این عکس ها هم همه عکس هایی هست که از آکواریوم خودم گرفتم:

تكثير حلزون سيب(Ampullaria cuprina):

براي تكثير اين نوع حلزون احتياج به انجام هيچ كار سختي نمي باشد ، به طور كلي دو فاكتور در تكثير حلزون سيب نقش تعيين كننده دارند:
1: دماي مناسب : دماي مناسب براي زندگي اين حلزون ها در آكواريوم ، 22 تا 26 درجه سانتي گراد بوده و البته آن ها چند درجه بالا يا پايين تر از اين دما را به خوبي تحمّل مي كنند(به طور كلي از لحاظ دمايي مثل بيشتر ماهيان آكواريومي بوده و رنج دمايي را كه براي آن ها مناسب است تحمّل مي كنند)
2 : فراواني غذا : شما مي توانيد حد تعادل بين غذاهاي گياهي و جاوري را رعايت كرده ، مثلا نصف هفته به آن ها مقداري غذاي با پروتئين زياد مثل لوفاك(كه پودر خون ، پودر گوشت ، پودر ماهي و دل ساخته شده) به آن ها بدهيد و نصف ديگر هفته كاهو را خوب آبكشي كرده و به مدت 10 دقيقه در آب جوش قرار دهيد و بعد در آكواريوم بيندازيد و چند روز صبر كنيد تا حلزون ها همه آن را بخورند. در مورد كاهو بايد بگم كه كاهو در واقع نقش محرك در توليد مثل دارد و بهترين غذا براي حلزون هاي سيب مي باشد. البته تركيب لوفاك و كاهو يك مثال بود كه من به صورت تجربي امتحان كردم و مي توان به جاي كاهو از انواع ديگر گياهان آبزي و به جاي لوفاك از انواع ديگر غذاهاي با پرئتئين بالا استفاده كرد. اگر قصد استفاده از لوفاك را داريد به دو نكته توجه كنيد : الف: حتما از نوعي باشد كه به زير آب مي رود نه از نوعي كه در سطح آب يا به صورت غوطه ور در آب قرار مي گيرد تا حلزون ها بتوانند آن را بخورند و ب : حتما نوع مرغوب لوفاك را چه براي ماهيان آكواريومي و چه براي حلزون ها استفاده كنيد و به مقداري كه همه آن مصرف شود بدهيد ، زيرا با توجه به موادي كه لوفاك از آن ها ساخته شده در صورت بد كيفيت بودن يا ماندن در آب ، فاسد شده و به شدت و به طور ناگهاني كيفيت آب را بد مي كند. به نظر مي رسد كه بيومار نوع مناسبي باشد.


حلزون های سیب در حال خوردن کاهوی آب پز:
Resigzed Image Click this bar to view the full image.




حلزون های سیب در حال خوردن لوفاک بیومار:
Resigzed Image Click this bar to view the full image.


به جز دما و غذا(كه فاكتورهاي اصلي بودند) بايد به نكات ديگري توجه داشت:
- آكواريوم بايد سرپوش داشته باشد ، زيرا اين حلزون ها بيرون از آب تخم هاي خود را مي چسبانند و گاهي اوقات آن قدر بالا مي آيند كه ممكن است از آكواريوم بيرون بيفتند. در ضمن اگر آكواريوم سرپوش داشته باشد ، در صورت گرم بودن آب آن ، شيشه ها در بالاي سطح آب حالت بخاردار پيدا كرده و قطرات آب بر اثر ميعان روي شيشه ها تشكيل مي شوند كه اين حالت براي مرطوب نگه داشتن تخم ها ضروري است(چون اگر تخم ها خشك شوند ، هرگز باز نمي شوند.)
- سطح آب آكواريوم 10 سانتي متر با درپوش آكواريوم فاصله داشته باشد.(تا حلزون ها كه تخم خود را چند سانتي متر بالي سطح آب مي چسبانند ، فضاي كافي براي تخم ريزي داشته باشند)

توده تخم ها حلزون ها سیب:
Resigzed Image Click this bar to view the full image.


Resigzed Image Click this bar to view the full image.



لحظه در اومدن بچه حلزون ها از تخم و رفتنشون به درون آب(توده تخم پاره پاره شده):
Resigzed Image Click this bar to view the full image.


بچه حلزون های تاه از تخم در آمده:
Resigzed Image Click this bar to view the full image.


- بهتر است آن ها را در يك آكواريوم اختصاصي نگهداري كرد ، چون اغلب وقتي آن ها مي خواهند براي غذا خوردن ي تنفس از سطح آب(آن ها در صورت كم بودن اكسيژن محلول در آب ، به سطح آب رفته و لوله هواي بلند خود را از لاكشان بيرون فرستاده و از اكسيژن بيرون آب تنفس مي كنند) از صدف خود بيرون بيايند ، ماهي ها با گاز گرفتن شاخك هاي آن ها براي آن ها مزاحمت و ناراحتي ايجاد مي كنند و اگر آن ها با ماهي ها در يك آكواريوم نگهداري شوند به جز وقتي كه چراغ آكواريوم خاموش است هرگز به طور كامل از لاكشان بيرون نمي آيند ولي اگر به تنهايي نگهداري شوند ، شما آن ها را در حالي كه با آرامش تا حدودي از صدفشان خارج شده اند و به اطراف حركت مي كنند مي توانيد ببينيد و اين امر در توليدمثل آن ها هم مي تواند تأثير مثبت بگذارد.

یک حلزون سیب که لوله هواش رو به سطح آب فرستاده تا از اکسیژن هوای بیرون از آب استفاده کند.(به دلیل کمبود اکسیژن محلول در آب):
Resigzed Image Click this bar to view the full image.


- اين حلزون ها آب بد كيفيت را دوست نداشته و بهتر است هر چند وقت يك بار(مثلا هر 3 يا 4 هفته 1 بار) مقداري از آب آكواريوم را خالي كرده و آب جديد جاي آن بريزيد.
- اين حلزون ها براي نگه داشتن دوام لاكشان به آب كمي سخت نياز دارند.
-درجه pH بين 6.5 تا 7.5 براي زندگي و تكثير اين حلزون ها مناسب است.
چگونگي توليدمثل : اين حلزون ها مثل بيشتر حلزون ها ،هرمافروديت(دو جنسي) نبوده و براي تكثير بايد حداقل چنين عدد از آن ها را داشته باشيد تا از وجود نر و ماده در آن ها مطمئن شويد(چون تشخيص جنسيت آن ها با چشم امكان پذير نمي باشد). مثلا اگر شما فقط 2 تا حلزون داشته باشيد ، به احتمال 50% يكي نر و ديگري ماده است و اگر 3 حلزون داشته باشيد به احتمال 75% در آن ها هم جنس نر و هم جنس ماده وجود دارند و در صورت داشتن 4 عدد ، به احتمال 87.5% در آن ها هم جنس نر و هم جنس ماده وجو دارد. پس اگر چند عدد از آن ها را بخريد بهتر است و هر چه تعداد آن ها بيشتر باشد احتمال اين كه از دو جنس نر و ماده باشند بيشتر است. همان طور كه گفته شده ، آن ها تخم خود را چند سانتي متر بالاي سطح آب مي چسبانند و در هنگام تخم ريزي تخم هايشان را به صورت به هم چسبيده به ديواره آكواريوم مي چسبانند. پس تخم هاي آن ها شكلي شبيه دانه تمشك پيدا مي كند. در صورتي كه تخم ها خيلي خشك نشوند(كه در صورت رعايت مطالب بالا ، حتما تخم ها خشك نمي شوند) ، بعد از حدود سه هفته باز شده و بچه حلزون ها از آن ها خارج شده و راه خود را به سمت پايين به طرف آب آكواريوم طي مي كنند.
توجه كنيد كه اگر همه مطالب گفته شده رعايت هم نشود باز هم احتمال اين كه اين حلزون ها توليدمثل كنند وجود دارد به عنوان مثال گاهي اوقات ديده شده بدون اين كه صاحبان اين حلزون ها قصد تكثير آن ها را داشته باشند ، آن ها توليدمثل كرده اند. ولي در صورتي به جز نگهداري قصد داريد كه حتما آن ها را تكثير هم كنيد رعايت نكات بالا به شما كمك زيادي خواهد كرد.
موفق باشید ، پرهام.