داغترین ماده ای که تا کنون در آزمایشگاهها ساخته شده است صدایی وهم آور به وجود می آورد. صدایی مشابه
آوازی که شاید
جهان هستی لحظاتی پس از انفجار بزرگ، زمانی که فضا دیگی جوشان از ماده بوده زمزمه می کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر، این ماده آزمایشگاهی توسط برخورد دهنده یون سنگین نسبیتی در آپتن، نیویورک ساخته شده است. این برخورد دهنده یونهای طلا را با یکدیگر برخورد داده و با شکستن اتمها، پروتونها و نوترونهای تشکیل دهنده آن، ذراتی ریزتر به نام کوارکها و گلونها را به وجود آورده است.
گلوله آتشینی که در نتیجه این برخورد به وجود می آید پلاسمای کوارک - گلون نام داشته و حرارتی برابر چندین تریلیون درجه دارد. این ماده وضعیتی را شبیه سازی می کند که
جهان هستی در سن چند میلیونیوم از ثانیه آن را تجربه کرده است. با سرد شدن این توپ آتشین هر یک از کوارکها و گلونها با مجموعه ای از ذرات بزرگتر ترکیب می شوند.
محققان با استفاده از تحلیل محاسباتی که با استفاده از بیش از سه میلیون برخورد به دست آمده اند، توانستند جرم کلی این توپ آتشین و میزان نزدیکی اجزای تشکیل دهنده آن به یکدیگر را تعیین کنند.
دلیل صدای ناشی از این گلوله آتشین، نوسانات در جرم آن اعلام شده است. از این رو دانشمندان به مطالعه بر روی توزیع ذرات در طول دوره تشکیل پرداختند تا به چگونگی تغییرات صدا در این رویداد پی ببرند. محققان باید طول موج صدای ایجاد شده را برای شنیده شدن توسط گوش انسان 10 بیلیون بیلیون بار تشدید می کردند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، در صدای نهایی، درجه های پایین تر صدا با بزرگتر شدن گلوله آتشین بلندتر می شد و سرعت صدا بر اساس کاهش جرم ماده داغ تغییر می کرد. در میانه این رویداد نوسان در درجه های صدا، از ترکیب دوباره کوارکها و گلونها خبر می دهد تا به این شکل ذراتی از قبیل پروتونها و پیونها به وجود آیند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.