزیت بیشتر را به دستگاه های پالم می داد؛ چیزی نبود جز WebOS این سیستم عامل که از خانواده ی لینوکس محسوب می شود؛ تا سال 2009 توسط پالم توسعه داده می شد. اما از آپریل 2010؛ HP تصمیم گرفت که به دنیای تلفن های هوشمند هم وارد شود. پس اولین کاری که کرد؛ خرید شرکت پالم بود! بنابراین، Web OS هم به اچ پی رسید. در ادامه مطلب؛ سه مدل مطرح را به شما معرفی کرده و بهترین اپلیکیشن ها – لوازم جانبی و نکات مهم را در رابطه با تلفن های پالم به شما معرفی می کنیم. تا با این پلتفرم بیشتر آشنا شوید چرا که در ایران تا حد زیادی ناشناخته مانده است و در کنارش اگر تصمیم گرفتید یک تلفن با این سیستم عامل داشته باشید انتخاب های مناسب را بدانید. پس همراه ما باشید.
-سه مدل مطرح:
Pixi: این تلفن، بیش از یک سال پیش و در 15 نوامبر 2009 عرضه شد. از مشخصات سخت افزاری آن می توان به دوربین 2 مگاپیکسلی با فلاش LED و سیستم عامل Web OS پالم اشاره کرد. صفحه نمایش این گوشی 2.6 اینچ و از نوع مولتی تاچ است. البته کیبرد سخت افزاری هم از قلم انداخته نشده است. در مورد سنسور هم در آن کم گذاشته نشده و سنسور های تشخیص نور محیط و مجاورت(خاموش کردن مونیتور به هنگام نزدیک شدن به گوش) و نیز یک شتاب سنج سه محوره (ژیروسکوپ) در این گوشی وجود دارند. مانند خیلی از گوشی های هم رده؛ Pixi هم از Wi-Fi، بلوتوث 2.1، میکرو USB و A-GPS پشتیبانی می نماید. پس اجازه دهید تا با نام بردن از پردازنده 600 مگاهرتزی و رم 256 مگابایتی این گوشی؛ صحبت را در باره ی آن تمام کنیم.
Pre Plus: این مدل در CES 2010 برای اولین بار رونمایی شد و نسخه ای پیشرفته تر از مدل Pre بود. حافظه این دستگاه به 16 گیگابایت ارتقاء داده شده و رم آن از 256 مگابایت به 512 مگابایت رسیده است. کیبرد آن هم بهبود داده شده تا کار با آن راحت تر باشد. از دوربین 3 مگاپیکسلی که بگذریم؛ پردازنده این مدل از نوع Cortex A8 است و فرکانس آن برابر با 600 مگاهرتز می باشد که البته به 500 مگاهرتز UnderClock شده است در مورد ویژگی های ارتباطی و سنسور ها، این مدل فرق چندانی با Pixi ندارد. اما نسبت به Pixi با نمایشگری بزرگتر طرف هستید. مونیتور Pre Plus، 3.1 اینچ و از نوع LCD بوده و رزولوشن آن هم برابر با 320 در 480 پیکسل است.
UnderClock که به Downclocking هم شناخته می شود، عبارت است از کاهش دادن کلاک استاندارد برای مقاصد مختلف نظیر: پایداری بیشتر، کمتر کردن حرارت تولیدی – کمتر کردن مصرف انرژی و ... بر خلاف اورکلاک که ممکن است ناپایداری سیستم را به دنبال داشته باشد؛ آندرکلاک در "بیشتر" مواقع سیستم را پایدار تر از قبل قرار می دهد.
Pre 2: در 19 اکتبر 2010 رونمایی شد و آمد تا جانشینی برای Pre Plus باشد. Pre2 اولین مدلی بود که از Web OS ساخته ی HP استفاده می کرد و با دوربین 5 مگا پیکسلی و فلش ال ای دی خود توانست توجه بیشتری را جلب کند. رم و سنسور ها و صفحه نمایش و حتی حافظه و وسایل ارتباطی، مانند مدل Pre Plus است. اما این را بدانید که این مدل می تواند به عنوان Hot Spot برای بیش از 5 دستگاه عمل کند و این یکی از ویژگی های مثبت آن است.
در این جا چند نکته هست، که توجه شما را به آنها جلب می کنم:
قابلیت GeoTagging که به برچسب زدن موقعیت جغرافیایی عکس یا ویدئو گفته می شود در هر سه مدل بالا وجود دارد. همچنین دوربین مدل های Pre Plus و Pre 2 دارای قابلیت Extended Depth Of Field یا عمق میدان گسترده می باشد. ضمنا این دو مدل دارای شتاب دهنده گرافیکی Power VR می باشند که باعث عملکرد بهتر در حوزه های گرافیکی می شود.
با مشخصات سه مدل پیشنهادی ما از شرکت پالم آشنا شدید. حالا نوبت به معرفی پر کاربرد ترین اپلیکیشن ها می رسد تا نگاهی هم از زاویه نرم افزاری داشته باشیم.
-اپلیکیشن های مهم:
وقتی شرکت پالم وارد دنیای تلفن های هوشمند شد؛ قوانین دقیقی برای تلفن های تولیدی اش به کار نگرفت و چهارچوب مشخصی در محصولاتش اعمال نکرد. اما با توجه به سابقه بسیار خوب این شرکت در عرضه منشی های شخصی دیجیتالی، باید گفت که خوب میدانست باید چه کند. هم اکنون هم، سیستم عامل WebOS پتانسیل های بسیار بالایی دارد و حتی می تواند هم رده ی iOS و Android به کار خود ادامه دهد. البته اگر تیم توسعه دهندگانش برنامه ریزی درستی داشته باشند.
تلفن های هوشمند، معمولا جای زیادی برای اپلیکیشن ها باقی می گزارند و در واقع برای خیلی ها، اصلی ترین معیار انتخاب موبایل، تعداد و نوع برنامه های عرضه شده در آن است. در این جا قصد داریم تعدادی از اپلیکیشن های مهم و پرکاربرد را به شما معرفی کنیم تا بتوانید از Palm خود؛ بیشتر لذت ببرید.
Twee2: (حدودا سه دلار). به جرات می توان این نرم افزار را بهترین و جامع ترین اپلیکیشن توییتر برای WebOS عنوان کرد که هر روز هم بهتر می شود. گر چه اپلیکیشن های بسیار زیادی وجود دارند که برای توییتر عرضه شده اند اما Twee با سیستم هشدار (Notification) خوب، مدیریت زمان عالی، و اینترفیس راحت و تمیز؛ به شما اجازه ی تمرکز بیشتر بر کارتان را می دهد. پس هنوز مقام خود را حفظ کرده است.
Facebook: (رایگان). فیس بوک تبدیل به غول بزرگی شده که امسال برای نخستین بار رکورد مراجعه را از گوگل ربود و حالا در آمریکا پر بیننده ترین سایت محسوب می شود. این نرم افزار عملا یکی از بهترین سرویس های دسترسی به اکانت فیس بوک و مدیریت آن است؛ که بر روی موبایل ها دیده شده. حتا ممکن است آن را به خود سایت فیس بوک هم ترجیه دهید! اپلیکیشن فیس بوک، برای Web OS مجموعه ای عظیم از قابلیت ها را فراهم می کند و حتی تنظیمات پیشرفته فیس بوک هم با این برنامه قابل کنترل هستند. اپلیکیشن فیس بوک، به همراه یک رابط کاربری هوشمند و سطح بالا، با استفاده از امکانات WebOS 2 و مطلع شدن از آخرین آپدیت ها؛ یکی از بهترین و لازم ترین برنامه هایی است که هر کاربر فیس بوکی؛ باید روی پالم تجربه کند.
Voogle: (حدودا 2 دلار). اگر شما هم از کاربران سرویس Google Voice هستید، حتما به این اپلیکیشن نیاز پیدا خواهید کرد. متاسفانه این برنامه، هنوز در لودینگ تعدادی از قابلیت های این سرویس با مشکلاتی رو به رو است. مانند آپدیت اتوماتیک و بعضی از هشدار های این سرویس که گاهی بد عمل می کند. دوست داریم علاوه بر رفع اشکالات فوق؛ بهبود های بیشتری را در سرعت نسخه های بعدی این اپلیکیشن شاهد باشیم. اما هر عیبی هم که دارد، کاربران گوگل Voice، به دو دلیل باید از آن استفاده کنند: 1- نمونه مشابهی در دست نیست (همین است که هست!) 2- استفاده از یک برنامه WebOS برای مدیریت تماس ها و ... در این سرویس؛ مطمئنا بهتر و لذت بخش تر از مراجعه دائم به اکانت در مرورگر خواهد بود.
WeatherIcon: (رایگان). نشان دادن دمای فعلی هوا روی صفحه خانگی یا Home Screen کار اصلی این اپلیکیشن است. آن هم فقط با یک آیکون کوچک، پس اگر از آن استفاده کنید؛ کار شما را در فهمیدن درجه حرارت راحت خواهد کرد. قابلیت مکان یابی هم توسط GPS در Weather Icon مهیاست. اما اگر تمایلی به استفاده از GPS نداشتید، می توانید از همان روش قدیمی برای تعیین موقعیت استفاده کنید.( انتخاب دستی شهر و ...)
Feeder: (حدودا 3 دلار). این برنامه در کنار سینک شدن با گوگل ریدر، که خیلی از ما از آن استفاده می کنیم؛ شما به تعدادی گزینه هم برای به اشتراک گذاشتن محتوا با گوگل و تویتر هم دسترسی دارید. اینترفیس راحت و زیبا هم به کارایی آن می افزاید. گر چه شاید قیمت آن برای یک خبر خوان، گران باشد.
Wapedia: (رایگان). قدیمی اما همچنان خوب. می خواهید به طور سریع از اطلاعات ویکیپدیا بهره مند شوید؟ Wapedia راه خوبی برای شماست. اگرچه خود WebOS هم با جستجوی جهانی یا Universal Search خودش، امکان جستجوی بسیار ساده را برای همه ی دانشنامه ها فراهم می کند. اما اگر می خواهید سریع تر به اطلاعات دسترسی پیدا کنید، این اپلیکیشن به شدت توصیه می گردد.
Angry Birds: (دو دلار). حتما با این بازی پرطرفدار آشنا هستید. یکی از بهترین بازی ها بر روی آیفون و اندروید، اکنون بهترین بازی ای که می توانید روی WebOS تجربه کنید. آن را از دست ندهید.
Dropboxify: (سه دلار). ظاهرا دراپ باکس برای WebOS، برنامه ی رسمی تولید نکرده است. اما با استفاده از این برنامه شما هیچ احساس کمبودی نمی کنید. این برنامه انتظارات را به خوبی برآورده می کند و این بزرگترین نقطه قوت آن است. تیم توسعه دهنده این برنامه، هیچ ارتباطی با تیم توسعه دهنده اصلی DropBox ندارند. به همین دلیل از راه هایی به غیر از راه استاندارد برای دسترسی به اکانت شما استفاده می کند که این باعث شده تا قیمت آن کمی بالا رود. اگر چه هیچ تهدید امنیتی خاصی برایتان وجود ندارد؛ اما اینجا باید بابت برنامه ای که در همه ی پلتفرم ها رایگان است، سه دلار پرداخت کنید!
چند وقت پیش در این مقاله با دراپ باکس آشنا شدید. این سرویس که یکی از برنامه های تحت پردازش ابری است، به شما کمک می کند که فایل های خود را روی وب آپلود کرده و با دیگران به اشتراک بگذارید. البته امکانات دیگری هم هستند که هوشمندانه طراحی شده اند و در آن وجود دارند. می توانید از اینجا در دراپ باکس عضو شوید.
-لوازم جانبی خوب و گاه ضروری:
حالا باید از دنیای برنامه ها بیرون بیاییم و ببینیم که پالم چه لوازم جانبی ای را برای مصرف کنندگانش تدارک دیده است:
Touchstone: راهی عالی برای این که شارژ بی سیم را تجربه کنید. باید این وسیله را با سیم به برق وصل کنید و تلفن پالم خود را روی آن قرار دهید تا شارژ شود و بس! هر سه مدلی که در بالا به شما پیشنهاد کردیم از این وسیله پشتیبانی می کنند. تنها عیب آن قیمت 50 دلاری است که مطمئنا برای یک شارژر گران است. به هر حال به خودتان بستگی دارد...
استفاده از پوسته های Gelaskin: پوسته های این شرکت، طرح های بسیار جالب و خلاقانه ای است که می تواند ظاهر تلفن شما را به طور کامل متحول کند. به همراه هر پوسته یک تم هم دریافت خواهید کرد که موبایل شما را یک پارچه با آن پوسته می نماید. قیمت هر یک از این پوسته ها 14 دلار می باشد. می توانید برای دیدن نمونه های بیشتر، به سایت سازنده مراجعه نمایید.
باتری دوم یا باتری قوی تر: گوشی های پالم از نظر عمر باتری چندان زبانزد نیستند. پس خوب است که یک باتری دوم یا یک باتری قوی تر تهیه کنید. برای مثال مدل1350 میلی آمپری می تواند به شما کمک شایانی بنماید. پس باتری دوم هم می تواند یکی از گزینه های شما در لوازم جانبی باشد.
-نکات و ترفند ها:
-در WebOS می توانید با بهره گیری از کیبرد؛ بعضی میانبر ها را به اجرا در آورید. مثلا میان بر: (Orange or Gray key) + Sym+p برای عکس گرفتن از صفحه نمایش و Option+Sym+r برای ری استارت دستگاه یا Option و کلیک کردن چند باره برای حذف یک برنامه.
-فراموش نکنید که مخاطبین پرکاربرد خود را به Speed Dial اضافه کنید. با این کار می توانید با فشار دادن چند ثانیه ای یک دکمه با مخاطب مورد نظر تماس بگیرید.
Copy&Paste- همانطور است که انتظارش را دارید. بعد از انتخاب متن مورد نظر، می توانید از Tap + c برای کپی، Tap + v برای پیست و Tap+x برای Cut استفاده کنید.
-دسته بندی مخاطبان هم کاری مفید خواهد بود. سعی کنید از گروه ها برای دسته بندی آن ها استفاده کنید تا بتوانید مخاطبان خود را بهتر مدیریت نمایید و تمرکز بیشتری روی کارتان داشته باشید.
-اگر می خواهید زنگ هشدار مخصوص خودتان را بسازید؛ باید گفت که می توانید و این کار بسیار ساده است. کافی است یک فولدر بسازید و آن را از صدا ها و زنگ های مورد علاقه خود پر کنید. سپس با نرم افزار Song & Ringtones یا با استفاده از نرم افزار های دیگر به سفارشی کردن آن ها بپردازید.
-پایان سخن:
با این راهنما شما به طور مختصر با گذشته ی شرکت پالم آشنا شدید و سه مدل خوب از تلفن ها ی این شرکت هم یافتید. اپلیکیشن های مهم و پرطرفدار این پلتفرم هم به شما معرفی شدند و دانستید که بهترین و ضروری ترین لوازم جانبی برای تلفن های پالم کدام اند. هر چند اگر در این مورد تجربه ای دارید خوب است در بخش نظرات آن را مطرح کنید. و برای رسیدن به بهترین تجربه از تلفن های پالم، از نکات مطرح شده در این راهنما استفاده کنید.
اپلیکیشن های زیادی برای سیستم عامل Web OS وجود دارند. گرچه در مقایسه با اندروید و یا آی او اس، تعداد این اپلیکیشن ها چندان زیاد نیست؛ اما با توجه به توانایی های بالقوه ی WebOS و وجود غولی مانند HP برای تیم توسعه دهندگی آن؛ می توان انتظار پیشرفت بیشتر آن را داشت. و فراموش نکنید نظرتان را در مورد پالم و Web OS و بقیه مخلفات را مطرح کنید.
|