صرف 75 گرم گردو در روز به افزايش تعداد و بهبود كيفيت اسپرم در مردان نابارور يا داراي مشكلات باروري كمك ميكند.
تخمك و اسپرم، هر دو در زايش زندگي نو سهم دارند اما بيش از 30 درصد مشكلات ناباروري در ميليونها زوج بدون فرزند، به سبب ناتوانيهاي مردان و كمبود كيفيت و كميت اسپرم آنهاست.
خبر خوش براي مردان نابارور آن است كه بتازگي نتايج پژوهشي که در دانشگاه كاليفرنياي آمريكا به دست آمده مصرف اين مقدار گردو به طور روزانه، كيفيت و ساختار سلولهاي حياتبخش مردان 21 تا 35 ساله را افزايش ميدهد.
دكتر وندي رابينز و همكارانش در تحقيقي بين بيش از صد مرد كه پيرو رژيم غذايي پرگوشت بودهاند، اثر مصرف روزانه اسيدهاي چرب اشباع نشده را در افزايش كيفيت اسپرم بررسي كردند.
آنها مردان يادشده را به دو گروه تقسيم كردند كه در رژيم غذايي 58 نفرشان گردو و ريزمغذيهاي درختي وجود نداشت اما گروه 59 نفره ديگر موظف بودند هر روز 75 گرم گردو بخورند.
ابتدا نمونه اسپرم همه افراد از نظر كيفيت بررسي شد. پس از گذشت 12 هفته از تحقيق بار ديگر آزمايش و نمونهگيري اسپرم تكرار شد و اينجا بود كه گروه محققان، علاوه بر مشاهده افزايش سطح اسيدهاي چرب امگا6 و 3، متوجه افزايش كيفيت و كاهش اختلالهاي كروموزمي اسپرمها شدند؛ حال آنكه در گروه ديگر تغييري به وجود نيامده بود.
كيفيت و تعداد سلولهاي سهيم در شكلگيري نطفه به عوامل و شرايطي گوناگون وابسته است اما ناهنجاريهاي هورموني، اختلالات سيستم ايمني، ابتلا به بيماريهاي ژنتيك و عفوني، مصرف دارو، آلودگيهاي محيطي، تغذيه نامناسب، گرما و حتي عادتهاي شخصي مثل نوع لباس زير مردان در تعداد و كيفيت سلولهاي اسپرم دخالت بيشتري دارد.
خوردن گردو، بويژه در حجم مذكور گرچه سبب پديد آمدن تغييراتي در سطح ليپيد خون ميشود اما از ديرباز به مرداني توصيه ميشده كه ناتوانيهاي جنسي داشتهاند.
همچنين سرشار از روغن امگا3 است كه افزون بر قابليت شكست چربيهاي مضر و كاهش وزن، جزو اسيدهاي چرب اشباع نشدهاي است كه وجودشان در رشد اسپرم و شكلگيري غشا سلولي ضروري است.
در برخي تحقيقات ديگر مشخص شده كه سلنيوم و ويتامين E موجود در گردو نيز سبب حفظ كيفيت، دوام سلولها و افزايش باروري مردان ميشود.
در بين خوراكيهاي موثر در افزايش قدرت باروري مردان، از جگر (محتوي ويتامين A و روي)، كرفس (داراي اندرواستنون و فرومون) هلو و پرتقال (سرشار از ويتامين C)، موز (منبعي از آنتياكسيدان مورد نياز براي حفظ كيفيت سلولها)، خرما (حاوي مواد قندي، پتاسيم و ويتامينهاي گروه B)، عسل و... بكرات ياد شده است.