حکیم مهر - معاون بهداشتی وزارت بهداشت تصریح کرد: نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان دو برنامه اصلی این وزارتخانه طی سال جاری است که در شهرهای زیر 50هزار نفر استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان و چهار محال و بختیاری اجرایی می شود.
دکتر علیرضا مصداقی نیا در حاشیه همایش معاونین بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: در اجرای طرح پزشک خانواده، تفاهم‌نامه‌های خوبی با وزارت رفاه منعقد شد که براساس آن به ازای هر 10 هزار نفر، چهار پزشک عمومی در تیم سلامت فعالیت دارند و برای هر دو هزار و 500نفر یک پزشک، خدمات سلامتی به مردم ارایه می نماید.
وی اضافه کرد: در طرح پزشک خانواده در شهرها، تمام اعضای خانواده با تشکیل پرونده سلامتی مستقیماً تحت نظر تیم سلامت نظام ارجاع قرار می گیرند.
به گفته مصداقی نیا، نظام ارجاع و پزشک خانواده از جمله برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است که درسال جاری در شهرهای زیر 50هزار نفر استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و چهار محال بختیاری اجرا می شود. همچنین طی سال آینده، این طرح در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف ارزشمند اجرای نظام ارجاع در شهرها گفت: با اجرای دقیق این برنامه، هزینه های بهداشتی درمانی کاهش چشمگیری خواهد داشت و درمان مردم به صورت سازمان یافته صورت می گیرد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به حذف بیماری مالاریا در کشور خاطر نشان کرد: برنامه ملی حذف بیماری مالاریا در کشور در حال اجراست تا سال 1404 این بیماری در کشور به مرحله حذف برسد به طوری که آمار 20هزار موردی مثبت مالاریا در سال های نه چندان دور به دو هزار مورد مثبت در کشور رسیده است.
مصداقی‌نیا در خاتمه ورود غیرمجاز اتباع بیگانه از کشورهای پاکستان و افغانستان را از موارد انتقال به کشور دانست و گفت: وضعیت کنترل مالاریا در ایران وضعیت قابل قبولی است.