سوپ لوبیا چیتی هندی
خوردن يك كاسه سوپ گرم و پرخاصيت- اگرچه به كشور ديگري هم تعلق داشته باشد- هنگام افطار، بسيار ميچسبد.
البته باتوجه به اينكه اين سوپ مربوط به كشور هندوستان است، ممكن است ميزان فلفل يا پودر كاري آن با شرايط روزهداري شما چندان تناسب نداشته باشد؛ بنابراين شما ميتوانيد ميزان اين ادويه را باتوجه به ذائقه خودتان كاهش دهيد.
مواد لازم:
- 4 قاشق سوپخوري روغن مايع مخصوص سرخكردني
- 2 عدد پياز متوسط (پوستكنده و ريز خرد شود)
- 225 گرم سيبزميني (پوست كنده و نگيني خرد شود)
- 450 گرم هويج (پوست كنده و نگيني خرد شود)
- 2 ساقه كرفس (خرد شود)
- 2 عدد كدو (پوست كنده و درشت خرد شود)
- يك عدد فلفل دلمهاي ( ريز خرد شود)
- 2 حبه سير (رنده شود)
- 2 قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز
- نصف قاشق چايخوري فلفل قرمز
- نصف قاشق چايخوري پودر كاري
- 5 پيمانه آب مرغ
- 400 گرم لوبيا چشمبلبلي
- گشنيز تازه خردشده براي تزئين
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه:
1 – لوبيا چيتي را پس از پاككردن بشوييد و داخل قابلمه كوچكي حاوي مقداري آب بريزيد و بگذاريد تا بپزد. سپس روغن را داخل تابهاي روي اجاق گاز داغ كنيد و تمام سبزيجات خردشده را - جز كدو و فلفل دلمهاي- در آن بريزيد و روي شعله ملايم اجاقگاز بگذاريد تا به مدت 5 دقيقه تفت داده شود. در طول اين مدت، مواد را هم بزنيد تا نسوزد. پس از آن سير، پودر تخم گشنيز و فلفل قرمز را به مواد اضافه كنيد و بگذاريد يك دقيقه ديگر نيز حرارت ببيند. مخلوطكردن مواد را فراموش نكنيد.
2 – قابلمهاي را آماده كنيد و آب مرغ را به همراه كمي نمك داخل آن بريزيد و سبزيجات تفتداده شده را به آن اضافه كنيد. شعله اجاق را زياد كنيد تا آب مرغ جوش آيد،
املت هندی
مدت زمان لازم براي آمادهسازي مواد: 10 دقيقه
مدت زمان لازم براي پخت غذا: 20دقيقه
مواد لازم:
- يك عدد پياز كوچك (ريز خرد شود)
- 2 عدد فلفل سبز تند (خرد شود)
- 20 گرم برگ گشنيز تازه
- 4 عدد تخممرغ""":.ایا تخم مرغ و نباید گیاهخواران بخورن؟.:"""
- يك قاشق چايخوري سرخالي نمك
- 2 قاشق سوپخوري روغن
- پودر فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه:
1 - پياز، فلفل و گشنيز خرد شده را در كاسه بلوري متوسطي بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد. [شستن ميوه و سبزي]
2 - كاسه بلوري ديگري آماده كنيد و تخممرغها را پس از شكستن در آن، خوب هم بزنيد.
3 - مخلوط پيازي را به تخممرغهاي زده شده اضافه كنيد.
4 - اين مخلوط را با اضافه كردن نمك و كمي فلفل سياه مزهدار كرده و خوب هم بزنيد.
5 - در تابه بزرگي يك قاشق سوپخوري روغن بريزيد و روي شعله متوسط اجاق گاز قرار دهيد تا روغن خوب داغ شود سپس مايه املت را به يكباره در روغن داغشده بريزيد و در ظرف را بگذاريد تا تخممرغ به اصطلاح خودش را بگيرد.
پس از اينكه قسمت زيرين املت طلاييرنگ شد، با استفاده از كفگير آن را برگردانيد تا روي ديگر آن نيز سرخ شود.
نكته: پس از برگرداندن املت، با استفاده از كفگير تخت يا ته قاشق روي املت فشار وارد كنيد تا اگر در قسمتهايي از آن، تخممرغ هنوز سفت نشده است، با فشار بيرون زده و سرخ شود.
6 - در پايان، اين املت هندي را در ظرفي ريخته و همراه كاهو، سالاد يا ترشي تند سرو كنيد.
نكته: همانطور كه ميدانيد اين غذا هندي است، پس اگر شما يا ديگر اهالي خانواده به طعم تند عادت نداريد، ميزان فلفل سبز تند آن را كم كنيد؛ در غير اينصورت علاوه بر فلفلهاي سبز، كمي پودر فلفل قرمز نيز به آن اضافه كنيد
__________________
شعله را كم كرده و در قابلمه را بگذاريد و مدت 25 دقيقه صبر كنيد تا مواد كمي پخته شوند. هرازگاهي آن را هم بزنيد.
3 – پس از طي اين مدت، لوبيا چيتي پختهشده و كدو و فلفل دلمهاي خردشده را به اين مخلوط اضافه كنيد و در قابلمه را بگذاريد و دوباره به مدت 15 دقيقه ديگر يا تا زماني كه همه سبزيجات كاملا بپزند روي شعله اجاق گاز قرار دهيد.
4 – يك و يك چهارم پيمانه از مواد سوپ را داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا بهصورت مايهاي خميريشكل درآيد. سپس اين مايه خميري را به بقيه مواد سوپ برگردانيد و دوباره حرارت دهيد تا از هم باز شده و در سوپ پخش شود. به اين ترتيب، سوپ جاافتاده و غليظتر ميشود. در پايان سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و سطح آن را با كمي گشنيز خردشده تزئين كنيد.