وردن دسرهاي شيرين مانند انواع كيك، شيريني، ژله، بستني و كرم كارامل بعد از غذا از نظر تغذيه‌اي نه تنها مزيتي ندارد بلكه چندان نيز توصيه نمي‌شود...
در واقع اين عادت، ميل و علاقه‌اي است كه انسان به غذاهاي شيرين دارد و به اين ترتيب عادت مي‌كند تا بعد از غذا حتما يك خوراكي شيرين بخورد. اين عادت چندان خوب نيست و بيشتر مي‌تواند چاق‌كننده باشد. به همين دليل، اين روش تنها به كساني توصيه مي‌شود كه وزن كمي دارند و مي‌خواهند به هر دليل وزن اضافه كنند. البته تمايل به شيريني را مي‌توان با نوشيدن چاي و دو حبه قند، يك عدد خرما، يك قاشق عسل، 2 تا 3 عدد كشمش يا يك قاشق مرباخوري مربا برطرف كرد.

جالب است بدانيد كه اين مواد غذايي بيشتر از 20 كيلوكالري انرژي ندارند در حالي كه خوردن يك تكه كيك حداقل دو برابر مقدار ياد شده داراي كالري است.

اينكه گفته مي‌شود چربي‌هاي بدن بايد با قند هضم شوند و خوردن مواد قندي بعد از غذا سبب هضم چربي مي‌شود، باور صحيحي نيست. درواقع، وقتي غذا مي‌خوريم تركيبات نشاسته‌اي و كربوهيدرات‌هاي موجود، قند لازم را توليد مي‌كنند. در ضمن، بستني، كرم كارامل و شيريني‌هاي چرب بسيار پركالري‌اند و اگر شخصي ميل به خوردن شيريني دارد، مي‌تواند 2 حبه قند با چاي يا يك قاشق مربا بخورد.

در ميان دسرها ژله يكي از كم‌كالري‌ترين‌هاست كه يك واحدش حدود 50 تا 60 كيلوكالري انرژي بيشتر ندارد. به همين دليل اگر چند دسر براي انتخاب وجود داشت در صورت ديدن ژله، آن را انتخاب كنيد.

اين موضوع طبيعي است كه افراد بعد از خوردن غذا ميل به شيريني داشته باشند زيرا خوردن آنها سبب آزادسازي آندروفين در بدن مي‌شود و آندروفين باعث بروز احساس شادي و شعف در انسان خواهد شد و بهترين دسري كه مي‌توانيم پيشنهاد كنيم، سالادي تهيه شده از ميوه‌هاي فصل و تازه است.


نویسنده: پریسا